Besök Titanic: The Artifact Exhibition i sommar

Titanic: The Artifact Exhibition

Upplev Titanics myter, historia och glans 111 år efter katastrofen.

Den 15 april 1912 sjönk Titanic i det iskalla vattnet i Nordatlanten efter att ha kolliderat med ett isberg. Ombord fanns 2208 personer, 1496 miste livet. Under sommaren kan du uppleva Titanics myter, historier och glans i en av världens största vandringsutställningar i Linköping.

Utställningen Titanic: The Artifact Exhibition, är mycket mer än bara en utställning. Det är en upplevelse som tar oss tillbaka 111 år i tiden. Utställningen, som visar över 200 föremål från Titanic, bjuder på en känslomässig resa genom berättelser, fotografier och föremål i återskapade interiörer från Titanic. Sverige har en stark koppling och anknytning till Titanic då flera svenskar utvandrade till Amerika. Detta märktes exempelvis i att svenska var det andra största språket ombord på det osänkbara 269 meter långa fartyget.

Välkommen ombord! Utställningen pågår i Linköping under perioden 27 maj – 3 september 2023.

Just nu finns ett begränsat antal biljetter till ett boka tidigt-erbjudande. Klicka på Köp biljett för att ta del av erbjudandet. Erbjudandet gäller endast fram till den 26 maj.

Köp biljett

Till webbplats

Mer om utställningen & biljettinformation

Mer än 25 miljoner besökare världen över har sett den. Artefaktutställningen är den enda utställningen med artefakter som hittats direkt från RMS Titanics vrakplats. Här finns mer än 200 av dessa återvunna artefakter tillsammans med återskapade rum i full skala, interaktiva miljöer, exklusiva videor, fotografier som aldrig tidigare visats och fängslande berättelser. Artefaktutställningen berättar historien om fartyget, den tid då det byggdes och de 2 208 passagerare och besättning vars liv hon förändrade för alltid.

Entrébiljetter köps online innan ditt besök. För att effektivt kunna hantera kapaciteten säljs biljetter till en slottid. Vilket innebär att du väljer en dag och tid för din entré vid ditt besök. Ex. köper du enbiljett till slottiden kl 10.00 blir du insläppt mellan kl 10.00 och 10.30.

Utställningen beräknas därefter ta ca 1 h.

Pris: 27 maj – 18 augusti
Vuxen: 235 kr
Senior: 195 kr
Ungdom*/Student: 195 kr

Pris: 19 augusti – 3 september
Vuxen: 255 kr
Senior: 225 kr
Ungdom*/Student: 225 kr

* 7-17 år. Barn upp t.o.m. 6 år går in gratis i målsmans sällskap.


Lämna bilen hemma!

Tänk på att du ofta kan gå, cykla eller åka kollektivt i Linköping. Besök ostgotatrafiken.se för information om kollektivtrafiken! Till Titanic-utställningen tar du dig enkelt med buss från Resecentrum med linje 5 mot Skäggetorp, hållplats Fröstorpsgatan. 

När du anländer med tåg till Linköping 

Från Linköpings Resecentrum avgår de flesta bussarna för att ta sig vidare inom kommunen. Från Linköpings resecentrum är det endast en kort promenad in till city! 

Tips! Ta del av Linköpings cykelkarta! Här hittar du Linköpings cykelkarta

Bonnarpsgatan 9 i Tornby, Linköping.