Båtlösa vattensportfantaster, se hit!

För alla båtlösa vattensportfantaster har drömmen blivit verklighet- Linköping har fått en egen Wakeboard Park! Vi välkomnar Stångåns senaste lekkamrat till Linköping- Linköping Wake Park.

Traditionellt sätt krävs en båt som man åker bakom för att kunna utöva vattensporten Wakeboard, men tack vare ett kabelsystem och en tyst, miljövänlig motor är det nu möjligt att färdas på bräda mitt i hjärtat av Linköping.

Gänget bakom Wake Parken bor själva i Linköping, så det blev ett naturligt steg att föra banan hit. De anser även att Linköping är en strategiskt bra plats med tanke på vart liknande parker i Sverige finns, och ligger bara ett stenkast bort från centralstationen vilket ökar tillgängligheten.

- Parken drivs av en ideell förening och dess medlemmar. Våra fasta öppettider är torsdagar 17-20 och söndagar 10-18. Men då våra säsongskortinnehavare kan öppna och stänga parken har vi även lite rörliga tider- detta utannonseras i vår facebookgrupp, berättar ordförande på Linköpings Kabelsportförening Hampus Holgersson.

Visst är det en utmaning i sig att lyckas färdas fram på vattnet felfritt, men Linköping Wake Park garanterar att alla åtminstone kommer upp på vattnet- men hur långt du tar dig framåt, det är upp till dig. Då inget är omöjligt, har personer så unga som 5 år lyckats ta sig en tur, med hjälp av en gnutta kreativitet. En av åkarna ställde barnet mellan sina ben på brädan och for sedan ut på vattnet. Raksträckorna gick bra, men kurvorna var lite kluriga och man fick sig ett och annat plask.

Vem som helst är välkommen att upptäcka sporten, och man får låna all utrustning på plats. Det enda som krävs är att man är simkunnig. Som det ser ut i dagsläget kommer Wake parken finnas i minst två somrar till- men förhoppningarna på att parken ska bidra till en mer lekfull stadsbild och komma bli permanent finns självfallet.

Är du sugen på att testa? Då har Linköping Wake Park öppet september ut och säkert en bra bit in i oktober.