Galakonsert

Östgöta Blåsarsymfoniker
Dirigent: Anders Berglund
Solist och konferencier: Loa Falkman
Solist: Emmi Christensson

Trettondagsaftonskonsert

Välkommen till storslagen Galakonsert på Trettondagsafton! Tillsammans med våra gäster Loa Falkman, Emmi Christensson och Anders Berglund bjuder vi på det mesta av det bästa ur musikal, opera och orkestermusik.

ANDERS BERGLUND – en av Sveriges mest kända musikprofiler. Han är arrangör, kompositör, dirigent, musiker och producent med en karriär från varandes ”popidol” i Blue Swede via Melodifestivaler, Så ska det låta, mängder av TV-program, krogshower, musikaler, film och teatermusik till skivproduktioner samt otaliga dirigentuppdrag med Sveriges ledande orkestrar.

LOA FALKMAN – en av våra främsta operasångare som efter studier på Operahögskolan i Stockholm debuterade på Kungliga Operan 1973 som Ferdinand i Tintomara. Han har på samma scen gjort flera av de stora barytonrollerna bl.a. som Papageno i Trollflöjten, titelrollen i Don Giovanni, Figaro i Barberaren i Sevilla och titelrollen i Eugen Onegin. Sitt internationella genombrott fick Falkman i Paris som Escamillo i Carmen. Han har varit engagerad i stora roller vid flera europeiska operahus genom åren.


EMMI CHRISTENSSON - inledde sin musikaliska resa genom att utbilda sig vid Bjärnum Musikteaterskola och Balettakademiens musikalutbildning i Göteborg. Under sin framgångsrika karriär har Emmi gjort roller i flera klassiska musikaler såsom West Side Story, Sound of Music och flera uppsättningar av Les Misérables i såväl Sverige som Norge. I september 2014 debuterade hon på West End i London i rollen som Christine i The Phantom of the Opera på Her Majesty’s Theatre, en roll hon också spelade mot Peter Jöback på Cirkus 2016 i den svenska uppsättningen av Fantomen på Operan.

DANS, MAT & MINGEL efter konserten.
Boka en galatallrik till denna festliga helkväll på tel 013-190 00 00

320 kr
05/01
Linköping Konsert & Kongress

Krydda din kväll med en härlig matupplevelse

Servitris från Linköping Konsert & Kongress hälsar matgäster välkomna

Boka en Galatallrik efter Galakonserten.

Njut av en fantastisk helkväll! Vi på Linköping Konsert & Kongress serverar dig en smakrik upplevelse från vår svanenmärkta restaurang. En underbar Galatallrik komponerad av våra skickliga kockar.

Meny:
Paj på lagrad Östgötaost toppad med crème fraiche och rödlök
Lufttorkad skinka med pepparrotscrème
Cevice på kräftstjärtar, mango, chili, koriander och lime
Husets gubbröra på kavring
Sotad salmalax med dillemulsion
Tryffel- och örtfärserad kyckling
Liten Lindströmare på vilt från trakten toppad med Kindagurka

Ett glas mousserande vin eller alkoholfritt alternativ ingår

Pris: 269 kr

Är du på språng och föredrar något enklare så finns alltid vår Konsertmeny att beställa i baren innan Galakonserten. Konsertmenyn kräver ingen bordsbokning.
Marmorbaren öppnar 2 timmar innan föreställningen.

Klicka här för att boka bord via epostKlicka här för att boka bord via telefon

Praktisk information

Biljettkassan öppen: 16:00-18:00
Showstart: 18:00
Insläpp: 17:30
Längd: ca 2,5 timme inkl. paus
Paus: Ja
Lokal: Crusellhallen. Se sittplatskartan för Crusellhallen här.
Om Linköping Konsert & Kongress: Tillgänglighet

OBS!
Garderob:
 Ytterkläder får ej tas med in på konserten.
Rök- och pyrotekniska effekter: kan förekomma under denna föreställning
Tid/Konsertlängd: De tider som anges är endast cirkatider. Exakt sluttid kan inte garanteras.
Med reservation för ändringar.

Vi vill uppmärksamma dig på att under evenemanget kan fotografering av evenemangsbilder komma att ske, i syfte att informera om Visit Linköping & Co:s verksamhet. Bilderna används i Visit Linköping & Co:s kanaler: webbplatser (www.visitlinkoping.se och www.konsertkongress.se) och sociala medier. Om du som person figurerar på bilder och vill invända mot detta ber vi dig att kontakta dataskydd@visitlinkoping.se

Kommunikationer & Boende

Hitta hit

Linköping Konsert & Kongress ligger centralt i Linköping, en kort promenad från Resecentrum. Hit tar du dig enkelt och miljövänligt med buss eller pendeltåg, se www.ostgotatrafiken.se för tidtabeller. Från många delar av staden är det dessutom promenadavstånd till oss. Om du har bil finns ett fåtal parkeringsplatser utanför huvudentrén och större parkeringar vid Katedralskolan och P-hus Baggen.

Boende i Linköping

Det finns gott om hotellboenden i centrala Linköping, på nära avstånd till arenan.
Här kan du hitta förslag på boende>>