LKK 30 år - Öppet hus 29 april

Öppet hus 29 april mellan 10.00-16.00

Vi firar 30 år av upplevelser, möten, känslor ,kultur och festtillfällen. Under dagen blickar vi tillbaka på vad som hänt under vår livstid- men självklart tittar vi även framåt mot en spännande framtid under hela året! Välkommen under dagen och ta del av vårt utbud under firandet!

Vår egen restaurang Konsert & Kongress Bistro är öppen för fikaservering från kl 10.00-16.00 och lunch serveras mellan 11.00-15.00. Menyn denna dag är inspirerad från 80/90-talet.

 

 

Menyn för dagen:

Husets schnitzel serveras med gröna ärtor, rödvinssås samt rostad amadinepotatis

Fjärilskotlett på lax serveras med dillsmör, citron samt örtslungad kulpotatis

Pris: 95 kr

Barnmeny

Köttbullar i gräddsås,lingon samt potatismos

Pris: 65 kr


Under dagen kan du ta del av många olika aktiviteter, se nedan!

29/04
Linköping Konsert & Kongress

Kom till vår monter med olika aktiviteter!

I Marmorfoajén finns vi på plats under Öppet Hus-. Kom till vår monter och ta del av olika aktiviteter. Vi visar upp exemplar på dukade bord vid middagar, lär dig vika olika servettmodeller, gå en konstrunda och beskåda allmänna konsten som finns i huset.

Kl 11.00
Intresserad av dukning? Lär dig vika snygga servettdekorationer. Vår duktiga personal visar upp några olika servettvikningar som används vid middagar.

Kl 11.15
Följ med oss på en vandring i huset och få en titt i utrymmen som döljer sig. Begränsat antal, samling i Marmorfoajén

Kl 14.00
Intresserad av dukning- lär dig vika snygga servettdekorationer. Vår duktiga personal visar upp några olika servettvikningar som används vid middagar.

Kl 15.15
Följ med oss på en vandring i huset och få en titt i utrymmen som döljer sig. Begränsat antal, samling i Marmorfoajén

Plats: Marmorfoajén

Kom och få en inblick bakom tekniken och kunskapen som behövs för en konsert!

Vill du testa på att vara ljud- eller ljustekniker? Kanske hur det känns att hålla i kameran på en plåtning? Eller är du intresserad av att göra 3D-animationer?

Kom och få en inblick bakom tekniken och kunskapen som behövs för en konsert! 

Det kan vara allt från arbetet innan med marknadsföring, inspelning av musik till det som behövs för att besökaren ska få en så bra upplevelse som möjligt med ljud, ljus och övrigt teknik.

MTU-Mediagymnasiet, www.mtu.nu

Tid: 11.00-16.00
Plats: Studion

Intresserad av att dansa!

Denna dag visar Kulturskolans dansgrupp ( 14-19 år) i ledning av Petra Kardell upp några dansstilar. Under 3 tillfällen om ca 5 minuter. Kl 12.00, 13.30 och 15.00

Kulturskolan dans har över 400 elever från förskoleklass till och med gymnasiet. På Kulturskolan dans är alla välkomna och de två danslärarna på skolan heter Helena Lindh och Petra Kardell.

Dansstilar som just nu är mest populära på skolan är Street, Show och Commercial men det dansas även jazz, dancehall och inslag av improvisation. Eleverna får två gånger per år uppträda för en stor publik då de traditionella dansavslutningarna hålls och utöver det uppträder de ofta på torgen i stan och ibland för olika företag.

Det finns tre danstrupper på Kulturskolan som man kan söka till som heter Get Involved, Beatz och Shout och det är gratis att dansa i dessa grupper, såvida man är elev på Kulturskolan och går i sin obligatoriska dansgrupp. Ansökan till dessa tre grupper görs i slutet av vårterminen.

Kulturskolan, www.linkoping.se/kulturskolan

Tid: 12.00-15.30
Plats: Backstage

Prova på att vara DJ!

Hur är det att vara DJ? Prova på att vara DJ för en stund. Elsas hus finns på plats och lär ut tekniken kring mixning med mera.

Elsas Hus är ett ungt kulturhus där alla kreativa uttrycksformer får rum och frodas. Elsas Hus drivs av Studiefrämjandet på uppdrag av Linköpings kommun och vi vänder oss främst till dig mellan 15-25 år. Hos oss finns allt som kan tänkas behövas för dig som brinner för dans, musik, konst, film, poesi och allt där emellan och hos oss har alla en plats. Välkommen till oss med dina drömmar och idéer eller bara för att ta en fika och skönt häng!

Elsas Hus, www.elsahus.se, www.studieframjandet.se/ostergotland, www.filmomusikgymnasiet.se

Tid: 12.15-14.45
Plats: Backstage

Pyssla med butiken Medmera!

Kom och dekorera en figur med den härliga leran Foam clay. Vi har också papper, pennor och lim, allt för en mysig och härlig pysselstund tillsammans med familjen!”

Butiken Medmera, www.butikenmedmera.com

Tid: 12.15-13.45
Plats: Galleri K

Föredrag - Då, Nu & Framtiden

Göthe Andersson, fd kommunalråd för socialdemokraterna i Linköpings kommun mellan 1972 och 1991, håller  tillsammans med Visit Linköping & Co VD Johan Rustan
ett föredrag om husets historia & framtid.  En tillbakablick vid husets uppförande och fram till det är idag. Hur ser framtiden ut därefter?

Tid: 13.30-14.00
Plats: Musikalen


Fri entré, begränsat antal platser

Uppträdande med Jeremie King!

Linköping Konsert & Kongress avslutar dagen i Backstage med uppträdande av Jeremie King.

Jeremie sökte till X- Factor 2012 som soloartist men sattes ihop till en grupp av jurymedlemmarna och en svensk pop-dance grupp bildades, J.E.M. Bandet deltog i Melodifestivalen 2014 med låten Love Trigger” i festivalens andra deltävling i Linköping. Därifrån gick bidraget vidare till Andra chansen där de kom på sjätte plats. Efter ett år splittrades gruppen och Jeremie siktar att åka till USA för att där slå sig vidare inom musiken.

Tid: 15.30-16.30
Plats: Backstage


Fri entré, begränsat antal platser


Konsistoriegatan 7
582 22 Linköping
info@konsertkongress.se