Artister

Här presenterar vi årets artister och uppträdande på Linköpings Stadsfest 2017!

Loreen 26 augusti på Borggården

Loreen slog igenom med sin vinst i Eurovision Song Contest 2012.
Vinnarlåten "Euphoria" blev en världshit som nådde förstaplatsen på topplistorna i hela 21 länder.

Med mer än 1, 2 miljoner sålda exemplar världen över och 100 miljoner streams har "Euphoria" blivit en global klubbhit. Samma år som segern i Eurovision vann Loreen pris i MTV Europe Music Award för Best Swedish Act, två Rockbjörnar för Årets Kvinnliga Artist och Årets Låt samt blev nominerad i World Music Awards.

Loreens kritikerhyllade debutalbum "Heal" (2012), som innehöll singlarna “My Heart Is Refusing Me” och “Crying Out Your Name”, toppade listorna i flera europeiska länder. Albumet släpptes året efter på nytt, då med hitsingeln "We Got The Power" som extraspår. Loreen släppte i mars 2015 singeln "Paper Light" som omedelbart fick internationell uppmärksamhet, toppade Billboard Twitter Realtime Chart och passerade över 5 miljoner streams bara på några veckor.

På den nya singeln “I’m In It With You”, som släpptes i augusti 2015, samarbetar Loreen med den kanadensiske artisten Kiesza (Hideaway). Tillsammans har de skapat en låt som är en "uppmaning att diskutera förändringarna vi ser runt omkring oss"


Under 2017 är Loreen i studion och skriver på nytt material.

De vet du 26 augusti på Borggården

De Vet Du blev en snackis i första deltävlingen av Melodifestivalen med bidraget ”Road Trip”. Låten gick hem i tv-soffan och publiken röstade fram det egenskrivna bidraget till ”Andra chansen”. De Vet Du var redan innan Melodifestivalen ett av Sveriges populäraste band med otaliga konserter i bagaget.

Efter en humorvideo som fick enorm spridning 2010 släppte de sin första musikvideo hösten 2011 och blev snabbt Sveriges största Youtube-fenomen. De har idag över 38 miljoner visningar och 138.000 subscribers på Youtube och har vunnit ”Årets Musikkanal” på Guldtuben.


2013 var De Vet Du en av de mest bokade artisterna och har hittills gjort över 300 gig. De har över 78 miljoner streams på Spotify, 2 singlar har sålt dubbel platina, 4 platina och 12 har sålt guld. Deras fysiska album ”Radiomusik” sålde även guld. Allt detta mellan 2012-2016.

1. Fy Fan Va Stek: Dubbel Platina
2. Fucka Ur: Dubbel Platina
3. Klä Av Dig Naken: Platina
4. Pantamera: Guld
5. Swag I Skogen: Platina
6. Haterz: Guld
7. Kär I En Kändis: Guld
8. BadBoy: Guld
9. Din Syrra: Guld
10. Kär I En Gamer: Guld
11. RadioMusik: Guld (ALBUM)
12. Shit Va Pin: Guld
13. Dansa Som Kungen: Guld


Gruppen består av barndomsvännerna Johan Gunterberg, Christopher Martland och deras kompis TOR samt DJ-Hunk. Med skämtsamma videos bjuder de på humor och musik och driver med allt från tuffa badboys till pinsamma ögonblick i vardagen. Vad som började som en rolig grej har lett till miljontals visningar på deras YouTube-kanal. Liveshowerna bjuder, precis som deras YouTube-klipp, på en unik musik- humor- freakshow i festmiljö utan en lugn stund.

Kaliffa 24 augusti på Stora Torget

Hoffmaestro-medlemmen Kaliffa Karlsson har under de senaste åren gjort stort avtryck på den svenska hiphop- och reggaescenen. Utöver Hoffmaestro har många hört honom i refrängerna på Näääk & Nimos hitsinglar ”Gungar fram” och ”Lyckliga gatan”. I november 2016 släppte Kaliffa sitt första soloalbum Kalibreraren och under 2017 turnerar han för fullt runt om i landet.

År 2014 debuterade glädjespridaren Kaliffa som soloartist med singeln ”Det strålar så om dig” och under sommaren 2015 släppte han sin andra singel ”Spontanitet” som snabbt fick över fem miljoner spelningar på Spotify.

Crying Day Care Choir - 23 augusti på Stora Torget

Nyss hemkomna från en turné genom Italienska Sicilien bjuder Crying Day Care Choir Linköpingspubliken på en exklusiv festivalspelning i sommarsverige.

Med rötterna i den amerikanska folktraditionen bjuder Makarna Jack & Sara Elz tillsammans med Jacks bror Bill på den där bitterljuva lättsamheten som få lyckas fånga men som går rakt in i kropp och själ. En udda fågel i den svenska musikfaunan, en fågel som får dig att stanna upp och fundera men som även får dig att le och sjunga med.

Bandet som nyligen skrivit på för Warner och släppt den uppmärksammade singeln "Sad Season" som i nuläget streamats över 700.000 gånger har flitigt jämförts med storheter som Devendra Banhart och Fleet Foxes och har beskrivits i Svenska Dagbladet som en "Family affair i sann Americana anda".

Flora Cash - 23 augusti på Stora Torget

Den svensk-amerikanska duon Flora Cash har hyllats av Noisey US, NYLON, Earmilk och nominerats till två Gaffa-priser för Årets svenska nykomling och Årets svenska artist. Nu har Miss Li bjudit in Cole och Sphresa till sina konserter i Göteborg och Stockholm, för att inleda båda kvällarna. Den 6 april spelar duon på Pustervik och den 7 april på Kägelbanan.

Flora Cash är en svensk/amerikansk duo som är på väg att slå igenom på allvar.

I början av 2016 släpptes minialbumet "Can Summer Love Last Forever" och följdes upp av flertalet showcases både här hemma och i USA. De har nominerats till Årets svenska nykomling och Årets svenska artist av Gaffa och har med med singeln "Sadness Is Taking Over" haft flertalet besök på inflytelserika Hype Machines topp-20-lista.

Hyllningarna har sträckt sig från The Line of Best Fit, Indie Shuffle, Noisey US, Paste, The Music Ninja, Earmilk, Interview Magazine, NYLON, till här hemma där de spelat live hos Musikguiden i P3, intervjuats av P5 Stockholm och premiärspelats hos Festivalrykten.

Just nu är Flora Cash aktuella med singeln "Nothing Lasts Forever (And It's Fine)" och senare i vår kommer duons första fullängdsalbum. Den 6 april agerar Flora Cash förband till Miss Li på Pustervik i Göteborg och den 7 april gästar de på Kägelbanan i Stockholm.
 

Märtha Frans - 23 augusti på Stora Torget

Märtha Frans är bandet som med små medel skapar stämning. De har nyligen släppt två singlar "Pga dej" och "Släppa Taget" där deras elektroniska sound binds ihop med närvarande sång. Avskalat innerligt i en tid där mycket ska höras mest. Naiv Norrköpingspop med hjärta. 

Pale Honey - 23 augusti på Stora Torget

Pale Honey är tillbaka på scenerna, med sitt uppfräschade, synthigare sound! Singlar som ”Real Thing”, ”Why Do I Always Feel This Way” och ”Lay All Your Love on Me” bygger förväntningar inför det nya albumet ... Missa inte den klockrena liveakten på platser som Stockholm, Trollhättan och Tyskland!

Pale Honey är den minimalistiska rockduon från Göteborg som består av Tuva Lodmark och Nelly Daltrey. För ett drygt år sedan kom det kritikerrosade och P3-Guld nominerade debutalbumet ”Pale Honey”. Albumsläppet följdes upp av spelningar både i Sverige och utanför landsgränserna – de gjorde exempelvis en utsåld Londonspelning på The Islington.

I radiokanaler som Sveriges Radio P3 och i många hörlurar har Pale Honey tagit sig in med sina senaste singlar ”Real Thing” och ”Why Do I Always Feel This Way”. ”Real Thing” kom med en sjukt snygg och spöklik video som Johan Stolpe har regisserat.

Album nummer två från Pale Honey släpps senare under 2017. Tills dess kan du avnjuta en Abba-cover utöver det vanliga. Duon har verkligen gjort klassikern ”Lay All Your Love on Me” till sin. Lyssna här!

Tidigare i våras gav Pale Honey tre exklusiva spelningar på hemmaplan. De har också spelat förband till internationella popjättarna Peter Bjorn and John i Göteborg och Stockholm. I sommar ser du dunderduon bland annat i Stockholm, Trollhättan och Tyskland! 

Södra Station - 23 augusti på Stora Torget

Södra Station är den P3 Guld-nominerade trion som klev in på den svenska musikscenen våren 2016 med sin debut singel ”500 Volt”!

Efter ett händelserikt år är Södra Station nu redo att släppa ny musik. I april släpper de en singel, följd av en EP lagom till Valborg - då de även spelar i Uppsala.

Bandmedlemmarna Nirob Islam, Fredrik Danielson och Sara Hjellström fann varandra i studentkorridorerna på en musikskola långt hemifrån i Örnsköldsvik.

Med atmosfäriska ljudbilder och unison sång väver Södra Station fram en egen värld, där de beskriver hur det är att vara ung, dum, kär och allt där emellan.

En kväll, när de var tillbaka i Stockholm, satt de i sin studio och bestämde sig för att skriva en låt på svenska. En halvtimma senare hade de en låt inspelad där Sara och Nirob sjöng unisont. De tyckte att den var bra och fortsatte därefter att skriva låtar. Sedan dess har det bara rullat på för de tre musikmakarna.

I maj fick Södra Station Ted Gärdestadstipendiet för att trion ”lyckats förvalta som förnya det svenska poparvet”.  Som om det inte vore nog, blev Södra Station en av tre nominerade i kategorin Årets rookie på Denniz Pop Awards 2016 - och nominerade inom kategorin Årets pop på P3 Guld 2017.

Trion har även tillsammans med The Chainsmokers skrivit låten ”Summer love” till The Fooo Conspiracy. Det har även gått bra för låten ”The Ocean” med Mike Perry, som Sara och Nirob varit med och skrivit - samt singeln "All We Know" till världsakten The Chainsmokers.