Sverige

Den svenska köket bygger på en unik inhemsk tradition och typiska råvaror som till exempel vår älskade potatis. Den figurerar även i vår husmanskost och samsas med råvaror som fisk, fläsk och rotfrukter. Traditionellt men absolut inte tråkigt - mustigt, fylligt och välsmakande.

Bistro Esperanza

Ombord på Bistro Esperanza lagar vi mat efter säsong. Råvaror, väder och humör styr vad vi stoppar i våra grytor. Gärna från nära gårdar men med en doft av fjärran hamnar.

Under däck finns det cirka 30 sittplatser i skansen och 20 till i kaptenshytten.

Välkomna ombord!

Oavsett dag och tid så öppnar vi upp för förbokade sällskap.

Brasserie Britto

Restaurang Britto är ett modernt svenskt kök med en vilja att erbjuda våra kunder det där lilla extra. Vi hämtar gärna inspiration från jordens alla hörn men har också genom Regional Matkultur ett starkt engagemang för de fina lokala råvaror som finns i vår region. Det är något som våra gäster verkligen uppskattar. Alla rätter tillagas med stor omsorg av säsongens råvaror. På sommaren har vi en härlig veranda ut mot vackra Trädgårdsföreningen. Där kan du både äta gott och ta något svalkande att dricka.
Centralt. Restaurangen ligger på Quality Hotell Ekoxen i anslutning till Trädgårdsföreningen.
 

Brigaden Restaurang och Konferens

Brigaden Restaurang och Konferens kan erbjuda det mesta för många när det gäller konferens, evenemang och mat. Deras 11 konferenslokaler med 8 till 375 platser och restauranger med fyra olika serveringslokaler gör kombinationsmöjligheterna oändliga. Brigaden Restaurang har två separata restauranger samt en konferensmatsal. Restaurangen samt bakfickan har 250 resp. 150 platser. Bakfickan är dessutom i två plan så användningen är mycket flexibel för stora som små sällskap. Konferensmatsalen tar 110 personer i en avskild lokal. Brigaden Restaurang serverar ett mycket varierat utbud. Lunch och husmanskost serveras i restaurangen. Konferensmat och À la carte efter beställning. Kaffe med smörgås eller fikabröd finns också! Fri Parkering!

Café Tannefors Slussar

Dagens rätt serveras vid lunchtid alla vardagar.

Husmanskost, sallad, pajer mm.

Särskild helg- och kvällsmeny.

Glassbar, kaffebröd, bakverk och smörgåsar.

Grillbuffé och andra erbjudanden för sällskap.

Skaldjurskvällar.

Fullständiga alkoholrättigheter.

Öppet maj-augusti.

 

Välkomna!

Calle C Restaurang & Café

I flyghistorisk miljö anrättas måltider till vardag och fest med fokus på kvalité, särart och ursprung. Vår ekologiska och närproducerade prägel på maten är vi mycket stolta över och hoppas att vårt engagemang för miljön engagerar både producenter och gäster till ett mer klimatsmart leverne.

Drottningbarens lunch och catering

Med svensk husmanskost som specialitet är Drottningbaren en välkänd restaurang i Linköping.Varje dag serveras två vällagade maträtter. Skulle du som kund hellre vilja avnjuta en fräsch sallad så ordnar vi självklart till det mot förfrågan. Är Du vegetarian? Prata då med kocken så fixar han något gott som passar just Dig. Om Du och Dina arbetskamrater vill få maten utkörd till Er arbetsplats är det bara att ringa oss för information och prisförslag.
 

Flott Gatukök

På Storgatan 48 kan du avnjuta ett "flott"  och modernt gatukök med fokus på lokala råvaror och en ölbar. Restaurangen heter kort och gott Flott. Vill du inte sitta ner kan du alltid ta med din mat.

Gula huset

Restaurang belägen på Ågatan som kallas restauranggatan. Matsal med 100 sittplatser och pub för ca 45 personer. Sommartid uteservering på innergården. Serverar husmanskost, à la carte, vegetariskt, grillrätter och pastarätter. Lunchservering.
 

Hagdahls Kök

I Östergötlands Museums unika miljö, hittar ni Hagdahls Kök. Hos oss serveras vällagade luncher och festmiddagar, baserade på gediget mathantverk och lokalt producerade råvaror. Vi erbjuder lunch, festvåning, catering, konferens och provningar med ambitionen att ge er en helhetsupplevelse av vårt fantastiska Östergötland.
 

Kanalkrogen

Vackert beläget direkt vid Göta kanal, Bergs slussar och dess naturområden. Här erbjuds ett kök med tydlig filosi; att förvalta & förädla det bästa i säsongen. I möjligaste mån närproducerat, ekologiskt & egentillverkat. Njut av mat & dryck i härlig unik miljö. Här erbjuds middag, lunch, bröllop, julbord, möten/fest, catering. Öppet för bokningar året om.
Livemusik & härlig bar under sommarmånderna. 200 plaster inomhus & 150 platser utomhus under tak.
Glass & cafèkiosk i direkt anslutning under sommarmånaderna.
Kom & njut!


Öppettider:
Nyöppning: Varlborgsmässoafton kl. 16
Lunch: Måndag-Fredag kl. 11-15
Middag: Onsdag-lördag från kl. 17 ( köket stänger tidigast kl. 21 )
Helgbrunch Lördag & söndag kl. 11-16. Dessa öppettider i maj månad i restaurangen.
Glass & cafèkiosken kommer att öppna upp helger under april månad, då vädret tillåter.