Bara de allra modigaste vågar

Linköpingskvällarna blir mörkare allt snabbare. En kuslig höstdimma börjar träda fram och stryker längs östgötaslätten. Den smyger sig sakta uppåt för att krama om Ekenäs slotts höga torn som vakar över slätten. Hösten är här och likaså kusliga kvällar med Spökvandring på Ekenäs slott.

Bara de allra modigaste törs ta sig ut till Ekenäs slott under oktober och novemberkvällar för att se skräcken i vitögat. Det bjuds på en skräckblandad förtjusning när du smyger dig fram längs de ruvande korridorerna och tar in berättelser från flydda dagar. Nytt för i år är att spökjagande barn är välkomna under höstlovet vid ett par tillfällen. Då är spökturen barnvänlig på utvalda eftermiddagar. Ekenäs slotts spökvandringar är en populär attraktion, så skynda dig med att boka ditt besök…. Om du törs!

Medan höstens mörker börjar ljusas upp av snö, byts läskiga spöken ut mot tindrande glitter och bjällerklang. Redan den 16 november tar årets första julmarknad plats. Julskrud med marschaller och facklor som brinner ger något magiskt över slottet. Strosa i vinterlandet Ekenäs och värm dig med varm glögg, medan snön förhoppningsvis faller ner.

Glöm inte att boka din biljett till spökvandringen i god tid!