Bondens egen marknad 26 augusti

Östgötamat finns på Yttre Borggården i Linköping den 26 augusti mellan klockan 9.30-14.00. Hit kan du komma och botanisera bland närodlade grönsaker, kryddor, kött, ostar, honung och mycket annat gott.

En unik marknad
Det stora utbudet av ekologiska produkter, den vänskapliga atmosfären och utbudet som följer årstiderna gör marknaden speciell, men vi har också två regler som gör oss unika. 
•    Den ena regeln innebär att lantbrukaren du handlar av måste ha odlat eller fött upp det som säljs på marknaden. Samma sak gäller huvudingrediensen i förädlad mat, som sylt eller korv. 
•    Den andra regeln säger att varorna måste vara närproducerade, vilket innebär att gårdarna måste ligga inom ett avstånd av 250 km från marknaden.

Bra för alla
Ännu en fördel med marknaden är att vi sprider kunskap och förändrar attityder. Möjligheten att möta och prata direkt med matproducenten om odling och djuruppfödning har gjort marknaden mycket populär. För producenterna själva är det också positivt med en marknadsplats utan mellanhänder. Blandningen av småföretag och ekologiska lantbruk gör också att det blir en stor variation och bredd på produkterna.

Läs mer om marknaden här!