Linköpings romantiska platser

Kärleken spirar, det spritter i kroppen och fjärilar i magen. Du har blivit kär! Men hur går man egentligen från fling till thing? Vi har tagit hjälp av våra Linköpingsbor för att ge dig tips på några av Linköpings mest romantiska platser. Kanske passar någon av dem perfekt till nästa dejt och får din fling på fall?

Tannefors slussar

Många Linköpingsbor promenerar längs Stångåstråket på sin första dejt. En lagom runda där ni kan lära känna varandra. Känns det rätt, fortsätter ni vidare till Tannefors slussar, dit stråket leder. Här ligger Café Tannefors Slussar (öppet maj-augusti) där ni kan ta en fika och blicka ut över det mysiga slussområdet. I kanalen finns även en paviljong, känd som Hawaii, där du annars kan planera för en mysig picknick. Oavsett vad ni väljer att göra på er dejt, är omgivningen här förstklassig!

Vad skrev Linköpingsborna när de fick frågan om Linköpings mest romantiska platser? 
"Utsikten från Tannefors slusscafé ner mot vattnet med lusthuset", "Paviljongen i vattnet nedanför Tannefors slussar" och "Promenadstråket längs Kinda kanal" är några av de tips vi fått in till denna plats.

En lokalbo tipsar även om Åbacka Café (sommaröppet), där ni kan "sitta i trädgården med en kopp kaffe och våffla med grädde och hjortronsylt" innan ni promenerar vidare längs kanalen.

Vreta klosters spaljé

I Berg, strax utanför Linköping, hittar du Vreta klosters kyrka och ruin. En plats som är vacker oavsett årstid. En av våra Linköpingsbor vill tipsa om den vackra spaljé som ligger i anslutning till kyrkan. Ta dejten till bänkarna omslutna av färgsprakande spaljéer - det är näst intill omöjligt att inte bli hänförd och förtrollad av platsens skönhet.

Vad skrev Linköpingsborna när de fick frågan om Linköpings mest romantiska platser? 
"Spaljén utanför Vreta klosterkyrkan och Tinnerö eklandskap, finns flera fina platser där."

Trädgårdarna och caféerna i Friluftsmuseet Gamla Linköping

Det sägs att gammal kärlek aldrig rostar. Och inte gör den heller det i Friluftsmuseet Gamla Linköping vars romans överlevt i över 100 år. Flera Linköpingsbor håller denna plats varmt om hjärtat och rekommenderar ett besök bland de många små mysiga trädgårdar och bakgårdar till dejten. Det finns även flera mysiga fik här, har du tur, besöker ni fler än ett tillsammans!
 

Vad skrev Linköpingsborna när de fick frågan om Linköpings mest romantiska platser? 
"Någon av de många trädgårdarna i Gamla Linköping" och "Café trädgården Dahlbergs café i Gamla Linköping."

En promenad hand i hand längs Stjärnorpsravinen

Strax utanför Berg ligger den lilla naturpärlan Stjärnorpsravinen. Och det är precis som det låter, en ravin där naturen är vildvuxen. Tar du din dejt hit, har ni en kilometerlång promenad framför er i sällskap av ormbunkar där trädkronor bildar ett valv ovanför er. Visst låter det som en mysig promenad? Låt den skvalpande bäcken visa er vägen.

Vad skrev Linköpingsborna när de fick frågan om Linköpings mest romantiska platser? 
"En promenad genom Vallaskogen, längs gärdesgårdar när vitsipporna slagit ut. Eller en promenad hand i hand, längs bäcken i Stjärnorps-ravinen. Som att vandra i djungeln."

Trädgårdsföreningen

Att få till en romantisk dejt i Trädgårdsföreningen är inga som helst problem oavsett årstid. Här finns fik, grönytor perfekt för picknick, promenadstråk och fantastiska utsikter över Linköping.

Vad skrev Linköpingsborna när de fick frågan om Linköpings mest romantiska platser? 
"Det är trädgårdsföreningen" och "Hela Trädgårdsföreningen."