Spökvandring på Ekenäs slott

En klassiker i höstmörkret!

I oktober, när höstmörkret sveper sin tunga dimma runt tornen, då börjar spökvandringarna på  slottet. Du får följ följa med på tur i de ruvande korridorerna. Spänning och skratt blandas när Du visas runt i slottet och får höra berättelser från flydda dagar och får pröva ditt mod!

Det finns 2 spökvandringar denna kväll, kl. 18.30 & 20.00 (slutsåld)! 

Spökvandringarna är för vuxen publik och sker endast under säsong, oktober till november! 
(Spökvandring för barn sker bland annat på Löfstad slott, Ljungs slott samt under höstlovet på Ekenäs slott i slutet av oktober-början av november). Under höstlovet kommer vi vid ett par tillfällen att köra spökturen i matinéversion på eftermiddagen, d.v.s utan effekter. Denna tur blir då lämpligare för yngre barn att gå med på.

HUR GÖR MAN?
På grund av begränsat antal platser per grupp MÅSTE biljetter förbokas!

Vi gör maximalt två spökturer per kväll.

BOKNING SKER ENDAST PÅ DENNA LÄNK.
När du bokar, vänligen ange datum, önskat antal biljetter, namn, mailadress och telefonnummer.

INFORMATION kan ges på telefon/mail men bokning sker endast på ovanstående länk!
Telefonnummer 0736-50 24 20 (EJ SMS!)
Mail: slottsfogde@ekenasslott.se

180 kr
29/10
Ekenäs slott

Hur går det till?

När ni kontaktat oss via länken ovan och bokat önskat datum, antal biljetter samt angett namn, mailadress och telefonnummer får ni ett bekräftelsemail med hur ni betalar. När betalningen mottagits kommer en bekräftelse. Då detta inte sker automatiskt kan det dröja några dagar innan vi kollat och kan återkoppla. Kommer ingen återkoppling inom en vecka, hör gärna av er så ska vi undersöka vad som hänt.

När det är dags för själva vandringen... Samling i spökcafét minst tio minuter innan turen börjar så vi vet att ni hunnit fram i mörkret. Spökcafét öppnar 45 minuter innan turens början och där finns kaffe/te/varm choklad och enkel kaka som vi bjuder på. Möjlighet att köpa till större kaka finns. Vi kan även ordna enklare smörgåsar om man beställer sådana senast 2 dagar innan vandringen. Kontakta oss på slottsfogde@ekenasslott.se så kan vi ge er priser och olika alternativ.

En spökvandring tar lite drygt en timme. Det är mörkt i slottet och endast gruppens ledsagare får ha lyse med sig. Särskilda straff finns för dem som fuskar!!!! Spökvandringarna görs om varje år så det blir aldrig samma tur även om man har besökt oss förr.

Vi rekommenderar denna tur för vuxna och barn över 15 år. Någon övre åldersgräns har vi inte, men det är MYCKET trappor och mörkt i slottet. Om man vill medföra barn yngre än 15 år på turen sker detta på egen risk. Vi anpassar INTE ordinarie spökturen efter barn!! Vi litar på att föräldrar känner sina barn bäst och ber er därför tänka över en extra gång om turen är lämplig för just ert barn.

Under höstlovet v 44 ger vi en matinéföreställning av spökvandringen som är riktad till yngre barn. Det är samma tur där man får höra alla berättelser, men det är utan spökeffekter och slottet är dunkelt på sina ställen, men det är inte helt mörkt. Barn från fem år har klarat denna tur. Bokas på samma länk som vanliga spökvandringen.


Ekenäs slott
585 94 Linköping
slottsfogde@ekenasslott.se