Linköpings officiella besöksguide

Evenemang, inspiration, aktiviteter, nyheter & heta tips. Allt om Linköpings upplevelser hittar du helt enkelt här. Välkommen till Linköping!

 

Let’s Spend The Night Together

19/8

Let’s Spend The Night Together – en sommarkväll deluxe i Göteborg, Kalmar, Malmö, Uppsala och Linköping.

I sommar spelar Veronica Maggio, Weeping Willows och Hurula på Let’s Spend The Night Together, ett nytt festivalkoncept som går av stapeln under fem kvällar i juli och augusti. Spelplatserna är Trädgårdsföreningen, Fredriksskans IP, Tallriken i Pildammsparken, Botaniska Trädgården och Stångebrofältet.

 

 

White Guide-hyllning över Linköping!

White Guide är Nordens ledande guidesystem och uppmärksammar årligen Sveriges topprestauranger och caféer som utmärkt sig i personlighet, förnyelse, hållbarhet och ambiance. Vi tycker att det är riktigt roligt att flera Linköpingsrestauranger blivit utnämnda!

Vi ger ett stort grattis till Babettes Kafferi & Bageri, Chocolat, De Klomp, Johannes Kök, Restaurang Pappa Grappa, ShiNori, Storan Restaurang, Stångs Magasin & Verandan vid ån.


Search hotel in LinköpingPowered by

Visit Linköping & CO söker inspiratörer!

Visit Linköping & Co utvecklar värdskapsfunktionen och söker till sommaren 2017 två engagerande turistinformatörer. Du kommer att arbeta med vår mobila enhet inne i centrala Linköping och inspirera både besökare och invånare att upptäcka vår härliga stad och andra närliggande besöksmål.

Vi söker därför dig som älskar Linköping och inspirerar med ditt utåtriktade engagemang. Talar du fler språk än engelska och svenska är det meriterande. Vi ser att du som söker är över 18 år. I tjänsten besöker du utvalda platser i Linköping med vår eventcykel. Tjänsten är en visstidsanställning med start i slutet på juni och avslut i mitten på augusti. Ansök senast 7 april.

Skicka in din ansökan eller kontakta oss vid frågor på info@visitlinkoping.se

Den nya generationens komiker: William Spetz!

Den 19-åriga norrlänningen William Spetz må vara ung- men  har redan en karriär som har gått med rakertfart! Etablerad komiker, erfaren programledare och ett känt ansikte bland skådespelarsverige.

Första steget ut i vad som idag har format hans karriär tog han redan som 12-åring. William startade en egen blogg på Bloggspot och började skriva och posta youtubeinlägg som han själv skapade. William var dock inte nöjd med räckvidden på hans inlägg så han kontaktade Västerbottenskuriren och bad om att få starta en ungdomsblogg i deras portal - vilket han fick. Bloggen fylldes av roliga historier och livet som ungdom i Umeå och hans vardag. Bland sina första inlägg skojar han om sin komiska mormor som trodde att ”giggle” (google) var en snusksite fyllt av massa naket.

Ur detta växte allt fler och fler vlogginlägg på youtube fram där han belyste vardagliga problem och funderingar hos en tonårspojke i Umeå i skruvad form. Han blev känd som ett Youtubefenomen och en ikon för en hel ungdomsgeneration. Succén var oneklig! Följarantalet växte och växte på youtube och han blev snabbt ett välkänt ansikte och fick miljontals visningar.

Youtubegenomslaget ledde till jobb- där han som 16-åring fick göra sin egen TV-serie för SVT: Williams lista, som snabbt blev en stor succé och fyra nya serier kom snabbt i följd. Detta har lett till att han fått köra standup på Humorgalan, lett Guldtuben, gästspelat i Solsidan och även lett Melodifestivalens final med Gina Dirawi. 

Idag bor han i Stockholm och är ute på sin första turné ”Mormor jag vet att du är i himlen, men har du tid en timme?”. Där får vi följa med William Spetz under hans sista kväll med sin mormor Ulla. Showen har blivit hyllad av kritiker där bland annat Aftonbladet skrivit att det är ”En imponerande föreställning”.

Vi längtar tills den imponerande William Spetz besöker oss i Linköping den 21 april på Linköping Konsert & Kongress.

#none

Follow us!


Download your personal destination guide here

See what other visitors recommend in Linköping