Lekfull sommar i Linköping!

Har en massa spring i benen och kanske känner du dig lite extra lekfull? Men du vet inte vad du ska göra? För er lite extra lekglada har vi sammanställt några tips på hur du tröttar ut sina solbrända sommarben och får utlopp för din lekfullhet! Välkommen till en lekfull sommar i Linköping.

Bosses glassbar
Vanilj, mango, polkagris eller lakrits? Ingen glass är den andra lik. Bosses glassbar är en lysande stjärna i Linköpings glasshimmel och det är sällan det står tomt varma sommardagar. Mitt i city slingrar sig linköpingsbon längs gatorna för att få sig en smakbit av den egentillverkade himmelska glassen.  Ett slick sen är du fast.

Trädgårdsföreningen
Du behöver inte åka långt för att njuta av blomstrande grönska, utan kan göra det mitt i hjärtat av Linköping- Trädgårdsföreningen.  Här finns stora öppna ytor som erbjuder möjlighet till spring och lek. Till de allra minsta finns en lekpark med gungor och klätterställningar. Skulle du bli sugen på beachvolleyboll finner du även här tre stycken fullt utrustade banor som går att hyra per timme för en slant. Om det börjar kurra i magen kan du alltid sträva upp till utkikstornet tillika caféet Belvederen. Släck törsten eller mätta magen och blicka ut över staden- på riktigt fina dagar kan du se ända ut till sjön Roxen.  Det gå också bra att njuta av en picknick i parken och solbada en stund, bara fantasin sätter gränser på hur du spenderar din dag i Trädgårdsföreningen.

Friluftsmuseet Gamla Linköping, Valla Gård
Gamla Linköping är platsen där tiden står still. Platsen där all miljö är från 100 år tillbaka. Följ med på en tidsresa där historien blir verklighet i ”Tidernas sommar” då du kan prova på hur det var att leva i Linköping under denna tid. Att göra sitt besök till en heldag är inga som helst problem- här finns mycket att uppleva. Flera museer, trädgårdar, caféer och restauranger finns att upptäcka. Intill Gamla Linköping finner du även Valla gård och Vallamuseerna som visar landsbygdens historia där du får nära möten med både djur som natur. Passa även på att utmana varandra i Östergötlands största minigolfbana som har två 18-hålsbanor att välja mellan. Ladda för en heldag i Gamla Linköping!

Mutebo Aspnäs Järnväg och Café
I sommar kan du även passa på att besöka Mutebo Aspnäs miniatyrjärnväg, som är ett nöje både för stora som små. Färdas genom naturen i en alldeles en unik upplevelse i det tuffande ångloket som eldas med kol som tar er fram. Turen tar cirka 15 minuter på en sträcka av 1 km. När färden är över kan ni avnjuta fika på cafeét som ligger intill där de serveras hembakat och glass. För att nå anläggningen tar man sig med bil eller buss 540, avstigning Mutebo.

Flygvapenmuseum
Passa på att besöka Flygvapenmuseum och lära dig mer om det svenska militärflygets utveckling och se unika samlingar militärflyg under sommaren. Du har även möjlighet att spaka JAS 39 Gripen-simulatorn där du får prova på att vara stridspilot för en stund. Hela sommaren pågår aktiviteter för hela familjen med allt från experimentshow i flyglabbet till guidade visningar. Eller varför inte besöka någon av motorträffarna som pågår varje torsdagskväll hela sommaren? Upplev det rullande kulturarvet för motorentusiaster med olika temakvällar med allt från Porsche till hot rods.

Sport- och aktivitetsanläggningar
Till de lite äldre finns flera olika anläggningar i Linköping för roliga aktiviteter. Dels har vi Sveriges största utomhuspark Fun Skate Park där du öva dina trix och finslipa din kickflip i sommar. Hangaren Sport Center där du bland annat kan åka inlines, skateboard eller BMX inomhus. Och även sport- och nöjesarenan Yoump där du utmanar gravitationslaget och studsar på trampoliner från vägg till vägg.

Hur du än väljer att få utlopp för din sommarenergi, finns en mängd olika möjligheter i Linköping. Njut av värmen, och njut av din lekfullhet för i sommar ska vi ha riktigt roligt tillsammans.