The Art of the Brick

Välkommen till en värld full av magi, fantasi och nostalgi! Med 1 miljon LEGO-bitar, 80 fullstora magiska skulpturer och modeller samt ett kreativt rum för såväl vuxna som barn. 
Nu kommer världsutställningen The Art of the Brick till Linköping, premiär den 10 maj på Saab Arena.
Bered dig på att bli imponerad, fantasin har inga gränser!

Utställningen pågår under perioden 10 maj-12 augusti.
 

LEGO-lördag för barn i Saab Arena. Förutom själva utställningen finns en rad roliga aktiviteter som pågår varje dag. Bland annat kan barnen studsa i en hoppborg, släppa lös kreativiteten och rita eller lösa vår LEGO-utmaning. Eller varför inte göra en rolig animering i vår GIF-omat?
 

På lördagar händer det lite extra för barnen i Saab Arena: Glittra med Fab Freddie, krama Paddington och Fåret Shaun eller programmera din egen robot. Allt kan hända, det enda som är säkert är att det blir en oförglömlig upplevelse!


Se program under fliken Program LEGO-lördag nedan

Läs mer om utställningen

Utställningen är byggd av, New York baserade, konstnären Nathan Sawaya. LEGO® har aldrig tidigare varit synonymt med konst, men Nathan Sawayas skulpturer är högteknologiska och visar hans hängivenhet i skala och färg. En passion som omvandlar vardagens leksaker, för miljontals människor, till mästerverk.

Som de flesta barn började Nathan Sawaya leka med LEGO i en ung ålder. Men i motsats till de flesta barn slutade Nathan aldrig att bygga, skapa och utforska sin egen fantasi. Han har lyckats förvandla den ikoniska LEGO-biten till modern konst och förädlat byggnadsleken till inspirerande och tankeväckande skulpturer.

Lego – en favorit för barn och vuxna
I slutet av utställningen får hela familjen upptäcka sina byggkunskaper. Färgglada och mångsidiga LEGO-bitar väntar på att få liv. 
Här blir föräldrarna garanterat nostalgiska och barnen lekfullt engagerade. 

Välkomna till utställningen The Art of the Brick
– ett oförglömligt minne för hela familjen.

 

Program LEGO-lördag för barn i Saab Arena

Glittra med Fab Freddie, krama Paddington och Fåret Shaun eller programmera din egen robot. Det är någon av alla de roliga lördagsaktiviteter för barn som sker i anslutning till utställningen i sommar.
 

Förutom själva utställningen finns en rad roliga aktiviteter som pågår varje dag. Bland annat kan du studsa i hoppborgen, rita eller lösa vår LEGO-utmaning. Eller varför inte göra en rolig animering i vår GIF-omat?


Allt kan hända, det enda som är säkert är att det blir en oförglömlig upplevelse!


Programmet är preliminärt och kan komma att ändras. Vi uppdaterar det löpande och nya programpunkter kan komma till. Håll koll här på webben eller i våra sociala kanaler!

Under varje lördag i juli kommer du också att kunna testa på robotprogrammering.


Saab Arena
Gumpekullavägen 1
582 78 Linköping