Bild på konståkare

Nordiska mästerskapen i konståkning kommer till Linköping!

I februari har vi äran att ta emot de nordiska mästerskapen i konståkning i Linköping. Här gör seniorer, juniorer och ungdomar upp i kampen att koras mästare. Tävlingen tar plats i Stångebro Ishall mellan den 7-10 februari och alla som vill uppleva konståkning i världsklass är välkomna.

Tävlingen är för nordiska åkare i klasserna Novicer flickor och pojkar samt juniorer dam och herr. För tävlande seniorer är anmälan öppen för hela världen, detta gäller för både för dam- och herrklass. Tävlingsmomenten är kortprogram och friåkningsprogram, där poängen sedan läggs ihop till ett slutresultat. Totalt är det dryga 100 konståkare som deltar.

Valet av Linköping var ingen slump! Linköpings Konståkningsförening (LKF) har en gedigen erfarenhet av att arrangera storslagna tävlingar. LKF har sedan länge arrangerat LKF Trofén som är landets största tävling i antal åkare (217 st 2018) och de har även tidigare arrangerat Nordiska Mästerskapen (1999) samt SM (2007-2008).


- Som besökare kan man förvänta sig en liveupplevelse utöver det normala när det kommer till idrott. Konståkning är mycket bättre att se live än på TV där man får uppleva fart och fläkt till musik, höga hopp och snabba piruetter. Åkarna tolkar musiken till rörelser med hjälp av vackra dräkter, säger Marianne Hogner, sportchef på Linköpings Konståkningsföreningen.

Vill du uppleva konståkning i världsklass?
Klicka här för att läsa mer om evenemanget.