Nyheter

Här presenteras kontinuerligt nyheter för Linköpings Stadsfest 2018.

Pressmeddelanden 2018

Artister och musiktävlingklara för Linköpings Stadsfest

Pressmeddelande 12 april, 2018:
 

Artister och musiktävlingklara för Linköpings Stadsfest

Vi kan nu stolt presentera de första artisterna för Linköpings Stadsfest. Molly Sandén och Rhys kommer att förgylla varsin kväll på Borggården i augusti. Vi är också glada att finalen av P4 Nästa kommer tillbaka till Linköping Konsert & Kongress lördag 25 augusti under Linköpings Stadsfest.

För en vecka sedan presenterades några av årets idrottsevenemang för Linköpings Stadsfest, som i år är 21-26 augusti. Nu är det också klart med de första musikinslagen. På Borggården kommer vi att få njuta av konserter med två högaktuella artister. Rhys uppträder på scenen på Borggården fredag 23 augusti och Molly Sandén på samma scen lördag 24 augusti. Det är också klart att riksfinalen av P4 Nästa kommer tillbaka till Linköping Konsert & Kongress lördag 25 augusti under Linköpings Stadsfest.

Molly Sandén har under många år varit en självklar och folkkär artist i Sverige. Men det var när hon nyligen började släppa eget material på svenska som vi fått träffa den artist som hon är idag. Första singeln ”Rygg mot rygg” från kommande albumet har sålt platina och senaste ”Utan Dig” har länge legat högt på topplistorna. I hennes nya musik får vi möta en mer personlig och sårbar sida än tidigare. I vintras kunde vi se henne som en av programledare i Musikhjälpen. Den 27 april släpper Molly sitt nya album "STÖRRE". Lördag 25 augusti står hon på scenen under Linköpings Stadsfest.

Rhys musik har tagit Sverige med storm det senaste året. Få människor har undgått att höra Rhys ”Last Dance”. Låten har idag över 23 miljoner streams på Spotify. Uppföljaren ”Too Good To Be True” blev även den en stor hit och har gått varm på såväl radio som spellistor. Succédebuten gav henne en nominering till Årets Artist i P3 Guld och under årets Grammisgala berörde hon hela musikbranschen när hon framförde ”Last Dance” tillsammans med Tingsek. Karriären har bara börjat för Rhys och framtiden ser helt klart ljus ut för detta stjärnskott. Fredag 24 augusti uppträder Rhys på Borggården.

- Förra året hade vi ett bredare utbud av musikakter än någonsin och vi jobbar för att få till ett minst lika bra program i år. Både Rhys och Molly Sandén är fantastiska artister och jag hoppas och tror att många kommer vilja uppleva deras konserter på Borggården under fina sensommarkvällar. Och jättekul att Sveriges Radio vill komma tillbaka till Linköping med finalen av P4 Nästa. Det är häftigt att få uppleva direktsänd riksradio från Linköping, säger Claes Lauritsen, projektledare för Linköpings Stadsfest.

Riksfinalen av P4 Nästa är tillbaka under Linköpings Stadsfest för tredje året i rad. P4 Nästa är P4:s rikstäckande musiktävling för nyskriven och nyinspelad musik. Den vänder sig till både nya och etablerade låtskrivare och artister från hela Sverige. I år har över 850 låtar från hela Sverige skickats in till P4 Nästa och nu under våren och sommaren arrangerar Sveriges Radios 25 lokala kanaler lokala finaler. Av de 25 lokala vinnarna väljer sedan en jury ut åtta finalister som får tävla i den direktsända riksfinalen i Linköping.

- Det ska bli roligt att återvända till Linköping i augusti för att presentera de åtta bidrag som tävlar om den slutliga vinsten i P4:s musiktävling. Intresset för P4 Nästa är fortsatt stort bland landets musikmakare och det är inspirerande med alla nyskrivna låtar som skickats in till tävlingen, säger P4 Nästas projektledare Maths Broborg.

Mer om Linköpings Stadsfest
Linköpings Stadsfest är Linköpings största evenemang som årligen drar mellan 250 000-300 000 besökare till staden och pågår i år mellan tisdag 21 augusti och söndag 26 augusti.


Under veckan fylls staden av olika aktiviteter och händelser för barn, ungdomar och vuxna. Det bjuds på uppvisningar, matmarknad, musik, kultur, sport, prova-på-aktiviteter och mycket, mycket mer.

Mer information om Linköpings Stadsfest 2018 presenteras kontinuerligt på linkopingsstadsfest.se och facebooksidan ”facebook.com/linkopingsstadsfest”.

För mer info kontakta
Claes Lauritsen, projektledare Linköpings Stadsfest, 013-190 00 14, claes.lauritsen@visitlinkoping.se

Maths Broberg, projektledare P4 Nästa, 070-624 56 44, maths.broberg@sverigesradio.se

 

Två idrottsnyheter till Linköpings Stadsfest

Pressmeddelande 3 april 2018:

Två idrottsnyheter till Linköpings Stadsfest

Årets upplaga av Linköpings Stadsfest bjuder på två nya idrottsevenemang. World Champions Super Final Skateboard Slalom med flera av världens bästa skateboardslalomåkare avgörs mitt i centrala Linköping under vecka 34. Det följs av Classic Running som är ett löparlopp med tre olika distanser, även det genom centrala Linköping.

I snäva kurvor och 60 km/h kommer världens bästa skateboardslalomåkare göra upp i parallellslalom nedför Storgatan i Linköping den 22-23 augusti, under Linköpings Stadsfest. Tävlingsmomenten är Giant Slalom och Tight Hybrid som båda har målgång på Stora Torget. Det kommer också att finnas fyra wildcard som man på plats kan köra sig till genom att prestera bra tider under kvalet den 22 augusti.

Tävlingen inleds under onsdagen med kval och följs av finaler på torsdagen. De kvalade åkarna startar då med åttondelsfinaler för att sedan successivt ta sig fram till att två åkare står öga mot öga i finalen. En av sportens största profiler, fransk-svenske Jani Söderhäll, finns på plats som speaker för att guida publiken genom tävlingarna.

I startfältet hittar vi bland annat deltagare som världsmästaren Joe McLaren från USA, världsrekordhållaren från Lettland Janis Kuzmins och inte minst det unga stjärnskottet Christopher Dupont från Frankrike.

- Jag som gammal Linköpingsson är superpeppad över att få visa upp min absoluta favoritsport för min hemstad. Att vi har fått hit några av världens bästa åkare är en dröm som blir verklighet för mig och jag hoppas att vi kan bidra till att göra Linköpings Stadsfest ännu mer spektakulär, säger Niklas Hyland, världsmästare och arrangör.

Lördag 25 augusti är det dags för årets andra idrottsnyhet Classic Running som är ett löparlopp för motionärer, elit och ungdomar. Med sträckorna 5 km, 10 km, halvmarathon, team 2 x 5 km och ungdom 5 km kan alla vara med. På startlinjen kommer vi att få se några av Sveriges bästa löpare samt ett antal löpare från Kenya och Etiopien. Loppen arrangeras av Nordic Sport & Event tillsammans med Linköpings Löparklubb.

- Vi ser mycket fram emot detta nya löparevent i Linköping den 25 augusti. Loppet är för både elit och motionärer, så alla kan vara med. Linköping har verkligen tagit emot oss på bästa tänkbara sätt. Och vi ser verkligen fram emot att få vara en del av Linköpings Stadsfest, säger Conny Bohlin VD för Nordic Sport & Event.

Utöver årets sportnyheter kommer Linköpings Stadsfest även att innehålla flera andra återkommande idrottsinslag, bland annat Stångåloppet, Wolfram Grand Prix och Roxen Runt.

- Det känns viktigt att bredda Linköpings Stadsfest med fler idrottsevenemang. Vi vill skapa en folkfest som erbjuder något för alla och med dessa arrangemang hoppas vi kunna nå även nya besökare. Och det är extra kul med ett internationellt arrangemang. Det blir häftigt att se världseliten i skateborsslalom svischa fram nerför Storgatan, från stadshuset mot Stora Torget, säger Claes Lauritsen, projektledare för Linköpings Stadsfest.

Mer om Linköpings Stadsfest
Linköpings Stadsfest är Linköpings största evenemang som årligen drar mellan 250 000-300 000 besökare till staden och pågår i år mellan tisdag 21 augusti och söndag 26 augusti.

Under veckan fylls staden av olika aktiviteter och händelser för barn, ungdomar och vuxna. Det bjuds på uppvisningar, matmarknad, musik, kultur, sport, prova-på-aktiviteter och mycket, mycket mer.

Mer information om Linköpings Stadsfest 2018 presenteras kontinuerligt på linkopingsstadsfest.se och facebooksidan ”facebook.com/linkopingsstadsfest”.

För mer info kontakta
Niklas Hyland, arrangör Worlds Champion Super Final, 070-898 56 55, niklas@filmriding.se
Conny Bohlin, VD Nordic Sport & Event AB, 070-824 94 94, conny.bohlin@nordicsportevent.se,
Claes Lauritsen, projektledare Linköpings Stadsfest, 013-190 00 14, claes.lauritsen@visitlinkoping.se