Eventby på Stora Torget 25-26 augusti

Den 25-26 augusti visar Linköpings lokala företag, organisationer och föreningar upp sin verksamhet och ordnar aktiviteter på Stora Torget & S:t Larsparken under Stadsfesten.

Från kl 13 och fram till kl 18 fredag och kl 10 och fram till kl 16 på lördagen fylls Stora Torget av företag, föreningar och organisationer som visar upp sin verksamhet, erbjuder aktiviteter och sina produkter.

Sidan kommer att uppdateras med vilka företag och organisationer som medverkar.

HI3G Access AB

 

Logga 3


Fortsätt dela med er, Linköping.

Bättre 4G-nät i Linköping.

Nu har vi byggt ut nätet över Linköping med ännu snabbare 4G, så att du ska kunna fortsätta dela med dig av ditt liv, på ännu fler platser, i ännu högre hastigheter. Kom till 3s tält så berättar vi mer om vad vi gjort i och omkring Linköping

Hedin Bil Linköping

logga hedin bil

Kom förbi oss på Stora Torget och kolla in din nya bil, Vi har nåt för alla, allt från Mercedes A-klass till 9-sitsiga V-klass.

Kanske dags för ny tjänstebil? Oavsett är du välkommen till oss, så ska vi hjälpa dig på bästa sätt! Vi har säljare på plats under både fredag och lördag. Varmt välkommen!

 

Blomstertorget

logga blomstertorget

Vi har försäljning av några av säsongens blommor. Vi har med oss fina blommor som passar både inomhus och utomhus. Vi erbjuder förstås dessa varor till riktiga ”fest”-priser. Du kommer bland annat att hitta; Orkidéer, Bollkryss, Rosor, Gladiolus och Grönväxter i vårat tält.

C More

Taggad inför hockeysäsongen?

C More är på plats under hela Linköpings Stadsfest i samarbete med LHC och vi har med oss ett kanonerbjudande så att ni skall kunna följa även bortamatcherna under hela säsongen 2017/2018!

För er som inte är lika intresserad av Hockey så finns det massor av annan sport, världens bästa filmer och serier samt Sveriges bästa TV program helt utan reklamavbrott.

Varm välkomna att besöka oss under hela Stadsfesten.

Vi ses!

LK Säkerhetsenheten

linköpings kommun

Om du någon gång upptäcker en akut fara eller olycksrisk i omgivningen kan du ringa Risklinjen! Linköpings kommun finns på plats under Stadsfesten och informerar om Risklinjen. Syftet med Risklinjen är att göra Linköping tryggare och säkrare genom att kommunen snabbt ska kunna förebygga olycksfall och skador när behov uppstår. För att detta ska kunna ske så snabbt som möjligt behöver kommunen hjälp från allmänheten att få reda på faror som har uppstått. Linköpings kommun har därför i samarbete med SOS alarm öppnat Risklinjen. Telefonnumret 013- 93 00 11 kan man ringa gratis dygnet runt. Det är framför allt för akuta risker och faror under kvälls-/nattetid och helger som numret ska användas eller om man inte vet vart man ska vända sig dagtid.

Vi kommer att informera/svara på frågor och dela ut vattenflaskor och plåsteraskar med information/telnummer till Risklinjen.

Hyresgästföreningen

Hur bor du?

Hyresgästföreningen Linköping kommer att finnas på stadsfesten.
Kom och besök oss för att prata om ditt boende.
Det ska va' roligt att bo.

Elon Coldman

ELON Coldman är Sveriges största vitvarukedja anno 1962 och har ett brett utbud av vitvaror och hushållsprodukter för hemmet från många kända varumärken. Vi har kunnig personal med lång erfarenhet och lägger fokus på dig som kund.

Kom och träffa oss på Stora Torget under Linköpings Stadsfest och testa våra olika platt-och locktänger i vårt tält!

Landshypotek Bank

Landshypotek

Vi är en liten bank med en stor uppgift – att bidra till ett rikare liv i hela landet. 
Landshypotek Bank ägs av runt 41 000 jord- och skogsbrukare, men vi finns också till för alla med ett hjärta som klappar för landsbygden. Kom förbi vår monter på Stora Torget och provsmaka några läckerheter från Sveriges lantbrukare. Och när du ändå är här, vill vi gärna berätta om vårt nya bolån för dig som bor i, eller funderar på att köpa hus utanför storstäderna.

LiU GEM

Vi är en ideell förening vid Linköpings Universitet som under sommaren har bedrivit ett forskningsprojekt om Alzheimersproteiner. Vi kommer finnas på stadsfesten tillsammans med demensföreningen för att hålla ett quiz om Alzheimers och låta barn leka i vårat minilabb.

I minilabbet kan du testa på att på låtsas göra en odling på en agar-platta, kanske växer något spännande fram? Om du vill vara med och rena fram DNA från kiwi-frukt kan du komma in till vårt tält klockan 14 eller 16 på fredagen eller klockan 11, 13 eller 15 på lördagen.

Våra aktiviteter i tältet är helt kostnadsfria, vi ses där!

Lajvstationer

linköpings kommun

Tid:
Torsdag-fredag 14.00-19.00 lördag 11.00-16.00 för stationerna.

Dumme Pedrik och det gyllene skräpet
Hjälp Maria, från proffesor Gullströms gäng, att städa upp hos Dumme Pedrik. Hela hans tomt är fylld med skräp som egentligen borde återvinnas och återanvändas. Någon modig som kan smyga in och lura Dumme Pedrik att lämna ifrån sig sitt skräp vore bra!

Kattis och Äckeltemplet
Kattis har problem med en massa äckliga saker inne i Äckeltemplet där Slarv-Fia bor. Det stinker av fimpar och det ligger massa tuggade tuggummin överallt. Det behövs någon som är snabb och smart nog att lyckas städa ur äckeltemplet!

Gullan Ström och mångfaldspelet
Gullan Ström behöver barnens hjälp med att spela ett spel där de får skydda hennes blommor från olika faror. Allt från storm, och blåst till farliga djur. Det kan till och med dyka upp läskiga Ylle-monster. De som samarbetar med varandra och är listig kommer att klara av detta galant!

Eric Slapp-ton och sången
Eric Slapp-ton och sin krokodilvän håller på att spela musik och behöver flera bandmedlemmar så det blir rätt "Groooove". Det viktigaste är inte att man kan, utan att man gör något annorlunda. Och att det låter och svänger ordentligt. Här behöver du verkligen ta plats och våga hänga med i musiken för att få Eric Slapp-ton glad och nöjd!

De fyra farorna på stan
Detta bygger på böcker skrivna av Roland Arvidsson om Professor Gullström och andra karaktärer ur hans verk. Det finns olika stationer på stan där barn mellan 3 - 10 år kan hjälpa karaktärer ur proffesor Gullströms värld. Efter att de hjälpt allihop och fått sina stämplar på sin karta kan man bli dubbad till Miljöhjälte av Eric Slapp-ton.

Se karta var alla befinner sig! (Högerklicka på kartan/bilden för att öppna i ett nytt webbläsarfönster eller ladda ner Linköpings stadsfest-app)

karta