Hemesterschema för barnfamiljer i Linköping

Relaxa på playa de la Linköping, res 100 år tillbaka i tiden eller träffa Pippi och hennes vänner bland slussarna i Berg. I Linköping finns alla ingredienser för en lyckad familjehemester.

Dag ett förmiddag/eftermiddag: 

Vattenäventyr på playa de la Linköping

Hungriga som ni är startar ni vistelsen med en god och stärkande lunch på O’Learys stora uteservering. Saknar ni beachen och drömmer längtansfullt till Mallis? Lugn, vi hälsar dig välkommen till playa de la Linköping, aka Stångåstranden! Här kan ni ta en tur i trampbåtarna, äta glass på Mickey’s strandfik, glida runt på en flamingo eller hålla årets familjemästerskap i äventyrsgolf. Eller varför inte prova på kajak? Går att boka via Outdoortime eller Linköping Kajak.  Gillar ni fartfyllda aktiviteter så bör ni absolut prova på wakeboard på Linköping Wake Park som ligger bara ett stenkast bort.

Dag ett kväll: Här kommer Pippi långstrump

Till kvällen tar ni er ut till Göta kanals största attraktion – Bergs slussar. Ni anländer lagom till årets stora familjeteater Pippi på de sju haven. Där får ni också träffa hennes bästa vänner Tommy och Annika, pirater - och så Prussiluskan förstås! Middag äter ni på Kanalkrogen Delimo där ni njuter av smaskiga gourmetburgare. Missa inte heller deras fantastiska dessertmeny. Ni kan välja mellan 30 olika efterrätter – allt från glasskreationer, till pajer och våffla. Orkar ni tar ni en promenad för att spana in båtarna i slussarna och kanske ett kvällsdopp i Roxen. 

Dag två förmiddag/eftermiddag: 

En resa 100 år tillbaka i tiden

Efter en god natts sömn är ni redo att ta er an nästa äventyr. Denna dag blir det en resa mer än 100 år bakåt i tiden. Gamla Linköping är Linköping största besöksmål med massor av upplevelser i lekens och lärandets tecken för både barn och vuxna. Under sommarevenemanget "Tidernas sommar" kan ni träffa gatuskådespelare som bjuder på spontanteater på gator och torg. Gamla Linköping har fri entré och här kan ni med lätthet tillbringa större delen av dagen.

Experimentera på science centret Fenomenmagasinet, handla godsaker i Cloettaboden, lär dig slå rep, testa hur det var att gå i skolan för hundra år sedan, se på dockteater. Ja, aktiviteterna är många. Till lunch äter ni våfflor på Skönfärgaregården och tar sedan tuff tuff-tåget till närliggande Valla Gård. Där finns det förutom mysiga och klappvänliga djur även Östergötlands största minigolfbana med två 18-hålsbanor, samt Lill-Valla, Linköpings största lekpark.

Dag två: Medelhavsmyller och glass i stora lass

När kvällen närmar sig och det börjar suga lite i magen är det dags att ge sig ut på stan bland myllret av restauranger. Redan på håll kommer du att höra det sköna sorlet från uteserveringarna på Stora Torget, ett självklart val en ljummen sommarkväll och det närmaste medelhavskänsla du kan komma. Massor av god mat av olika ursprung, såväl lokal som internationell,  finns att välja på. Behöver du muta barnen med glass för att få dem att sitta still lite längre efter middagen? Inga problem, ett av Linköpingsbornas favoritglasställe Bosses glassbar ligger bara runt hörnet, nästan granne med Karamello som också har smaskiga glassar.

Dag tre förmiddag:

En oas med utsikt

Tiden flyger förbi när man har roligt och redan är det sista dagen på era hemesterdagar. Ta er en promenad till Trädgårdsföreningen - en härlig oas belägen i hjärtat av Linköping. Här finns stora öppna ytor som erbjuder möjlighet till spring och lek. Till de allra minsta barnen finns en lekpark med gungor och klätterställningar och annat kul. Om det börjar kurra i magarna kan ni alltid ta en paus och äta på Tropikhuset. Eller varför inte sträva upp till utkikstornet tillika caféet Belvederen och släcka törsten och blicka ut över staden?

Dag tre eftermiddag: En maxad flygupplevelse i Flygstaden

Det gäller att avsluta sin hemesterupplevelse på topp och eftersom ni är i Flygstaden med stort F får ni självklart inte missa ett besök på Flygvapenmuseum. Här kan ni botanisera bland en flygplanssamling i världsklass. När ni ändå är här, passa på att titta på den mytomspunna DC 3:an och ta del av utomhusupplevelserna som erbjuds. I å finns nyöppnade Leklanda – en utomhuslekmiljö med allt från start- och landningsbanor, helikopterplatta, flygledartorn, trampflygplan annat som kommer väcka flygintresset i alla barn.


Du kanske även gillar...

Sommar i Gamla Linköping

Under sommaren fylls kvarteren i Linköpings största besöksmål Gamla Linköping av tidsenliga gatuskådespelare. Du kliver rätt in i hur det var att leva i Linköping för 100 år sedan. Gå i luffarskola, ...


Få tips skickat till din mail

Tillbaka