Bra att veta

I slutet av augusti, när skolorna precis har börjat, många är på väg tillbaka in i vardagen efter semestrar, då är några av sommarens bästa dagar i Linköping. Stadens gator och torg fylls av en massa aktiviteter för barn, ungdomar och vuxna. Fartfyllda idrottstävlingar, prova-på-aktiviteter, matmarknad, utställare med roliga aktiviteter och såklart massor av musik.

Linköpings Stadsfest är Linköpings största evenemang som årligen drar ca 300 000 besökare. Tillsammans skapar upp emot hundra aktörer en vecka med upplevelser där vi vill att det ska finnas något för alla. Alla konserter och de allra flesta andra aktiviteter har fri entré.

Tillbaka till startsidan

 

Trygghet och säkerhet

Något av det allra viktigaste i vårt arbete med Linköpings Stadsfest är att du som besökare ska känna dig trygg. Vi samverkar med arrangörer, polis, räddningstjänst och Linköpings Kommun för att göra detta till en vecka där alla besökare ska känna sig trygga och kunna njuta av allt som stadsfesten har att erbjuda.

På konsertplatserna
I samband med flera konserter har vi många publikvärdar på plats i gula västar under konsertkvällarna, tveka inte att prata med dem om du behöver hjälp med något. Vid större scener finns även sjukvårdspersonal på plats under konserterna.


Det är vissa saker du inte får ta med dig till konsertplatserna, av säkerhetsskäl.
Det är ej tillåtet att ta med paraplyer, flaskor (glas eller plast), husdjur, fyrverkerier, inspelningsutrustning eller någon form av vapen eller tillhyggen som kan skada någon annan. Det är inte heller tillåtet att ta med alkoholhaltiga drycker. Att ta med egen stol till konserterna på Borggården är heller inte tillåtet (P2 i Parken undantaget). Om du vill ta med egen stol hänvisar vi till parken mot parkeringshuset Akilles. 


För allas säkerhet och trivsel förbehåller sig arrangörerna rätten att stänga av ingångarna till de olika evenemangsplatserna om vi bedömer att trängseln blir för stor.

Rullstolsramp finns på Borggården - vänligen respektera att denna plats är till just för rullstolar, inte som läktare. 

På konserterna som är utomhus finns ingen åldersgräns, men tänk som målsman på att barn ska ha någon form av hörselskydd.

Vi hoppas att ni skall ha förståelse för detta och hoppas att ni alla får en trevlig upplevelse på Linköpings Stadsfest.


Här är fyra tips för att din stadsfestupplevelse ska bli ännu bättre:

- Håll ordning på dina värdesaker. Se upp för ficktjuvar.

- Bestäm en mötesplats i förväg, där du och dina vänner träffas om ni kommer ifrån varandra.

- Föräldrar! Skriv ditt mobilnummer på ditt barns ena arm. Då kan vi lättare hjälpa er att hitta varandra om någon av er kommer bort.

 

Kontakt

Kontakt
Vill du komma i kontakt med oss gällande Linköpings Stadsfest maila till info@linkopingsstadsfest.se eller ring till Linköpings Turistinformation på 013-190 00 70. Du kan även nå ansvarig projektledare på Visit Linköping & Co, Anders Thorén, på anders.thoren@visitlinkoping.se. Utöver det finner du information här på hemsidan och i våra sociala medier.

Fotografering

Vi vill uppmärksamma dig på att under evenemanget kan fotografering av evenemangsbilder komma att ske, i syfte att informera om Visit Linköping & Co:s verksamhet. Bilderna används i Visit Linköping & Co:s kanaler: webbplatser (www.visitlinkoping.se och www.konsertkongress.se) och sociala medier. Om du som person figurerar på bilder och vill invända mot detta ber vi dig att kontakta dataskydd@visitlinkoping.se   

Vi som är Linköpings Stadsfest

Linköpings Stadsfesten genomförs av Visit Linköping & Co på uppdrag av Linköpings kommun.


Programmet i mobilen

Få tillgång till det dagliga programmet under Linköpings Stadsfest 2022 direkt i mobilen. Det är enkelt att lägga till på din hemskärm på din telefon via din mobila webbläsare.

Följ de enkla stegen i filmen nedan. Instruktion både för iOS och Android.
 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få nyheter om Linköpings Stadsfest