Artscape Form 2020

Under hösten 2020 har Linköpingsborna fått uppleva hur storskaliga muralmålningar vuxit fram på stadens byggnader. Nu är alla konstverken klara och du kan promenera runt i Linköping för att njuta av de stora målningarna. Även AR-funktionen är klar så missa inte att ladda ner appen för att se målningarna få liv!

Det är gatukonstorganisationen Artscape som genomfört projektet Artscape Form i Linköping och fyra andra östgötska orter. Internationella och svenska konstnärer har skapat muralmålningar i det offentliga rummet.

Totalt har 16 konstverk skapats i regionen och det är fritt och givetvis kostnadsfritt att se konsten. 

Augmented reality
Nytt för i år är integreringen av Augmented Reality i konstverken – en teknik som adderar digitala element till den fysiska verkligheten, vilket är ett världsunikt grepp på gatukonsten. Du kan, via Artscapes egen app i sina smartphones eller surfplattor, interagera med muralmålningarna och uppleva en helt ny dimension av gatukonst i det offentliga rummet.


Besök Artscapes webbplats


Konstnärer och väggar

Konstnärer från hela världen har skapat konst i Linköpings stadsmiljö. Här presenteras konstnärerna och vilka väggar som du hittar konsten på.

Se väggarna komma till liv med AR

Nytt för i år är integreringen av Augmented Reality i konstverken – en teknik som adderar digitala element till den fysiska verkligheten, vilket är ett världsunikt grepp på gatukonsten.

Augmented Reality (förstärkt verklighet) låter det virtuella ...


Du kanske också gillar...

Aktivitetsparken i Ljungsbro - Utegym i Linköpings kommun

Din guide till Linköpings utegym

I Linköping finns det gott om utegym. Motion, frisk luft och träning mår vi alla bra av. Så ta del av guiden och byt ut inneträning mot uteträning.