Claudias Gastrobar & Glass – välkommen till Göta kanals nya pärla i Ljung!

Här kan du njuta av exotiska rätter och vackra vyer på bryggan vid Göta kanal, hyra sup eller bara njuta. Varmt välkommen till Göta kanals nya häng!

En dröm som har gått i uppfyllelse är Claudias Gastrobar & Glass som tidigare i år öppnade i före detta Musiehuset i Ljung. Med ett riktigt guldläge, precis intill Göta kanal mellan Berg och Borensberg, en av kanalens mest välbesökta sträckor, blev vi oerhört nyfikna på denna nya stjärna!

Vi hörde av oss för att få några ord med eldsjälen bakom denna jättesatsning, som inte helt oväntat heter just Claudia. Med ett varmt leende börjar Claudia (Gutiérrez), berätta om sin dröm att starta eget, sin passion för mat och om det snabbt tagna beslutet när annonsen om lokalen i Ljung kom ut.

Livet innan hon bestämde sig för att landa i Sverige och lilla charmiga Ljung var allt annat än spikrakt berättar Claudia. Som hennes namn antyder har hon sina rötter i utlandet, närmre bestämt i norra Colombia, i Barranquilla, men som hon lämnade för att ge sig ut för att upptäcka världen. Det blev sju år i Dominikanska Republiken och Spanien, där Claudia både studerade och arbetade. Idag är Claudia både utbildad ekonom och har många års erfarenhet från restaurangvärlden - värdefulla erfarenheter hoppas Claudia i förverkligandet av drömmen som kommit att landa just här. Charmen med Ljung och Göta kanal hade Claudia upptäckt på de många cykelturerna i området och är anledningen till att drömmen landade just här, får vi lära oss.

Man blir glad av att prata med Claudia och höra om hennes idéer. Med latinsk glöd berättar hon:

ikon_citat Min vision är att bygga upp en plats dit alla kan komma för att njuta av bra mat och god glass, att trivas, att njuta av kanalen. Året runt.

Claudia presenterar sen menyn, som erbjuder en spännande mix av rätter från Colombia och Spanien med tropiska inslag av råvaror såsom kasawa, men även traditionella svenska rätter. 
Även glass står på menyn, och vi tror chansen är god att glasskreationerna med Hjortkvarns mjuka italienskinspirerade glass kommer att göra succé när sommarvärmen kommer! Självklart erbjuds även vegansk- och sockerfri glass.

Som pricken över i:et serveras äkta Colombianskt kaffe, kaffe som Claudia inte tror man hittar i den vanliga affären. Till fika bjuds både traditionella svenska kanelbullar och godsaker med sydländskt påbrå.

När vi frågar om Claudias öppettider skrattar Claudia och berättar om i vintras när det kom skridskoåkare och upptäckte det nya smultronstället nästan före hon hade öppnat sin restaurang. Det tyckte Claudia var fantastiskt – det kändes som en vinterresort utanför och hur hon kvickt och spontant kom att servera varm choklad, nybryggt kaffe och rykande varma våfflor till de som ville köpa något att stärka sig med. Vi kan av detta bara gissa att Claudias gästfokus är högklassig! Men skämt åsido säger Claudia, så från att under lågsäsong fokusera öppethållande mot slutet av veckan och helger, räknar Claudia med att hålla öppet sju dagar i veckan både lunch och middag till dess att gästerna vill gå hem. Vi frågar oss om gästerna någonsin vill gå hem från sin plats på bryggan intill kanalen!

Idéerna verkligen bubblar ur Claudia. Knappt innan frosten släppte hade hon införskaffat sig 12 splitternya SUP-brädor för uthyrning. Claudia berättar även om den charmiga bastuflotten som nu finns på plats och som man kan boka tillsammans med mat. Här ska man kunna njuta av musslor eller ost- och charkuteribricka med något gott att dricka och njuta av sommarkvällen!

Vi förstår att Claudias Gastrobar & Glass lär bli ett självklart val för många middagar en sommarkväll. För alla besökare som passerar den populära sträckan på cykel, till fots eller sjöss blir möjligheten till take-away en lyx, även om många insatser har införts nu i pandemitider, berättar Claudia.

Som om inte allt detta vore nog har Claudia ännu fler ess i ärmen. Här står, när pandemin är över, en fullfjädrad festvåning klar att fira födelsedag, dop, bröllop eller hålla företagskonferensen för upp till 200 personer!

Vad mer kan man säga? Claudias är verkligen en dröm som håller på att gå i uppfyllelse. En charmig liten oas längs med Sveriges blåa band – Göta kanal, dit i alla fall vi tror att många Linköpingsbor kommer att vallfärda i sommar.

Claudias Gastrobar & Glass

Bildtext: Claudias SUP och bastuflotte som som går att hyra under sommaren. 

Hemsida: claudiasgg.se
Facebook: Claudias Gastrobar & Glass
Instagram: claudias_gastrobar_och_glass

Publicerad: 12 juli 2021