Din stora guide till Linköpings loppisar och second hand-butiker!

Välj bort det nyproducerade och hitta istället prylarna som gör ditt hem både personligt och unikt! Runtom Linköping är chanserna till att fynda många, så därför ger vi dig här Linköpings stora second hand- och loppiskarta!

I centrala Linköping:

Erikshjälpen

Erikshjälpen drivs i samarbete med bland annat Pingstkyrkan i Linköping och allt överskott från försäljningen går till socialt och humanitärt hjälparbete i Linköping samt till internationella satsningar. Denna butik är stor, och här kan du hitta allt från möbler till kläder och porslin. Missa inte heller att besöka Erikshjälpens mysiga café där du kan slå dig ner i någon av de sköna fåtöljerna och njuta av något gott innan du börjar fynda!

Tips: Innan du börjar din inköpsrunda är det viktigt att tänka efter vad du faktiskt behöver. Gör en lista och utgå sedan från den när det är dags att börja fynda. Då vet du vad du ska hålla utkik efter och vad du kan skippa helt. På så sätt har du störst chans att göra de riktigt bra fynden eftersom du snabbt vet vad du kan sålla bort och vart du ska leta lite extra. Du undviker alltså att köpa prylarna som bara kommer ligga och samla damm.

Adress: Roxtorpsgatan 10 582 73 Linköping (Tornbyområdet)

Hjärta till Hjärta

Inte långt från Erikshjälpen ligger Hjärta till Hjärta. Här på en av Sveriges största second hand- butiker hittar du det mesta. Överskottet från butiken går till biståndsinsatser i bland annat Albanien, Bulgarien, Lettland och Rumänien- så här kan du fynda med gott samvete.

Tips: Planerar du en stor fest? Då är det perfekt att köpa porslinet på second hand. Just nu älskar vi att duka med ett brokigt och unikt porslin men att satsa på ett tema kan dock vara smart. Det kan vara alltifrån en färg till ett mönster, för på det sättet kommer din dukning trots att varje tallrik skiljer sig åt ändå kännas sammanhängande.

Adress: Attorpsgatan 10 582 73 Linköping (Tornbyområdet)

Hjälpverksamheten Återvinningen

På Industrigatan 38 hittar du Hjälpverksamheten Återvinningen som har ett brett sortiment av möbler och prylar där du har stor chans till att göra riktiga fynd. Hyllorna är fyllda med diverse saker och ta dig tiden att gå igenom dessa. För kom ihåg att det oftast är där det är lite undanskymt som du hittar de bästa fynden.

Tips: Unika tavlor är lätta att hitta på loppis och kan sedan bli en fin inredningsdetalj i hemmet. Viktigt är då att tänka utanför ramen rent bokstavligt talat, det vill säga, låt dig inte begränsa dig vid ramen om den inte faller dig i smaken. För att byta ram på tavlan kan göra stor skillnad för motivet och därmed också passa bättre in i ditt hem.

Adress: Industrigatan 38 582 77 Linköping

Myrorna

Efter ditt besök i Tornbyområdet är det dags att bege sig mot innerstaden där du hittar Myrorna- en second hand- butik i två våningar där översta våningen fokuserar på kläder och smycken medan du på andra våningen hittar bland annat porslin, möbler och böcker.

Tips: Här är det perfekt att hitta ett gäng härliga pocketböcker eller att gå loss bland avdelningen med kläder och hittar det perfekta plagget. Men kom ihåg att bara köpa kläder som du verkligen tycker om och som inte behöver fixas till på allt för många ställen. Då är det större chans till att du faktiskt också kommer använda ditt nya plagg.

Adress: Platensgatan 6, 582 20 Linköping

Nostalgimix

I utkanten av innerstaden, på Gamla Tanneforsvägen 17, kan du besöka Nostalgimix en second hand-butik med fokus på 50- och 70-tal. Här kan du gå loss på bland annat vinylskivor, smycken, burkar eller leksaker.

Tips: En plåtburk kan bli en snygg detalj i hemmet eller så passar den där leksaken kanske perfekt i bokhyllan som en snygg och annorlunda inredningsdetalj? Tänk även på att sakerna kan användas till annat än deras ursprungliga funktion. Vad sägs exempelvis om att använda strykjärnet som bokstöd eller ett viktmått som dörrstopp? Bara fantasin sätter stopp.

Adress: Gamla Tanneforsvägen 17, 582 54 Linköping

Kaffestopp

För att orka med din loppisrunda så är energipåfyllning lika viktigt som det att kunna tänka bort prylarna under sitt lager av damm. Som tur är finns det gott om vegetariska och veganska caféer och restauranger i Linköpings stadskärna. Varför inte köpa med dig en crêpe från Ammos Café och Crêperie och avnjuta den i någon lummig plats i Trädgårdsföreningen? Eller så njuter du av en kaffe och en stenugnsbakad bulle på innegården på Simons Rosteri & Bageri.

Ett besök på mysiga Stadsmissionens café är även att rekommendera. Här är återbruk något som värderas högt och som syns i allt från valet av porslin till möbler. Stadsmissionens café bedrivs som ett socialt företag där människor får chans till sysselsättning för att på det sättet bli integrerade i samhället.

Utanför Linköping:

Bländebo loppis

För att komma till denna loppis åker du på Bergsvägen och svänger sedan av mot Kaga/Ledberg. I en lantlig miljö omgivet av vackra åkrar hittar du sedan Bländebo loppis som ger ett hemtrevligt och mysigt intryck med sin lummiga trädgård och röda stuga med vita knutar. Här kan du strosa omkring länge och botanisera bland retro, glas, lanthandelskuriosa och möbler. Slå dig sedan ner i syrenbersån och njut av en kaffe och glass samtidigt som du beundrar dina fynd!

Adress: Västerbränninge Västergård Linköping.

 

73:ans loppis

En loppis du inte får missa är 73ans loppis som ligger mitt i Eklandskapet i Stafsäters ladugård utmed Stavsättersvägen mellan Sturefors och Västerby. Uppe på ett loft i en lada hittar du denna loppis och här hittar du allt från kläder och smycken till porslin. Att besöka 73:ans loppis blir ett perfekt utflyktsmål, för när du har fyndat klart kan du sedan gå ett stenkast bort för att njuta av en närproducerad glass hos Stafsäters Gårdsglass samt besöka närliggande butiker.

Adress: Stavsäter 1, 589 64 Sturefors

Öppettider:
Söndagar jämna veckor: kl 11-15.
Varje torsdagkväll: kl 16-19.

Kaffestopp:

Om din loppisjakt sträcker sig utanför Linköping, närmare bestämt mot Berg så är ett besök på Boställets Vedugnsbageri givet. Inne i en gammal ladugård utanför Linköping, i Flistad vid Fornåsavägen hittar du nämligen detta mysiga café där du kan välja bland stenugnsbakat bröd, bullar, en god kaka eller en lunch. Här på Boställets vedugnsbageri kan du även köpa ägg från Västerlösa Södergård (och ibland även från Boställets egna hönor) samt närproducerat mjöl och glass.

Missa inte heller att besöka Vårdsnäs stiftsgård om det är i Brokind du far förbi under din loppisrunda. Denna stiftsgård ligger vackert beläget vid sjön Rängen och är ett perfekt ställe för att ladda på med energi på, både i form av vacker natur och god mat. Att Vårdsnäs stiftsgård är vinnaren av 2018 års miljöpris gör det hela ännu lite bättre.

Om du efter denna runda har blivit en inbiten loppisfantast så kan vi glädja dig med att loppisställena är många och glöm inte bort att även spana efter egenskrivna skyltar längs vägarna för störst chans att fynda.


Få tips skickat till din mail

Tillbaka