Artscape 2020 Linköping

Under perioden 28 september till 11 oktober 2020 får Linköpingsborna uppleva hur storskaliga muralmålningar växer fram på stadens byggnader.

Det är gatukonstorganisationen Artscape som i oktober genomför sitt sjunde stora projekt, den här gången i Linköping och fyra andra östgötska orter. Internationella och svenska konstnärer bjuds in att skapa muralmålningar i det offentliga rummet. Även allmänheten bjuds in till medskapande konstverk, där vem som helst får vara med och bidra.

Totalt kommer 16 konstverk att skapas i regionen och som i alla Artscapes projekt kommer samtliga aktiviteter att vara gratis och öppet för alla.

Augmented reality
Nytt för i år blir integreringen av Augmented Reality i konstverken – en teknik som adderar digitala element till den fysiska verkligheten, vilket blir ett världsunikt grepp på gatukonsten. Besökarna kommer att, via Artscapes egen app i sina smartphones eller surfplattor, kunna interagera med muralmålningarna och uppleva en helt ny dimension av gatukonst i det offentliga rummet.


Prisinformation
Evenemanget är utomhus och gratis.


Kort om Covid-19
Linköpings kommun, Artscape och projektets samarbetspartners följer noggrant den utveckling som sker och följer de lagar och rekommendationer som ges av myndigheter till följd av Covid-19.

Besök Artscapes webbplats

 


Konstnärer och väggar

Konstnärer från hela världen samlas i Linköping för att skapa konst i stadsmiljö. Här presenteras konstnärerna och vilka väggar de tilldelats att gestalta sin konst på.

Se väggarna komma till liv med AR

Nytt för i år blir integreringen av Augmented Reality i konstverken – en teknik som adderar digitala element till den fysiska verkligheten, vilket blir ett världsunikt grepp på gatukonsten.

Augmented Reality (förstärkt verklighet) låter det ...


Du kanske också gillar...