Linköpings officiella besöksguide

Evenemang, inspiration, aktiviteter, nyheter & heta tips. Allt om Linköpings upplevelser hittar du helt enkelt här. Välkommen till Linköping!

 


Melodifestivalen 2017 - Andra Chansen

4/3

För femte gången i ordningen välkomnar vi Melodifestivalen till Linköping. Det blir den första gången som "Andra chansen" avgörs i Saab Arena.

För femte gången i ordningen välkomnar vi Melodifestivalen till Linköping.
Det blir den första gången som "Andra chansen" avgörs i Saab Arena.
Att uppleva denna musikfest på plats i arenan är en alldeles speciell upplevelse!

Squash SM

17/3

Linköpings Squashklubb har äran att arrangera Svenska Mästerskapen i Squash den 17-19 mars - för både herrar, damer och veteraner. 

Tips på vinteraktiviteter!

Här har vi samlat tips till dig på aktiviteter när snön ligger vit på marken och du vill susa ner från en pulkabacke, du vill snöra på dig skridskorna, testa skidorna eller bara hitta på något kul när det är lite för kallt ute. 


Search hotel in LinköpingPowered by

Simons Rosteri & Bageri

Följer du doften av nyrostat kaffe, så hamnar du hos oss på Simons Rosteri & Bageri längst Storgatan. Koppla av, ta en lunch eller varför inte en fikapaus i vår intima, industriellt inredda lokal och njut av smakupplevelser i dofter från nygräddat bröd och kaffe. Alla kaffefantaster kan även beskåda skönheten som gör allt möjligt- kafferosten.

Tyck till om Bergs slussar!

Vi behöver din hjälp och vill gärna ha din åsikt. 

Göta kanalbolag och Visit Linköping vill utveckla och förbättra miljön vid Bergs slussar och en mycket viktig del i detta arbete är att ta del av den lokala kunskapen om platsen. Klicka på länken för att tycka til och komma till enkäten!

Länk till enkät här (extern länk, öppnas i nytt fönster)


Yatai Foodtruck – vällagad mat direkt på gatan

Du har väl inte missat Foodtrucken Yatai! Den varvar mellan att stå på Mjärdevi, Stora Torget och andra utvalda platser i stan.  Bakom foodtrucken står Anh Cam som tillsammans med sin man äger och driver ShinNor.i Idén till ”Yatai Foodtruck” fick hon när det kom in förfrågningar om att öppna en restaurang vid Mjärdevi Science Park.

I Yatai Foodtruck är det två medarbetare som arbetar på liten yta där all mat lagas från grunden med råvaror av god kvalité. Inspirationen till menyn har de fått från Asien där Foodtrucks är väldigt vanligt. På menyn finns rätter som Chirashi, Sushi Burrito och även vanlig sushi för den som är sugen.  

Just nu arbetar Anh med att få till en Foodtruckfestival i Linköping sommaren 2017. Tanken är att festivalen ska ha Foodtrucks från hela Sverige blandat med aktiviteter och musik.  Inspiration har hon hämtat från besök på Foodtruck-SM  och -NM (Nordiska mästerskapen).  Nästa år tänker hon även ställa upp själv.

#none

Follow us!


Download your personal destination guide here

See what other visitors recommend in Linköping