Linköpings Stadsfest artister

Artister 2019

Musik är en självklar del av Linköpings Stadsfest. Vad vill du se på på scen i sommar? Skicka gärna in ditt önsekmål till info@linkopingsstadsfest.se. Klara artister till årets stadsfest kommer att presenteras här löpande under våren.

Tillbaka till startsidan

Linnea Henriksson

24/8

Tre soloalbum, en julshow, ett antal programledarjobb och ett ännu större antal utmärkelser.

Sedan Linnea Henriksson slog igenom i början av 2010-talet har mycket hänt och när hon 2018 var med i Så mycket bättre stod det än mer klart att här har vi en av landets främsta. Med sina tolkningar av de andra artisternas låtar lockade hon fram både gåshud och glädje, något som hon också framkallar hos publiken på sina konserter.

Linnea Henriksson har samarbetat med Avicii, Gyllene tider och Petter, men mer än något annat står hon stadigt på egen hand som soloartist och låtskrivare av känslofulla och vardagsnära låtar som träffar rätt i hjärtat. Med sitt tredje album, självbetitlat Linnea Henriksson, visade hon upp sin berättarskicklighet i texter som andas så mycket här och nu som det bara går. Albumet utnämndes, med all rätta, till Årets pop på P3 Guld-galan tidigare i år.

 

Movits!

24/8

Movits! har länge utmärkt sig för att vara en av Sveriges starkaste liveakter och har turnerat non-stop de senaste tio åren.

De har uppmärksammats för deras säregna sound som numera blivit något av ett signum av rap, tunga beats och bombastiska blåsarrangemang. Movits! är en av de akter som jobbar i utkanten av det svenska musikundret men som ändå drar storpublik både på hemmaplan och internationellt.

Tio år efter debuten med ”Äppelknyckarjazz” släppte bandet sitt femte album ”V:I” i slutet av 2018 som tillsammans med kommande album ”V:II” utgör ett dubbelalbum som släpps i sin helhet den 31 maj.

Lamix

23/8

Lamix har på egen hand lyckats bygga en stark fanbase och efter att förra året ha kammat hem P3 Guld-titeln ”Framtidens artist” ligger världen för hans fötter. Under det gångna året har Lamix hunnit dela med sig av flertalet singlar som alla cementerar hans position som en av våra mest spännande urbana artister.

Cherrie

23/8

R&B-stjärnan Cherrie är hetare än någonsin. Cherrie som under senaste åren både turnérat runtom i världen och erhållit flertalet nomineringar och priser från både Grammis och P3 Guld har onekligen nått stjärnstatus i både Sverige och världen. Cherrie är senast aktuell med singeln ”OG”. 2018 släppte hon ”Kungsliften” ihop med Fricky. Samma år kom hennes andra album ”Araweelo” som gett henne två Grammisnomineringar för Årets Artist och Årets Pop.

Mares

23/8

Mares har med energifylld och lätt euforisk indiepop tagit den svenska musikscenen med storm. Debutsingeln ”Allt du gör och att du finns” sålde platina och spred sig som en löpeld runt om i landet med sina närmare 10 miljoner streams. 2018 slog Mares igenom med dunder och brak och nominerades för ”Årets Genombrott” på Rockbjörnen och efter ett trettiotal stopp på sommarturnén drog sig bandet tillbaks till studion för att jobba på debutplattan.

Imenella

23/8

Året har startat i en rasande fart för stjärnskottet Imenella. Prisad som Årets Nykomling på årets Grammisgala och med ett stort gäng succésinglar i bagaget, åker nu Imenella på turné i sommar. Imenella slog igenom förra året med låtarna "Moves" och "Chagga" och strax innan jul släpptes tredje singeln "Fråga om mig" som har över 1,3 miljoner streams på Spotify. I februari tog hon hem priset för Årets Nykomling på Grammisgalan.

Norrköpings Symfoniorkester och Rickard Söderberg

22/8

Norrköpings Symfoniorkester är tillbaka på Borggården under Linköpings Stadsfest, den här gången tillsammans med Rickard Söderberg. Sveriges Radios program P2 i parken livesänder i år konserten med Pernilla Eskilsdotter som programledare.

I augusti är det åter dags för ett av Linköpings största evenemang, Linköpings Stadsfest, och staden kommer att fyllas med musik, kultur och idrott.

Den 22 augusti är P2 i parken för första gången på plats under Linköpings Stadsfest tillsammans med Norrköpings symfoniorkester. Med sig har man den norska dirigenten Cathrine Winnes som under våren är aktuell i SVT-serien “She Composes Like A Man”. Konsertens vokalist är ingen mindre än den folkkära operasångaren, debattören och tv-profilen Rickard Söderberg. Tillsammans bjuder de på klassisk musik, opera och musikalpärlor. Pernilla Eskilsdotter från "Klassisk morgon" i P2 leder programmet som direktsänds i P2 kl 19.03-20.30 den 22 augusti.

- P2 i parken på sommaren är som en musikens motsvarighet till kosläpp om våren. Vi får alla, musiker, publik och programledare komma ut i sommarhagen och njuta efter att ha varit inomhus hela vintern, säger Pernilla Eskilsdotter som programleder P2 i parken.

- P2 i parken kommer att direktsändas från stora scenen på Borggården vilket måste vara den bästa platsen för detta arrangemang, vid slottet, med stadshuset och Domkyrkan som kuliss. Det säger Claes Lauritsen, projektledare för Linköpings Stadsfest.


Programmet i mobilen (instruktionsfilm)

Få tillgång till det dagliga programmet under Linköpings Stadsfest 2019 direkt i mobilen. Det är enkelt att lägga till på din hemskärm på din telefon via din mobila webbläsare.

Följ de enkla stegen i filmen nedan. Instruktion både för iOS och Android. Instruktionsfilm för Android startar på 0:32 sek.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få nyheter om Linköpings Stadsfest