About Linköping

Linköping, where ideas become reality!

Its very charm is in its size. Large enough to have almost everything, small enough to have it all nearby. Linköping is quite simply a small big city with the event and conference experience of a capital. You are welcome here for your next event and conference!

Med 160 000 invånare är Linköping Sveriges femte största stadLinköping är också fullt av kontraster. Här i Sveriges flyghuvudstad finns landets enda flygplanstillverkning och en tredjedel av stadens näringsliv arbetar eller forskar på något sätt kring flyg. Men i Linköping är du också alltid nära naturen och kulturen. Trädgårdsföreningen och de rogivande promenadstråken längs Stångån/Kinda kanal tillhör citys gröna oaser. Här väntar även vacker landsbygd, som det fantastiska eklandskapet bara några kilometer från city. Missa inte heller slussarna i pittoreska Berg. Att åka båt, vandra eller cykla längs Göta kanal och Kinda kanal är en upplevelse du inte glömmer i första taget.

Här, mitt i vackra Östergötland, är det lika nära till vajande rapsfält och lummiga ekskogar som till historien i Gamla Linköping där du tas med på en historisk resa bland kullerstensgränder, historiska trädgårdar och muséer. Mitt i centrala Linköping tronar även Domkyrkan som är en av Sveriges mest bevarade medeltida katedral. Vår stad ligger vackert belägen mitt på den bördiga Östgötaslätten som ger råvaror av hög kvalitet. Linköping erbjuder dessutom ett brett utbud av centralt belägna restauranger och caféer.

Själva charmen sitter i storleken. Stor nog att ha det mesta, liten nog att ha nära till allt. Linköping är helt enkelt en liten storstad som är väl värd ett besök. Linköping har även en möteserfarenhet likt en huvudstad. Oavsett om du är nöjessökare som vill ha det pulserande stadslivet eller naturälskare på jakt efter landsbygd med slättmark, sjöar och kanaler finns här något för dig inom ett nära avstånd. Välkommen hit för ett besök, ett event eller ett möte!


Linköping City - En levande stadskärna

Glöm trötta ben, skoskav och långa transportsträckor - i Linköping finns hela city alldeles nära. På bara några promenadstegs avstånd hittar du alla de stora butikskedjorna, trendiga gallerior, ...

Topplista: 5 måsten i Linköping

Varje stad är känd för något, Linköping för mycket! Så vad får man inte missa när man är i Linköping? Klicka här för att ta reda på vad.

Bergs slussar - Göta kanals största attraktion

Göta kanals största attraktion är Bergs slussar. Under sommaren passerar tusentals båtar på Göta kanal och det är verkligen ett skådespel att se hur vattenmassorna strömmar i slussarna. Den ...