Foto: Sky Hotel Apartments Tornet

Nå nya höjder i flygstaden Linköping

Trodde du att Linköping med sitt läge på östgötaslätten bara är platt? Då har du mer att upptäcka! Som en flygstad värd namnet bjuder Linköping på många platser och aktiviteter som får dig att sväva ovan molnen. Eller ptjaa... I alla fall få det att kittlas lite extra i magen.

Aktiviteter på höga höjder

I Linköping finns flera aktiviteter som får det att pirra lite extra i magen på dig. Linköpings Höghöjdsbana* är en av dem. Här klättrar du bland vajande trädkronor och tar dig fram längs banor med namn som höjdskräcken, magpirret och nervkittlaren. Tycker du inte att det är tillräckligt högt bland trädens kronor? Då kan du alltid ta dig ut till Linköpings Fallskärmsklubb* och boka ett tandemhopp. Var fastspänd vid en erfaren tandempilot och hoppa ut från ett flygplan där du faller fritt i dryga 50 sekunder ned till 1500 meter innan fallskärmen vecklas ut. Tillgängliga tider finns oktober ut. Hoppet sker i Motala.

Blir magpirret för starkt för dig kan du alltid göra ett stopp hos Hangaren*. Här sätter du själv gränsen på hur långt du vågar lämmna marken när du utforskar deras klätterhall. Välj mellan deras topprepsvägg, sportklättervägg och boulderhall.

I ära till den flygstad vi är så kan du självklart botanisera bland flygets militära historia hos Flygvapenmusem*. Du behöver alltså inte ens lämna marken för att upptäcka Linköpings höga höjder. Välkommen till ett riktigt flyg-mecka!

Smaka på det internationella Linköping

I höst behöver du inte dessutom inte flyga jorden runt för att upptäcka nya smakupplevelser. Du behöver bara åka till Linköping! Här finns över 150 olika nationaliteter som självklart satt sin kulinariska prägel på staden. Häng med oss på en matresa!

Vi startar med att bege oss söderut, nämligen till Portugal och Restaurante Alfama*. Denna pärla är den högst rankade restaurangen av Tripadvisor, alla kategorier, i Linköping. Hemligheten sägs vara det stora utbudet av fiskrätter och en personlig service.

Resan går vidare österut, till Turkiet. På Çok Najs* kan du käka fantastisk Döner, och bara umgås, hänga och ha det gott. Vi stannar kvar i samma världsdel och slinker in på Merwah*. Dignande libanesisk buffé till lunch eller varför inte testa någon av avsmakningsmenyerna? Vi tar nu ett skutt ända till Japan och det av Tripadvisor topprankade Iki by Shin Nori*. ”Linköpings bästa sushi” är ett vanligt förekommande omdöme. Hämta din sushi, mys på hotellrummet eller picknicka i något av Linköpings grönområden.

Här sover du bland molnen

Högt upp över våra slättmarker finns dessutom flera övernattningsmöjligheter. I Linköping har vi flera lägenhetshotell där du når höga höjder. Anländer du med tåg når du ett av dem på bara 8 minuters promenad från Linköpings Resecentrum. Bara namnet avslöjar hur dina övernattningsmöjligheter ser ut när du checkar in på Sky Hotel Apartments Tornet*. För att komma så högt upp som möjligt checkar du in Top floor våning 15 eller 16. Här sover du så gott som bland molnen.

För den som är lite höjdrädd har även Sky Hotel rum som är mer jordnära. Då checkar du in på Sky Hotel Apartments City*. Boendet ligger ynka 300 meter från både Resecentrum och Linköpings stadskärna. Det perfekta utgångsläget för er weekend!

Några kilometer utanför stadskärnan hittar du dessutom lägenhetshotellet ApartDirect Linköping*, beläget i Linköping Arena. Ett bra boendealternativ med närhet till flera av stadens sportanläggningar*.

Utsiktsplatserna du inte vill missa

Vill du se fina vyer utan att lämna fötterna från jorden? Se hit! Ta dig till någon av Linköpings utsiktsplatser! De må ligga på höjder och det må kännas i dina ben. Men i våra ögon är belöningen värd jobbet!

Utsiktsplatsen i Vimanshäll
Mitt i bostadsområdet Vimanshäll, på toppen av ett litet berg, hittar du denna charmigt undangömda utsiktsplats. Här kan du skåda i princip allt - Linköpings Domkyrka, vattentorn, Saab och andra kyrktorn. Slå dig ner i det öppna lusthuset med en medtagen picknick och låt den friska höstluften omsvepa dig medans du blickar ut över ett färgsprakande Linköping.

Kjettilberget i Trädgårdsföreningen
I Linköpings centrala oas, Trädgårdsföreningen, ligger Kjettilberget som når 45 meter över sjön Roxen. Inte bara får du en rejäl träning för baksida lår när du tar dig upp för bergets många trappor, utan här ser du flera av byggnaderna som dominerar Linköpings stadssilhuett. Köp med en god picknick, eller ladda upp inför bergsbestigningen på närliggande Tropikhuset* med mätta magar.

Psst... Ta hjälp av kartan lite längre ner på sidan för att hitta dit.

 Ta dig runt i Linköping

Buss/Pendeltåg
I hela Östergötland kan du ta dig runt med Östgötatrafiken.
Besök webbplats här

Taxi
Flera taxibolag tillämpar fasta priser i Linköping, fråga alltid om priset före resan! Nedanstående taxibolag tillämpar fast taxa. Finns det inga taxibilar på utmarkerade taxizoner i kartan kan du alltid ringa och boka en.

Taxibil i Östergötland AB
Telefon: 013-14 60 00 / 013-10 10 00
Besök webbplats här

TaxiKurir Linköping
Telefon: 013-150 000
Besök webbplats här

Elcykel
Hyr din cykel via Linbike - Linköpings elcykelpool.
Besök webbplats

Psst... I kartan hittar du allt du behöver inför din weekendresa! Alla aktiviteter, boenden och upplevelser som får det att kittla i magen på dig. Tänk på att kolla upp all praktisk information inför ditt besök då det på vissa aktiviteter och platser krävs förbokning.

Vill du veta mer om Flygstaden Linköping?
Besök webbplats >

* = klickbara länkar

Se fler weekendtips


Du kanske även gillar...


Få tips skickat till din mail