Fri fart

Välkommen som besökare till Fri Fart i Linköping! Fri Fart har sedan starten 2005 vuxit till ett av Sveriges största evenemang för klassiska motorbåtar. Evenemanget har uppmärksammats i andra Skandinaviska länder – och även på andra sidan Atlanten.

0 kr
29/07
Södra Stånggatan, Linköping

Läs mer

Välkommen som besökare till Fri Fart i Linköping! 2014 firades 10-årsjubileum. I samband med det flyttades Fri Fart från Göta kanal in till Linköpings city. Knappt 50 av Skandinaviens alla veteranbåtsentusiaster samlas sedan dess på Kinda kanal mitt i stan för att visa upp sina snabbgående klassiska båtars högfartsegenskaper.


Under dagen körs två uppvisningsrace, där båtarna först paraderar för presentation för att sedan dra förbi publiken i full fart. Båtarna ligger även förtöjda vid kaj för närmare beskådande. Hit kommer entusiaster som lagt ner sin själ för att kunna visa upp sina båtar i nära nog nyskick.


Sedan 2016 ger vi även klassiska bilar större utrymme under evenemanget. Vi började i liten skala med utställning av 100-talet bilar och uppvisning med ett tiotal. Till 2017 kommer vi att bygga vidare på detta och även ge plats för ett större antal bilar i en så kallad regularitytävling. En konbana längs Södra Stånggatan ska köras på så lika tid som möjlig i två åk.


Inträde: Fri Fart i Linköping är ett gratisevenemang tack vare våra generösa sponsorer. 

Vägbeskrivning

Enklaste sättet att ta sig till Fri Fart-arenan mellan Tullbron och Nykvarnsparken är att gå eller cykla.


Parkering: Det finns inga parkeringsmöjligheter inom området. Däremot finns det gott om parkeringsplatser i direkt anslutning till Kinda kanal. Kolla till exempel in parkeringsbolaget Dukatens hemsida (www.dukaten.se) för mer info.
 

OBS att parkeringarna Guldmyntet, Södra Stånggatan och Nykvarnsgatan INTE är åtkomliga under evenemangsdagen! Vi rekommenderar i stället parkeringarna vid SAAB Arena samt Sportcenter. Därifrån tar man sig lätt till Fri Fart-arenan via Gumpekullabron.


Södra Stånggatan, Linköping

Södra Stånggatan
Linköping