Medelhavet

Här hittar du smaker från Medelhavets kök.Färska grönsaker, fisk, vitlök, pasta, honung är några av de råvaror som dominerar i detta kök.

 

 

Afrodite

Restaurang och bar - med förkärlek för det grekiska köket. Gemytlig miljö, grekiskcypriotisk mat och medelhavsatmosfär.
 

Aioli tapasbar

Välkommen till Linköpings häftigaste restaurang!

Hos oss njuter Ni av läckra tapas & goda drinkar! Vi tar emot bordsbokningar söndag till torsdag. På fredagar & lördagar bokar vi inte bord då vi vill ge alla våra gäster möjligheten att bara slinka in på en öl och tapas, är borden upptagna så slår er gärna ner i vår lounge!

 

Bello's

En härlig blandning utav medelhav och Sverige. Avnjut middagen till ett riktigt gott vin.
 

Cava Pintxos Bar

I den baskiska delen av Spanien kallas barhängets smårätter för Pintxos. En Pintxos har nästan alltid en bas av tunt bröd. Den toppas med små portioner av allt det baskiska köket har att erbjuda. Inlagda och färska sardiner, krabba, korvar, torkad skinka, ansjovis, ostar och inte att förglömma bacalao, saltad torsk.

Pintxos finns både kalla och varma och kommer i en stadig ström från köket för att fylla tomrummen i baren. Det är halva poängen med en bra pintxos, den måste vara nygjord.

I vår Spanska Pintxos-bar hittar du mängder av goda pintxos – små godbitar som du låter slinka ner tillsammans med en kall, spansk öl eller ett glas cava. Vi serverar allt ifrån världens finaste skinka, ”patanegra”, till kryddiga tapas och törstsläckande sangria.

Hos oss njuter ni av äkta spanska tapas lagade från grunden med kärlek och glädje.

Välkommen att boka bord!

Grekiska kolgrillsbaren

Grekiska Kolgrillsbaren är en kedja med ett tiotal restauranger runt om i Mälardalsregionen. Vårt koncept är lika enkelt och unikt idag som vid starten 1995 - välsmakande grekisk sommarmat året runt till priser som alla känner att de har råd med. Vi på Grekiska Kolgrillsbaren vill att Du själv eller med dina arbetskamrater, din familj eller dina vänner kommer till oss som Du är. Vi finns till för dig - Du behöver inte göra dig till för oss! Vi lagar den mat som vi vet att Du vill ha - de vackra minnenas mat, från somrar och semestrar i den kolgrillade matens hemland Grekland.
 

Laszlo's Krog

Vår önskan är att ge Dig/Er en skön, avkopplande stund med god mat och dryck av högsta kvalitet. Gedigen kunskap och förstklassiga råvaror är grunden till de olika maträtter Du/Ni hittar i vår meny. Oavsett du är stor eller liten, riktigt hungrig eller kanske bara lite sugen - är vår förhoppning att menyn innehåller något som passar! Tapas, pizza och mycket kött!
 

Le Borgate

Välkommen till Le Borgate, en italiensk restaurang i Linköping.

Du som vår gäst kommer att möta det bästa från två världar - det genuint italienska med menyer, råvaror, recept, inredning och personal från Italien kombinerat med av oss handplockade råvaror från Östergötland.
Vi vill bjuda våra gäster på fantastiska smakupplevelser i mat och dryck inspirerad av och tillagad i vårt italienska kök. Benvenuti!

Merwah

Merwah är den libanesiska restaurangen på Platensgatan 1. Här kan du äta både lunch- och helgbuffé samt testa härliga smårätter och kryddiga såser som är typiska för det libanesiska köket.

Meza

När det gäller matkulturen i Libanon så fokuserar man på en mycket viktig punkt, gemenskapen. Man samlas antingen hemma hos någon eller på restaurang för att äta och umgås tillsammans. Det som serveras är meza, det vill säga många olika smårätter. Maten är fettsnål och rik på vitaminer. Hos oss kan du komponera en egen meny, bestående av olika meza, grill och annat. Men för att du ska kunna få del av så mycket som möjligt så har vi olika avsmakningsmenyer som kocken har kombinerat och som vi rekommenderar. Dessa avsmakningsmenyer består av olika meza, grillmix och dessert.
 

Mozzarella Ristorante

Hos oss avnjuter du god och vällagad mat med inspiration från det italienska köket i en trevlig atmosfär. Våra pizzor har en smakrik fullkornsbotten gjord på fyra sädesslag och har bakats efter vårt eget recept i över 30 år! Italiensk mat som baseras på tre viktiga P: Pizza, Pasta, Parmesan!

 

Napoli

I Linköping ett stenkast från Trädgårdsföreningen ligger Restaurang & Pizzeria Napoli. Sju dagar i veckan lyser värmen från denna intima restaurang med charmig kvarterskrogskänsla. På menyn blandas svenska klassiker med modern innovativ matlagning. Matsalen tillsammans med baren rymmer 66 personer och lika många personligheter. Många besökare ser Napoli som sitt stamställe och det tar inte många besök innan man blir igenkänd av personalen.