Esq- Inredningsoasen ett stenkast från Stora Torget

Sedan 6 år tillbaka hittar du inredningsbutiken Esq på Bokhållaregatan i centrala Linköping som är rena rama drömmen för alla inredningsfantaster! Här finner du allt du kan tänka dig i inredningens värld som hjälper dig lyfta ditt hem till nästa nivå och gör det där lilla extra.

Drömmen om att ha en egen butik har länge funnits hos butiksägaren Helen Nylander. Att drömmen blev till verklighet på just Bokhållaregatan- ja det är ingen slump!

- Skulle jag någon gång i mitt liv öppna en butik, så har jag alltid fantiserat att den ska ligga på denna gata då jag haft en speciell känsla över den. En dag gick jag in till butiksägaren som hade lokalen innan mig och frågade om de visste om det skulle bli något ledigt, och det skulle det! Nämligen där vi håller hus idag, säger Helen.

När man blir egenföretagare handlar mycket om att våga slänga sig rätt ut. Helen hade en tuff period i sitt liv när hon beslutade sig att verkligen satsa- och fann styrka i att jaga sin dröm.

Bakom varje inköp ligger timmar av efterforskningar och funderingar kring vad hon tror funkar just för Linköpingsbon. Hon säger själv att hon går på magkänslan och att det handlar mycket om att våga chansa. Framgången bakom butiken tror hon även ligger i den mix av stilar som finns- att inte vara för konceptartad, men även en väldans massa tur och viss skicklighet. Charmen i att driva butik ligger i det personliga mötet för Helen- hon älskar att möta sina kunder och den respons hon får. Nästa steg för Esq är att ta ett större kliv ut i det digitala, och lanserar i vår en webbsida.

Trendigt 2017 är sammet i alla dess textilformer, allt från mattor till kuddfodral. Något som även är hett i år som man finner i butiken är mycket krom och silver. Utan sin säljare Johanna tror hon inte heller att det hade varit möjligt att det skulle ha gått så bra för butiken som det faktiskt har gjort.  Johanna har varit en riktig stjärna, säger hon och lyser upp.