Två barn och en pappa på Mera Leras MTB-bana i Linköping

Sommarens nyheter för barn och ungdomar

Har du turen att vara bosatt i, eller i närheten av, Linköping, kan vi komma med goda nyheter! Det finns en rad nya aktiviteter för barn och ungdomar att roa sig med i sommar. En ny aktivitetspark i Ljungsbro, en ny MTB-bana i Vidingsjö eller glassigt häng med tropisk touch. Med de här aktiviteterna kan den med spring i benen verkligen maxa sin sommar på hemmaplan.

Mickey's Strandfik

Under förra sommaren dök flera tillskott upp hos Mickey's strandfik som ligger i hjärtat av Linköping, precis intill Stångån vid Stångåstranden. En ny fin äventyrsminigolf växte fram och det som kanske drog mest ögon till sig - en överdimensionerad flamingo. Är du inte sugen på en runda minigolf följt av en glass kan du alltid skapa dig ditt eget tropiska paradis genom att boka den lyxigt stora badmadrassen. Snacka om den perfekta hemesterbilden glassandes på den här flamingon?

Mickey bjuder också in till den perfekta lilla utflykten för barnfamiljen som vill vara lite mer aktiv. Att trampa trampbåt på Stångån. Packa ihop familjen och trampa er ut och utforska vattnet så långt ni vågar med en trampbåt. Flytvästar finns dessutom att låna utan extra kostnad. Fram med krutet i benen och börja trampa vatten!

För den som vill chillaxa så går det självklart att slå sig ned i fiket och blicka ut över Stångån. Här finns både sand, solbrygga, glass. Det är nog så nära utlandet du kan komma i Linköping!

Ljungsbro aktivitetspark

I mitten på maj blev Linköpings nya efterlängtade aktivitetspark klar. Aktivitetsparken har blivit det nya paradiset för den som söker fart och fläkt. Här finns skatebanor, gungor, golffotboll, militärhinderbana, seniorgym, grillhörna, DJ-bås och en agilityinspirerad bana till hundar. I tider då vi uppmanas umgås utomhus är detta den perfekta spelplanen för precis hela familjen - stor som liten.

Dessutom har aktivitetsparken ett guldläge alldeles intill Göta kanal. Efter en fartfylld dag kan ni packa upp picknicken och blicka ut över den natursköna utsikt som omger er.

Hittaut Linköping

Hittaut är en rolig orienteringsaktivitet där du beger dig ut och letar efter så kallade chekpoints i din närmiljö. I 10 år har Hittaut engagerat tusentals att röra på sig och har i år nått Linköping.

Är du bosatt i Linköping, bör du under april månad fått en karta hemskickad till dig på posten. Du kan annars hämta en fysisk karta hos bland annat InfoPointen i Bergs slussar eller Info Centret på Linköpings Stadsbibliotek. Men det är högt tryck på kartorna och de går åt fort. Så använd gärna den digitala kartan som finns i appen. Samla sedan familjen och bege er ut på promenaden, cykelturen eller löprundan för att börja jaga. Vid varje checkpoint finns en kod som ni registrerar på ert konto i appen, med chans att vinna fina priser.

Alla kan verkligen delta utifrån sina förutsättningar, fram till och med den 31 oktober. Hittaut finns även som friskvårdsutmaning och är perfekt för att aktivera arbetslaget. Eller varför inte signa upp er skolklass och låta barnen tävla mot varandra under sommaren?

Mera Lera MTB Skills Area i Vidingsjö

Linköping har fått en ny idrottsanläggning i form av en MTB-bana. Anläggningen ligger i Vidingsjö och är byggd av cykelklubben Mera Lera MTB och entreprenören Svenska Cykelbanor AB. Här finns en uppförsled i formen av en serpentinväg, tre nedförsleder, en hoppzon samt en asfalterad pumptracker.

Det är viktigt att du är rädd om banorna och inte använder idrottsanläggningen som en lekplats. Banorna är byggda för cyklister och det finns flera regler att följa när du cyklar här. Testa gärna på banan, och gillar du den? Bli gärna medlem i cykelklubben eller swisha en valfri spåravgift. På med hjälmen, hoppa på hojen, och känn vinden fläkta i ansiktet medan du och familjen susar ner för backarna i Vidingsjö.

Viljan i Öna kulturreservat

Öna är ett vackert kulturreservat som ligger några mil söder om Linköping. Det är den perfekta dagsutflykten för dig som vill vistas ute i naturen. Här går tystnaden nästan att ta på och det känns som om du har blivit tillbakakastad i tiden. Platsen består av några små gårdar vackert belägna vid Stensjön omgivna av några små jordbruk i ett stenigt landskap.

Här kan du gå på en guidad vandring med den digitala guiden i Viljans Öna!  Använd mobilen och gå en eller flera av de guidade turerna i kulturreservatet. Vandringarna tar mellan 45-60 minuter att gå men du bestämmer självklart själv takten! "Viljans Öna" är vandringsturen som går i barnens spår. Här får du höra historier från förr och berättelser om det man uppfattade som övernaturligt på Öna. Sedan kan du även lyssna på "personerna på Öna", "Önas kulturlandskap" och "byggnaderna på Öna". 


Du kanske även gillar...


Få tips skickat till din mail

Tillbaka