Bild på Per Gessle

Per Gessle´s Roxette

Goda nyheter för alla Roxettefans! Den svenska supergruppens låtskrivare Per Gessle ger sig i höst ut på en Europaturné med Roxettes mäktiga katalog av hits i fokus och kommer till Linköping och Saab Arena den 10 november!
Klart är också att Nano inleder konsertkvällarna.

fr. 595 kr
10/11
Saab Arena

Läs mer om evenemanget

Goda nyheter för alla Roxettefans! Den svenska supergruppens låtskrivare Per Gessle ger sig i höst ut på en Europaturné med Roxettes mäktiga katalog av hits i fokus och kommer till Linköping och Saab Arena den 10 november.

Som bekant tvingades bandets sångerska Marie Fredriksson av hälsoskäl avsluta sitt turnerande med Roxette våren 2016, strax innan gruppens tionde studioalbum ”Good Karma” kom ut. Ställd inför detta faktum beslöt sig Gessle för att kanalisera sin energi till att skriva nytt material för ett svenskt soloprojekt som spelades in i Nashville senare samma år. Inspelningarna gjordes med en kombination av hans långvariga samarbetspartners Christoffer Lundqvist, Clarence Öfwerman, Anders Herrlin och Helena Josefsson, kompletterat med några av Nashvilles bästa studiomusiker.

Gessle understryker att det delvis nya bandet redan under sommarturnén visade att de klarar av alla sidor av Roxettes musik; från de efterhängsna powerpophitsen till de majestätiska balladerna, som fortfarande spelas dygnet runt på classic pop-radion över hela världen. Och dessutom lovar han att gräva lite djupare i låtkatalogen för att hitta några överraskningar.

-Det är faktiskt en av de bästa delarna med att sätta samman en sådan här turné, skrattar Gessle. Jag älskar att spela de stora hitsen som “The Look”, “Listen To Your Heart”, “It Must Have Been Love”, “Joyride” och “How Do You Do!”, men ett sådant här tillfälle ger också chansen att återupptäcka några av de bästa låtarna som kanske inte har fått samma uppmärksamhet, för att se vad vi kan göra av dem.

Under namnet ”Per Gessles Roxette” startar en Europaturné som når tio länder.  Dessförinnan kommer ett engelskt album -“Small Town Talk” - att ges ut internationellt. Albumet innehåller en blandning av material från Nashvillebesöket (inklusive en duett med den brittiska popmaestron Nick Lowe) plus några nya inspelningar.

Missa inte Per Gessles Roxette i Saab Arena den 10 november. 

Konsertkvällen inleds av Nano, som slog igenom med buller och bång våren 2017 med ”Hold On” i Melodifestivalen där han sjöng sig in i svenska folkets hjärtan och röstade upp på en 2:a plats. Efteråt startade en intensiv period med flera singel-releaser, konserter och TV-framträdanden. Efter att så småningom ha landat efter alla åtaganden bestämde sig Nano med familj att söka lugnet utanför Stockholmsbruset. Livet i förorten byttes tidigt i höstas mot livet i Halmstad. Och vad passar väl då bättre än att inleda med att öppna för Halmstadsonen Gessle!
Ny musik kommer också. Singeln ”Love Is The Reason” – skriven av Nano tillsammans med Dillon Deskin (US) Tobias Reinerstam (Swe) Mattias Andersson (Swe).

Praktisk information

Insläpp: 17.30
Lokal: Saab Arena
Åldersgräns: 13 år

OBS! Rök- och pyrotekniska effekter kan förekomma under denna föreställning
Tid/Konsertlängd: De tider som anges är endast cirkatider. Exakt sluttid kan inte garanteras.
Med reservation för ändringar.

 

Vi vill uppmärksamma dig på att under evenemanget kan fotografering av evenemangsbilder komma att ske, i syfte att informera om Visit Linköping & Co:s verksamhet. Bilderna används i Visit Linköping & Co:s kanaler: webbplatser (www.visitlinkoping.se och www.konsertkongress.se) och sociala medier. Om du som person figurerar på bilder och vill invända mot detta ber vi dig att kontakta dataskydd@visitlinkoping.se

 

Gör din kväll till en helkväll!

En trappa upp i Saab Arena, på plan 2, hittar ni arenans restaurang. Här bereds du för en oförglömlig upplevelse med god mat innan ni fortsätter till era platser för att njuta av föreställningen. Det går även att uppleva hela föreställningen från restaurangen genom att köpa vårt matpaket.

Kvällens meny:

Förrätt - Bresola toppad med hyvlad parmesan, ruccola och olivolja

Varmrätt - Fylld kycklingfilé med marsalasås och tryffeldoftande svamprisotto

Kaffe

Pris: 325 kr
Boka ditt bord direkt via LHC, på telefonnummer 013-37 12 04

* Serviceavgift tillkommer vid uthämtning via Biljettombud


I Stora Baren och i Rinkside Baren serveras denna kväll:
Fläsknoisette, rostad potatis med rödvinssås, bearnaisesås & sallad för 135 kr. Endast drop in - ingen bordsbokning!
 

Loge

Gör ditt besök till något extra, sitt i egen loge i Saab Arena.

 

 

Boka din loge via loge@visitlinkoping.se


Gumpekullavägen 1
582 78 Linköping
info@visitlinkoping.se