Onsdagsscenen 23 augusti

Onsdagens fem akter står i startgroparna av sina musikkarriärer och redo att bjuda Linköping på ny spännande musik på Stora Torget. 

Crying Day Care Choir är en udda fågel i den svenska musikfaunan, en fågel som får dig att stanna upp och fundera men som även får dig att le och sjunga med.

Flora Cash är en svensk/amerikansk duo som är på väg att slå igenom på allvar. Just nu är Flora Cash aktuella med singeln "Nothing Lasts Forever (And It's Fine)" och duons första fullängdsalbum.

Märtha Frans är bandet som med små medel skapar stämning. De har nyligen släppt två singlar "Pga dej" och "Släppa Taget" där deras elektroniska sound binds ihop med närvarande sång. Avskalat och innerligt i en tid där mycket ska höras mest.

Pale Honey är den minimalistiska rockduon från Göteborg. För ett drygt år sedan kom det kritikerrosade och P3-Guld nominerade debutalbumet ”Pale Honey”. Albumsläppet följdes upp av spelningar både i Sverige och utanför landsgränserna – de gjorde exempelvis en utsåld Londonspelning på The Islington.

Södra Station är den P3 Guld-nominerade trion som klev in på den svenska musikscenen 2016 med sin debutsingel ”500 Volt”! Efter ett händelserikt år har Södra Station nyligen släppt ny musik. I maj fick Södra Station Ted Gärdestadstipendiet för att trion ”lyckats förvalta som förnya det svenska poparvet”.