#24timmarhosgrannen: 7 upplevelser i Karlstad

Här kommer tips till dig som vill ha hjälp med förslag på vad du kan se och uppleva i Karlstad. Om du tittar runt på webben har vi andra förslag för dig som bara vill hålla dig i centrum eller vill få förslag utifrån teman. Varmt välkommen till Karlstad. #24timmarhosgrannen

Sandgrund Lars Lerin 

Sveriges älsklingskonstnär Lars Lerin har sin permanenta konsthall på Sandgrundsudden i Karlstad. Årets basutställning har kompletterats med ett 40-tal målningar från Lofoten som inte varit utställda tidigare. Gästutställare 2020 är Bettina Hvidevold Hystad & Simon Lerin Torssell och Åke Göransson. När du kommer ut från konsthallen ta gärna turen längs udden, spontandansa på dansbanan och strosa i parken och längs älvpromenaden.

Kajak på Klarälven

Ett fantastiskt sätt att uppleva Karlstads är från vattnet och tack vare Klarälvens många förgreningar finns det många naturmiljöer och för den som vill går det också att paddla ut på Vänern. Du börjar mitt i stan eller från Inre hamn och det finns både guidade turer och möjlighet att hyra på egen hand.

Alsters Herrgård

Alsters herrgård, Gustaf Frödings minnesgård, ligger cirka 6 kilometer utanför Karlstads centrum. Herrgården har stora ytor utomhus med herrgårdspark och omgivande naturområden. I sommar så finns en gratis Frödingpromenad i herrgårdsparken istället för de traditionella visningarna. Föranmälan är ett måste och sker via mejl till alstersherrgard@karlstad eller telefon 054-540 23 50.

Båtbussarna

De vattenburna linjerna går ofta och utöver den guidade rundturen de kostar som en bussresa på land. Brisen och vattenskvalpet är ett skönt sätt att uppleva Karlstad. I år är antalet platser färre så att passagerarna kan sitta med bra avstånd och det är ingen närkontakt mellan passagerare och personal. Allt för att du ska få en trygg och säker resa. En särskild favorit är linje 91 från Almentorget till Mariebergsskogen och där du också kan stiga av i Inre hamn.

Mariebergsskogen

Karlstads stadspark med 78 hektar olika upplevelser. Här finns djurparken Lillskogen med nordiska djur, Naturrum Värmland, trädgårdar, friluftsmuseum och Mariebergs strandängar med en fin vandringsled för att nämna lite av allt som du kan uppleva. Parken är öppen alla dagar, året om och det är fri entré.

Högt och lågt på Skutberget

Strax utanför Karlstads centrum ligger en ny äventyrspark med flera olika höghöjdsbanor och med ett brett utbud av svårighetsgrader. Här kan barn och vuxna ha roligt tillsammans och när ni är klara finns Skutbergets härliga klippor för ett svalkande bad i Vänern. På Skutberget kan du även träna eller spela discgolf och vill du stanna i området ligger finns två campingar i närheten.

Almars Krog

Tio minuter från Karlstads centrum, vid Klarälven och med på landet känsla ligger vackra Almars Krog där Christoffer Schyman och Robin Sundholm skapat en liten restaurang utifrån att det ska vara genuint, personligt och passionerat. Dessutom har de högst betyg i White Guide i hela Värmland. Vill du ha andra förslag på restauranger får du god hjälp av visitkarlsad.se, google eller tripadvisor. Varmt välkommen!


#24timmarhosgrannen

#24timmarhosgrannen: 7 upplevelser i Västerås

Vad tänker du på när du hör Västerås? The Steam Hotel? Undervattenshotell? Bandy? Allt det och mycket mer finns att upptäcka i staden vid Mälaren. Här listar vi några av alla reseanledningar för ...

#24timmarhosgrannen: 7 upplevelser i Örebro

Glitter och glamour från Hollywood. Brittiska och svenska kungligheter från svunna tider. Två slott, ett från fiktionens värld och en högst verklig vasaborg. Djungelbad i asiatisk miljö och mysiga, ...

#24timmarhosgrannen: 7 upplevelser i Norrköping

I Norrköping finns Kolmårdens djurpark, Arkösunds skärgård och Göta kanal. Här finns aktiviteter för den äventyrssugna, men även avkoppling och lugn för den som vill ha det. I city finns det vackra ...