Guidad visning på Ljungs slott

Välkommen till en guidad visning av Ljungs slott som är ett av landets främsta exempel på den gustavianska tidens arkitektur! Känn historiens vindslag när de utklädda guiderna visar upp slottets salar och vrår.

Ljungs säteri uppfördes av Axel von Fersen d.ä. under 1770- och 1780-talen. Huvudbyggnaden och flyglarna ritades av den välkände arkitekten Jean Eric Rehn. 1700-talets herrgårdsmiljö kommer till uttryck genom byggnaderna, den öppna gårdsplanen och de tre anlagda alléer som utgår från gården. 

Idag betraktas slottet Ljung som ett av den gustavianska tidens viktigaste byggnadsmonument. Slottet är vackert beläget i en engelsk park mellan Göta kanal och Motala ström.I de omöblerade rummen får besökaren ta del av slottets dramatiska och spännande historia. Slottet är privatägt, men visas sommartid av Föreningen Ljungs Slotts Bevarande.

Öppettider: Under visningsdagarna är bottenvåningen med café, utställningar och slottsboden där du kan fynda vacker heminredning, alltid öppen mellan klockan 13.00 – 17.00.

Pris: 80 kr/vuxen. Barn t.o.m. 15 år går gratis i målsmans sällskap.

Betalning: Vi tar betalkort.

80 kr
27/07
Ljungs slott

Ljungs slott
LJUNGS SÄTERI 4
590 75 Ljungsbro
Sverige
info@ljungsslott.com