Upplev sommaren i Linköping!

Sommaren står runt hörnet och varma soldagar, ljusa nätter och glittrande vatten blir en del av vår vardag. Oavsett om du semestrar eller hemestrar i Linköping finns en mängd olika upplevelser för en minnesvärd sommar i Linköping.

Upplev lugnet, den vackert gröna naturen och det mysiga hamnlivet i Göta kanals största sevärdhet - Bergs slussar. Inspireras av den snart 200 år gamla Carl Johans slusstrappa och se när båtglada resenärer slussas fram längs kanalen. Varför inte avnjuta processen från något av de caféer och restauranger som finns i området eller bara ta sig ett svalkande dopp vid badplatsen?

Om du vill in i skuggan en stund kan du besöka Flygvapenmuseum och lära dig mer om det svenska militärflygets utveckling och se unika samlingar militärflyg.  Efter ditt besök kan du sedan fara vidare till "Väster om stan" där du hittar några av Linköpings mysigaste utflyktsmål!  Njut av grönskan, nybakta godsaker och charmig shopping i härlig miljö där det finns något för alla. När du ändå är i farten kan du även besöka Friluftsmuseet Gamla Linköping som har en hel del att bjuda på! Inte bara pågår Lassemajas Dektektivbyrå på Folkparksteatern hela säsongen, utan att strosa runt i en minnesrik tidsresa om hur Linköping var för 100 år sedan är en unik upplevelse i sig!

Stångebrofältet fylls av sensommarkvällar med värme, härlig häng och massvis med musik. Vad är inte härligare än sommarkonserter under bar himmel tillsammans med sina bästa vänner och nära & kära? Värm upp med en picknick längs den tindrande Stångån och dansa sedan natten lång till härlig livemusik som fyller Linköping. Föredrar du naturen finns det annars gott om skog runt om Linköping. På med vandringskängorna, packa ryggsäcken med fika och bege dig ut i Tinnerös vackra Eklandsskap -eller för den som är sugen på en heldag i naturen finns längre sträckor på Östgötaleden.

Just nu är det så mycket vår i luften och än så länge har vi bara doppat tårna i sommaren. Vi tipsar dig hela säsongen om hur du kan tillbringa din sommar i Linköping på bästa sätt!