Kinda kanal sluss

Om jubileet

År 2021 firar Kinda kanal 150 år. Kinda kanal bär på en spännande historia och tack vare kanalens tillkomst stimulerades Linköpings tidiga industrialisering genom råvaruleveranser från Kindabygden.

Kinda kanal 150 år firas tillsammans med en lång rad aktörer i kanalområdet. Kinda kanal är idag en destination med fantastiska naturupplevelser med närvarande kulturhistoria. Oavsett om du väljer att besöka Kinda kanal och dess sjösystem från vattnet eller från land finns mängder av upplevelser som väntar dig under jubileumsåret.

Jubileet kommer att firas hela året men med extra fokus under sommaren som är då Kinda kanal visar sig från sin allra bästa grön-blåa sida. Information om händelser kopplat till jubileet kommer att finnas på den här sidan löpande.

Välkomna att fira med oss!


Stort tack

Stort tack till alla medverkande aktörer i Kinda kanal 150 år. Ni visar på bredden i Kinda kanals rika historia och fantastiska utbud idag. Ett särskilt tack till Länsstyrelsen Östergötland och Kapten Anton Ridderstads stiftelse för medfinansiering av Kinda kanal 150 år.


Upptäck mer av Kinda kanal

Boenden längs Kinda kanal

Det finns många olika typer av övernattningsmöjligheter runt Kinda Kanal. Det som alla har gemensamt är att de omges av vacker natur och möjligheter till fina upplevelser.

Samarbetspartners

Samarbetspartners