Spöklikt Ekenäs slott

Spökvandring på Ekenäs slott

EN KLASSIKER I HÖSTMÖRKRET

I oktober, när höstmörkret sveper sin tunga dimma runt tornen på Ekenäs slott, då börjar spökvandringarna. Du får följa med på en tur genom de ruvande korridorerna. Spänning och skratt blandas när du visas runt i slottet, får höra berättelser från flydda dagar och får pröva ditt mod!

 

Spökvandringarna är för vuxen publik
Den ordinarie spökvandringen är rekommenderad från 13 år. Under höstlovet kommer vi även att köra spökturen utan effekter. Denna tur blir då lämpligare för yngre barn och rekommenderas från 6 år.

Biljetter måste förbokas via www.ekenasslott.se/biljetter. Begränsat antal biljetter per föreställning.

250 kr
28/10
Ekenäs slott

Hur går det till?

När det är dags för själva vandringen... Samling sker i spökcaféet minst tio minuter innan turen börjar så vi vet att ni hunnit fram i mörkret. Spökcaféet öppnar 45 minuter innan turens början och där finns kaffe/te/varm choklad och enkel kaka som vi bjuder på. Möjlighet att köpa till större kaka finns. Vi kan även ordna enklare smörgåsar om man beställer sådana senast 2 dagar innan vandringen. Kontakta oss på slottsfogde@ekenasslott.se så kan vi ge er priser och olika alternativ.

En spökvandring tar lite drygt en timme. Det är mörkt i slottet och endast gruppens ledsagare får ha lyse med sig. Särskilda straff finns för dem som fuskar!!!! Spökvandringarna görs om varje år så det blir aldrig samma tur även om man har besökt oss förr.

Vi rekommenderar denna tur för vuxna och barn över 13 år. Någon övre åldersgräns har vi inte, men det är MYCKET trappor och mörkt i slottet. Om man vill medföra barn yngre än 13 år på turen sker detta på egen risk. Vi anpassar INTE den ordinarie spökturen efter barn!! Vi litar på att föräldrar känner sina barn bäst och ber er därför tänka över en extra gång om turen är lämplig för just ert barn.

Under höstlovet v 44 ger vi även spökvandringar riktade till yngre barn. Det är samma tur där man får höra alla berättelser, men det är utan spökeffekter och slottet är dunkelt på sina ställen, men inte helt mörkt. Barn från fem år har klarat denna tur. Bokas på samma länk som vanliga spökvandringen.

Avbokning

Avbokar/ombokar man senast 24 timmar innan vandringen får man alla pengarna tillbaka eller biljetter till ny dag om sådana finns. Om man vill omboka/avboka mindre än 24 timmar innan ses detta som en avbokning och då får man bara tillbaka hela eller delar av biljettpriset om vi lyckas sälja biljetterna till annan intressent.

Ekenäs slott
585 94 Linköping
slottsfogde@ekenasslott.se