Planera din resa

Du har bestämt dig att besöka Linköping som ligger vackert på Östgötaslätten och även strategisk om du så kommer med flyg, bil, tåg eller buss. Linköping erbjuder många alternativ av boenden beroende på vad plånboken tillåter. Vill du gå en guidad tur i staden eller i något specifikt område eller kanske ta dig runt på egen hand – alla valmöjligheter finns. Välkommen att upptäcka Linköping!

Bo

Linköping har ett stort utbud av hotell, vandrarhem och Bed & Breakfast, både centralt och mer lantligt placerat. Här finns något för alla smaker!

Guidningar i Linköping

När du är i Linköping bör du passa på att gå en rundtur med en riktig guide. En guide som på ett inspirerande sätt kan berätta om olika platser och epoker. Du kan välja mellan att bli guidad i central Linköping, bli guidad i fantastiska Gamla Linköping eller varför inte gå en naturvandring i det vackra eklandskapet?
Nedan kan du välja mellan olika sorters guidningar beroende på vad du har lust att göra och är intresserad av. 

FAQ - Frågor och svar

Om jag vill resa med kollektivtrafik?


Östgötatrafiken: +46(0)771–211010.  Resecentrum: Järnvägsgatan. Här stannar de flesta bussar, pendeltåg och fjärrtåg.
Tänk på att stadsbussarna inte tar emot kontantbetalning. Köp din biljett i förväg via ett försäljningsombud, Quickomat eller mobiltelefon. Med resekortet reser du billigare än med enkelbiljetter.
Försäljningsombud: Pressbyrån och kundcenter i Resecentrum
Info Point säljer förladdade busskort med 100 kr i.


Om jag vill åka taxi?


Taxibil i Östergötland +46(0)13-14 60 00, TaxiKurir Linköping +46 (0)13-150 000


Var kan jag parkera min bil?


Parkering- Linköpings kommun ansvarar för de parkeringsplatser som finns utmed kommunala gator. För kommunens parkeringsregleringar på gata, se Linköpings karta – Gatuparkeringar.  http://www.dukaten.se/parkering-linkoping


Om jag behöver besöka en toalett?


Offentliga toaletter i city finns på Stora Torget, Ågatan, samt galleria Filbyter och Hemköp city.


Jag behöver pumpa däcket på min cykel – var gör jag det?


I Linköping finns 15 tramp-pumpar utplacerade i stadsdelarna och de större pendlarorterna. Två automatiska luftpumpar finns även i innerstaden. Karta med cykelpumpar se: http://bit.ly/1ScuGbT


Om en nödsituation uppstår:


SOS: 112, Polisen i Linköping: 114 114, Sjukvårdsupplysningen: 1177,


Andra viktiga nummer:


Nummerupplysningen: 118 218, Riktnummer: 013, Landsnummer: +46


Finns det något Wifi som jag kan använda när jag besöker Linköping?


Ja, gratis Wifi i Linköping city finns. Wifi-nätet kan användas på Stora torget, Trädgårdstorget, Lilla torget och i St Larsparken. Koppla upp dig på nätet som heter: Linköping WiFi. Ingen användarregistrering eller inloggning krävs utan det räcker med att godkänna användarvillkoren och börja surfa.
Wifi finns även på Caféer och stadsbiblioteket


Var hittar jag ett postkontor?


Posten Ombud Hemköp Linköping City och Hemköp Lucullus på Stora torget


Jag behöver förvara mitt bagage


På Resecentrum och i Filbytergallerian en trappa ned finns förvaringsskåp. Begränsad kapacitet, för stora väskor.


Var kan jag lämna in min smutstvätt?


Det finns inga ”gör-det-själv” tvätterier men ex Vert Kemtvätt & Skrädderi http://vertkemtvatt.se/ och Drottningtvätten kan ta emot tvätt.


Jag behöver växla pengar


Det kan du göra på Forex – de har kontor på Storgatan 32 och på X-change – de ligger på Storgatan 34.


Var kan jag ta ut pengar?


Bankomater finns på Nygatan vid Stadium, SEB Stora Torget, Danske Bank St Larsgatan och Platensgatan.


Var kan jag köpa souvenirer?


På Visit Linköpings Turistinformation – Konsistoriegatan 7 (Linköping Konsert & Kongress), Medborgarkontoret - ligger i Linköpings Stadsbibliotek
 

Resa till Linköping

Linköping är alltid nära!
Linköpings strategiska läge både vid E4:an och vid stambanan mellan Malmö och Stockholm, gör att det är enkelt att ta sig hit.

Avstånd från Linköping till andra städer: 

Stockholm 200 kilometer, cirka 2 timmars bilfärd 
Göteborg 275 kilometer, cirka 3 timmars bilfärd 
Malmö 420 kilometer, cirka 4 timmars bilfärd 
Jönköping 130 kilometer, cirka 1 timmes bilfärd 

Det är även lätt att ta sig till Linköping både med bil och buss. Tågstationen ligger centralt med många täta avgångar till Stockholm, Göteborg och Malmö.

Tilläggas kan också att Linköping har en egen flygplats med både in- och utrikestrafik. Linköping City Airports utrikestrafik har avgångar till destinationer över hela världen via Amsterdam med KLM.

Linköping är Sveriges slusstätaste kommun! På vattnet kan du komma till Linköping antingen via Göta kanal/Roxen eller via Kinda kanal/Stångån.

Turistinformation

Turistinformation Konsert & Kongress
Välkommen att besöka vår InfoPoint på Konsert & Kongress för turistinformation om Linköping! Kontakta oss gärna om du önskar köpa biljetter till evenemang via Ticketmaster, inhandla souvenirer & vykort eller veta mer om vad som händer i Linköping.

Öppettider 2017
Mån-Fre 8-17
Lördag Stängt
Söndag Stängt


Sommaröppen turistinformation Bergs slussar
Sommartid erbjuder Visit Linköping & Co även turistinformation via vår InfoPoint i Bergs slussar. Vi hjälper även till med cykeluthyrning, biljettservice samt försäljning av souvenirer & vykort. Välkommen!  

Öppettider 2017
Endast sommaröppet


Grönt I

 

 

 

 

 

Vi tipsar

Är du här en kortis eller några dagar? Det kanske regnar just idag, när du är här. Oavsett hur länge du är här, hur vädret ser ut eller vad du vill hitta på får du lite tips om kul och spännande upplevelser i Linköping.

Ta sig runt

Linköping satsar på en grön och attraktiv stadsmiljö. Med bland annat trygga gång- och cykelbanor och en snabb kollektivtrafik blir det enkelt att ta sig fram.