Allsång med By Grace, lördag 25/8

Lördagen den 25 augusti tar By Grace plats på scen på Borggården kl. 15:00. Under den uppskattade allsångseftermiddagen, arrangerad av Lennart Magnussons Stiftelse, får vi i år möta gospelkören By Grace.

By Grace är en Stockholmsbaserad gospelkör som turnerar frekvent både i Europa och USA. Under ledning av Daniel Stenbaek, en av Sveriges ledande pianister, lyfter dessa 21 sångare taket med deras energi och musikalitet. By Grace medverkade bland annat på Prins Carl Philip och Prinsessan Sofias bröllop tillsammans med Samuel Ljungblahd och Salem Al Fakir och de har även medverkat på Carolas nordiska julturné.

Mat och dryck finns till försäljning i parken bakom Borggården.

< Tillbaka till startsidan

Om Lennart Magnussons Stiftelse

Om Lennart Magnussons Stiftelse

Lennart Magnussons Stiftelse tillkom år 2000 genom en gåva från Lennart Magnusson med anledning av dennes 85 årsdag. Stiftelsen har som syfte att utdela stipendier till ungdomar, körer, sångare, musiker och grupper som främjar sång och musik med betoning på läsarsånger. Sångskatter som psalmer, gospel, strängmusiksånger, andliga visor omfattas i denna genre. Stiftelsen har sedan år 2000 delat ut 19 stipendier med 10 000 kronor varje år. Lennart Magnusson själv var en eldsjäl inom musiken och brann för att bevara detta kulturella minne som de kristna läsarsångerna är. Han var pastor i Pingstkyrkan med rötterna i Småland och levde i samtid med pionjären Lewi Pethrus.


Borggården
Storgatan 70
582 28 Linköping