Fri fart

Välkommen som besökare till Fri Fart i Linköping! Under dagen körs två uppvisningsrace, där båtarna först paraderar för presentation för att sedan dra förbi publiken i full fart. Båtarna ligger även förtöjda vid kaj för närmare beskådande. Hit kommer entusiaster som lagt ner sin själ för att kunna visa upp sina båtar i nära nog nyskick.
Fri Fart har sedan starten 2005 vuxit till ett av Sveriges största evenemang för klassiska motorbåtar. Evenemanget har uppmärksammats i andra Skandinaviska länder – och även på andra sidan Atlanten.

0 kr
29/07
Södra Stånggatan, Linköping

Program

Så här ser dagsprogrammet för lördag 29 juli 2017 ut:

Kl. 07.00 Sjösättning med kran eller via ramp i Nykvarnsparken.

Kl. 09.30 Samtliga båtar ska vara sjösatta och förtöjda vid kajerna.

Kl. 09.45 Förarmöte vid Fri Farts informationstält

Kl. 10:30 Fri Fart 2017 öppnar och publiken hälsas välkommen

Kl. 11.15 Dags att göra loss och starta motorerna

Kl. 11.30 – 12.30 Första båtracet

Kl. 12.45 – 13.00 Modellbåtsuppvisning

Kl. 13.15 – 13.45 Riva-varvets historia –

intervju med Per Wadström, Club Riva Swedens ordförande.

Vi tar även en närmare titt på deltagande båtar

Kl. 13.50 – 14.15 Presentation av utvalda klassiska bilar

Kl. 14.15 Uppstart inför Fri Fart Race nr 2

Kl. 14.30 – 15.30 Andra båtracet

Kl. 16.00 Prisutdelning Fri Fart 2017

Kl. 16.30 Fri Fart i Linköping 2017 avslutas

 

Välkomna till årets gratisfest vid Kinda kanal!

Läs mer

Välkommen som besökare till Fri Fart i Linköping! 2014 firades 10-årsjubileum. I samband med det flyttades Fri Fart från Göta kanal in till Linköpings city. Knappt 50 av Skandinaviens alla veteranbåtsentusiaster samlas sedan dess på Kinda kanal mitt i stan för att visa upp sina snabbgående klassiska båtars högfartsegenskaper.


Under dagen körs två uppvisningsrace, där båtarna först paraderar för presentation för att sedan dra förbi publiken i full fart. Båtarna ligger även förtöjda vid kaj för närmare beskådande. Hit kommer entusiaster som lagt ner sin själ för att kunna visa upp sina båtar i nära nog nyskick.


Sedan 2016 ger vi även klassiska bilar större utrymme under evenemanget. Vi började i liten skala med utställning av 100-talet bilar och uppvisning med ett tiotal. Till 2017 kommer vi att bygga vidare på detta och även ge plats för ett större antal bilar i en så kallad regularitytävling. En konbana längs Södra Stånggatan ska köras på så lika tid som möjlig i två åk.


Inträde: Fri Fart i Linköping är ett gratisevenemang tack vare våra generösa sponsorer. 

Vägbeskrivning

Fri Fart körs på Kinda Kanal mellan Tullbron och Gumpekullabron – mitt i centrala Linköping.

Enklaste sättet att ta sig till Fri Fart-arenan är att gå eller cykla.


Parkering: Det finns inga parkeringsmöjligheter inom området. Däremot finns det gott om parkeringsplatser i direkt anslutning till Kinda kanal. Kolla till exempel in parkeringsbolaget Dukatens hemsida (www.dukaten.se) för mer info.
 

OBS att parkeringarna Guldmyntet, Södra Stånggatan och Nykvarnsgatan INTE är åtkomliga under evenemangsdagen! Vi rekommenderar i stället parkeringarna vid SAAB Arena samt Sportcenter. Därifrån tar man sig lätt till Fri Fart-arenan via Gumpekullabron.


Södra Stånggatan, Linköping

Södra Stånggatan
Linköping