Eftermiddagskryssning med M/S Ceres från Berg

Vår rymliga och fräscha kanalbåt M/S Ceres låter dig upptäcka Göta kanal från dess bästa sida, sittande på akterdäck med en god bit mat och sakta glida genom det fantastiska landskapet och det otroliga sluss-systemet.

fr. 195 kr
18/07
Bergs slussar

Läs mer om kryssningen

Vi avgår med vårt rymliga fartyg M/S Ceres med sikte på de första två dubbelsluss­trapporna på resan, Oscar och Berg, Fartyget lyfts i sakta mak med vattnets ma­giska kraft uppåt i sluss systemet och med en vidunderlig utsikt akterut över slus­strapporna Carl Johan och ner mot sjön Roxen som ett stort vattenmagasin bakom oss.

Vi styr i sävlig takt framåt på historiskt vatten och passerar genom kanalens minsta sluss Brunnby. Nästa bassäng i tur är Heda dubbelsluss där vi lyfts 5,2 meter upp. Efter att vi passerat åtta slussar har vi stigit 20,8 meter från start och vi befinner oss nu 72,5 meter över havet.
Nu börjar kanalens lugn göra sig påmind och vi glider sakta över den första akve­dukten i Ljungsbro och fortsätter sedan saktmodigt genom landskapet. Kanalen sling­rar sig likt en orm och vi passerar platser som Ljungs slott, Leksaksmuseet och Brunneby herrgård med den närliggande kyrkan. Nu närmar vi oss den andra akve­dukten vid Kungs Norrby. Strax innan Borensberg luffar vi förbi det charmiga åttkan­tiga lusthuset, som hänger över ena stranden vid kröken som kallas "Styrmans fasa". I Borensberg avslutas vår resa med en ensam sluss som fått behålla sin manuella slussanordning och nu får besättningen bekänna färg när de skall öppna porten på "gammalt" vis.

Mätta och belåtna efter en härlig lunch i M/S Ceres smakfulla matsal med vidunderlig utsikt över landskapet eller en lättare munsbit på däck stiger vi av i Borensberg.
Väl framme i Borensberg, checkar du in på bussen eller lånar en av våra gratiscyklar som väntar på dig för vidare färd tillbaks till Berg.
Eller varför inte övernatta i Borensberg och besöka allsången på Gästis eller äta gott på någon av de restauranger som finns.
(Obs: cyklar måste förbokas)

Välkommen ombord!

Obs! Medhavd mat och dryck får ej förtäras ombord.
 

Incheckning senast

13:00

Avgång Berg

13:30*

Ankomst Borensberg

17:00*

Bussavgång Borensberg

17:00*

Ankomst Berg

17:30*

* cirkatider

 


Du som bokat cykel färd mellan Borensberg-Berg
hämtar ut cykeln vid M/s Ceres mellan 8:00-9:15.
Du som skall cykla Berg-Borensberg hämtar ut cykeln vid Ceres direkt vid ankomst till Berg. (ca 13:00)


Oscars slussar 2 590 77 Vreta Kloster

Oscars slussar 2
590 77 Vreta Kloster
info@pnprederi.se