Friluftsliv

I naturen hittar du dina upplevelser som sätter igång dina sinnen såsom lukt eller en vacker vy för ögat. I friluftsaktiviteterna förenas avkoppling och aktivitet oavsett vad du föredrar att göra. Här nedan hittar du information om vandring, cykelleder, paddla kajak och fiske i Linköping med omnejd.

Vill du läsa mer om de vackra naturreservaten runt om i Linköping eller vandringsleder gå gärna in på naturkartan.se. För att läsa mer om vad du får och inte får göra i naturen kan du läsa mer här om Allemansrätten http://www.naturvardsverket.se/Var-natur/Allemansratten/

Fiske

Stora och Lilla Rängen, Järnlunden, Roxen, Ärlången, Kinda Kanal och Göta kanal. Alla dessa är vattendrag i och kring Linköping som ger möjlighet till bra fiske.

Handredskapsfiske är fritt för privatpersoner på Stångån/Kinda Kanal på sträckan mellan Roxens mynning till Slattefors Sluss.

Fiske i Roxen
För information om fiskemöjligheter i Roxen besök Roxen fiskevårdsförenings hemsida www.roxen.nu

Fiske i Svartån
För information om fiskemöjligheter i Svartån besök www.ostanbackfiske.com

Rängen (Stora och Lilla Rängen)
Fiskekort inkluderar även Årlängen, Kinda Kanal och Stångån. Gott om gädda, gös och grov abborre samt ål. Sportfiske. § Separata trollingkort.

Kräftfiske
Kräftfiske i Göta kanal, från Heda sluss till Ruda bro. För mer information besök http://www.ljungsbro-sportfiskare.se/

Kräftfiske i Stångån är inte tillåtet.

För mer information om fler fiskevatten eller mer detaljerad information besök eller kontakta Visit Linköpings Turistinformation, Konsistoriegatan 7, telefon: 013-190 00 70, info@visitlinkoping.se

Läs mer om fiske här http://www.lansstyrelsen.se/OSTERGOTLAND/SV/DJUR-OCH-NATUR/FISKE/Pages/default.aspx

Kanot & Kajak

Det finns flera möjligheter att paddla kanot eller kajak i Linköping. Stadspaddla, ta en längre tur med en guide eller så skapar du ett eget kajakpaket. Du kan även kombinera en tur ute på sjön med ett nära boende. Glad amatör eller inbiten entusiast - alla möjligheter finns!

Nedan hittar du aktörer som hyr ut kanoter eller kajaker och som även erbjuder boenden och kajakpaket. 

Vandra

Upptäck Östgötaleden som i sin helhet har en sträckning på 140 mil - definitivt en varierad natur- och kulturupplevelse. Det finns flera olika sträckor, längre och kortare. Och som bjuder på ett varierat landskap såsom slättmarker, kanaler och eklandskap med kuperad skogsmark. Se karta och läs mer om Östgötaleden här. (extern webbsida, öppnas i nytt fönster)


Du kan även göra en pilgrimsvandring i heliga Birgittas fotspår. Startar du i Linköping har du en fyra dagar lång vandring med många upplevelser och intryck. 

På cykel

I Linköping finns alla möjligheter att ta sig ut på cykel. Det finns bra cykelbanor både i och utanför de centrala delarna av staden. Cykelvägarna leder dig ut i terräng och natur.

Nedan hittar du olika turförslag och det går också bra att hämta material på Turistinformationen som ligger på Linköping Konsert & Kongress på Konsistoriegatan 7 i Linköping.

Har du ingen egen cykel så finns det flera aktörer som hyr ut cyklar beroende vilket behov du har. Här nedan hittar du även cykeluthyrare.