Fredrik Engstrand, restaurangchef på Brödernas i Linköping
Restaurang Brödernas i Linköping
Restaurang Brödernas i Linköping
Restaurang Brödernas i Linköping

Brödernas - Linköpingsborna har fått ännu en restaurang att njuta av!

Restaurangkedjan Brödernas är en av dem som har gått mot strömmen och mitt i pandemin öppnat nytt! Med bästa läge på Tanneforsgatan 3, en för många Linköpingsbor välkänd adress från restaurang Djingis Khans tid, öppnade Brödernas i Linköping i slutet av förra månaden. Redan har restaurangen gjort succé!

Vi lyckades fånga Fredrik Engstrand, restaurangchef på Brödernas, på språng mellan passen, för en intervju för att ta reda på mer. Vad är grejen med Brödernas? Vad är framgångskonceptet utöver  en meny bestående av otroligt lockande hamburgare för alla smaker och fräscha sallader?

Det står snart klart att det är atmosfären och den förstklassiga servicen som utöver den smaskiga menyn attraherar här på Brödernas. Man har helt enkelt lyckats uppfylla sin vision om att ha stans skönaste häng och gladast och trevligast personal. Fredrik som är 28 år, med många års erfarenhet i branschen, uttrycker:

ikon_citat Vi vill sticka ut med vårt signum fulländad service med bordsservering - här utlovas helt enkelt en perfekt kväll.


Fredrik berättar även att det genom att äta på Brödernas kan göra extra gott i hjärtat då man kan vara med och bidra till något bra. Varje månad under hela 2021 samarbetar nämligen Brödernas med olika kändisprofiler som får sätta ihop sin egen hamburgare. För varje såld ”kändishamburgare” går hela 10 kr oavkortat till den hjälporganisation som profilen har önskat. Den här månaden är exempelvis Bianca Ingrossos succé-burgare på menyn med Barncancerfonden som ”förmånstagare”.

Brödernas kan dock snart bli det självklara valet även för pizzaälskare, då menyn snart kompletteras med flera härliga pizzor. Och take-away alternativet är ju en självklarhet i dessa tider.

Hur är det med öppettiderna då? Även här finns det bara positivt att säga om Brödernas som nu håller både lunch- och kvällsöppet, så även på söndagar!

Självklart har det också funnits utmaningar i uppstarten, berättar Fredrik. Exempelvis oförutsägbara Coronarestriktioner som vi gör allt vi kan för att följa, samt som alla som någon har startat nytt, att få ihop teamet och jobba mot samma mål.

Det finns dock massor att se fram emot när pandemin är över säger Fredrik. Bland annat finns det chans att restaurang Brödernas vip-rum göra succé. Här får möhippan, svensexan eller företagsgruppen sitt alldeles egna rum, med högklassig service och bordsservering, wifi och möjlighet att ex boka till projektor.

Som besöksstad är det mycket positivt med det stora utbudet av restauranger och Brödernas är ett välkommet tillskott i hjärtat av Linköping!

Brödernas grundades 2018 av Jonas och Joakim Wiklander och från att redan ha strax färre än 30 enheter runt om i landet, siktar man på att under 2021 vara uppe i hela 60! 2019 gick NHL-stjärnan Mika Zibanejad, New York Rangers, in som delägare i Brödernas. Kedjans koncept består av hamburgare, pizzor och sallader.

Takeaway-måltider på Brödernas i Linköping

Bildtext: Det går åt många take away-måltider på Brödernas nu under pandemin.

Hemsida: brodernas.nu
Facebook: Brödernas
Instagram: restaurangbrodernas


Publicerad: 19 mars 2021