Eventby på Stora Torget och i St Larsparken den 23-24 augusti

Den 23-24 augusti kan du träffa några av Linköpings lokala företag, organisationer och föreningar på Stora Torget & S:t Larsparken under Linköpings Stadsfest.

Fredag kl 13-18 och lördag kl 10-17 fylls Stora Torget av organisationer som visar upp sin verksamhet och bjuder på roliga aktiviteter och tävlingar.

Sidan kommer att uppdateras med fler företag och organisationer som medverkar.

Vill ditt företag eller förening vara en del av eventbyn på Linköpings Stadsfest? Kontakta info@linkopingsstadsfest.se för mer info.

Dessa aktörer hittar du på Stora Torget

Tekniska verken

tekniska

 

Idrottsloppis och återbrukspyssel på Stadsfesten

På lördagen den 24 augusti under Stadsfesten i Linköping, finns Tekniska verken på plats på Stora torget. Den populära leksaksloppisen återkommer, men nytt för i år är att det även blir gratis idrottsloppis.

Vill du vara med och bidra till idrottsloppisen? Då kan du skänka hela och rena idrottssaker på återvinningscentralerna i Linköping fram till den 16 augusti. Syftet är att främja barn och ungdomars rörelse som ger energi och hjälpa barn att aktivera sig.

Som tidigare år fokuserar Tekniska verken på det hållbara, resurseffektiva samhället. För att vår värld ska kunna bli mer hållbar behöver vi återbruka i mycket större utsträckning. Därför satsar Tekniska verken första gången på en gratis idrottsloppis där det kommer finnas massor av olika sorters sportutrustning. Det kommer även att finnas återbrukspyssel för barn där de kan skapar något nytt av gammalt.

Maskoten Gröna Påsen finns också på plats och delar ut kramar till alla barn.

På Tekniska verkens och Lejonfastigheters gemensamma scen ges barnföreställningen Trollkarlen av Oz, en komprimerad version av originalet med mycket sång. Föreställningen handlar om en flicka som möter - och blir vän med -  en (o-)smart Fågelskrämma, en hjärtlös men vänlig Plåtman och ett stort men ack så fegt Lejon. Budskapet är att alla är värdefulla, oavsett ursprung, möjligheter och utseende.

Det blir också cirkusföreställning med Norrköpings ungdomscirkus. En fartfylld show full av hopprepstricks, hissnande akrobatik, jonglering, pyramider och mycket mer. Kl 14.00, nedanför scenen utanför vårt tält.

Kom gärna och träffa Tekniska verken på lördag!

Lejonfastigheter

logga

Pyssel, tävling och underhållning hos Lejonfastigheter!

Lördagen den 24 augusti hittar ni oss mitt på Stora Torget där vi presenterar Linköpings viktigaste hus och bjuder på festliga aktiviteter under temat återbruk och rörelse. Vid pysselbordet kan alla barn skapa sitt eget unika käpphästlejon av återvunnet material, och sedan testa hoppförmågan på hinderbanan. Och om hoppningen ger mersmak ska ni förstås passa på att tävla om ridlektioner på fina Smedstad Ridsportcenter.

Missa inte det som händer på vår och Tekniska verkens gemensamma scen under dagen.


Trollkarlen från Oz är spännande teater för alla barn. Föreställningen handlar om Dorothy som möter den (o-)smarta Fågelskrämman, den hjärtlöse men snälle Plåtman och det stora, men ack så fega, Lejonet. Pjäsen är en förkortad version av originalet och innehåller mycket sång.

Vi bjuder också på cirkus med jonglering, akrobatik och hopprepskonster.

Kl. 11.00–11.20 Trollkarlen av Oz
Kl. 12.30–12.50 Trollkarlen av Oz
Kl. 14.00–14.10 Cirkus
Kl. 15.00–15.20 Trollkarlen av Oz

Elon

Logga


I Elon Johannelunds tält under Linköpings Stadsfest kommer det bjudas på smakprover av t.ex kaffe, te, mm. Kom och häng med oss och ta del av exklusiva erbjudanden och testa våra hårvårdsprodukter samt bli stylad av våra stylister.

Hos oss på Elon Coldman hittar du ett brett utbud av vitvaror och
hushållsprodukter för hemmet från många kända varumärken. Vi
har en hög servicenivå och kunnig personal som hjälper dig att hitta
rätt bland våra produkter. Butiken har även en stor badrums och
köksutställning samt spabad från Viskan Spa. Badrumsutställningen
innehåller produkter från bl.a. INR, Hansgrohe, Tapwell, Nordhem
och Westerbergs. Tack vare vårt centrallager kan vi på en stor del av vårt sortiment garantera leverans inom tre dagar på det vi inte har hemma i butik. Självklart kan vi erbjuda räntefria lån och mycket förmånliga försäkringar till dina nya vitvaror. Hos oss kan du lita på att du köper kvalitet till bra pris med stor trygghet. Vi har även produkter som inte finns representerade på elon.se, dessa finns på respektive leverantörs hemsida. En hårvårdsavdelning som inte många vet om där  vi har massvis med produkter samt en egen styling-hörna där du kan testa alla produkter innan du köper.

Helikopterflottlinjen

helikopterflottlinjen

Kom och träffa Försvarsmakten på stadsfesten. Du har möjlighet att ställa frågor, prova utrustning eller kolla på våra fordon. Längre text om företag och aktivitet. 700 tecken. Svenska Försvarsmakten består av tre vapengrenar, armén, flygvapnet och marinen. Flygvapnet består i sin tur av Luftstridsskolan, flygflottiljer och en Helikopterflottilj. Tillsammans kan flygvapnet lösa uppdrag både på land och till sjöss, nationellt som internationellt. Helikopterflottiljen har både mark- och sjöoperativ inriktning. Helikopterstöd är efterfrågat av många, till exempel för person-, materieleller sjukvårdstransporter.
Helikopterflottiljen har sitt huvudsäte i Linköping där vår största
verksamhet bedrivs, men vi har helikopterskvadroner i Luleå och
Ronneby. På stora torget i Linköping kommer delar ur Helikopterflottiljen samt Östergötlands Hemvärn finnas. På plats kommer soldater visa fordon och materiel som man får prova samt svara på frågor om Försvarsmakten.

Blomstertorget

logga blomstertorget

Du är värd ett besök!
Kom till oss på Stora Torget och ta del av våra blommande erbjudanden! Vi kommer bland annat att ha Orkidéer, Gladiolus, Bollkryss och Hortensia.

Blomstertorget i Linköping är ett helt fristående Garden Center med växter för så väl hem som trädgård. Vi har öppet alla dagar året runt och kan alltid erbjuda en stor sortering av säsongens växter och varor. Vår personal har en stor kunskap och erfarenhet av yrket och kan alltid ge dig goda råd och tips. Vi har allt från trädgårdsmästare och trädgårdsingenjörer till florister och dammexperter. Vi finns på plats på Stadsfesten för att vi vill visa er vilka vi är och vad vi kan. Vi har med oss ett urval av säsongens läckerheter och förstås till
Festpriser! Varmt välkomna!

O´Learys

O´learysUnder början på nästa år kommer äntligen O'Learys tillbaka till Linköping. Denna gången i en helt ny skepnad, i helt nya lokaler och ni kommer inte bli besvikna!

Varmt välkomna till vår monter och träffa oss från O'Learys. Nyfiken på vad som kommer hända i lokalerna?
Är du sugen på att jobba hos oss eller bara ta ett gott snack med oss? O'Learys kommer äntligen tillbaka, lite större, lite bättre och med ett helt nytt fräscht koncept.
Tävlingar och giveaways utlovas. Oavsett så är ni alla varmt välkomna! Vi ses!

Releasy

releasy

Join the fun med Releasy! Snurra på både lyckohjul och
karriärmöjligheter, överraskning utlovas till alla besökare!

Vi på Releasy Customer Management är ett team som arbetar med att utveckla våra uppdragsgivares kundrelationer och stärka deras försäljning. Vårt fokus på våra medarbetare och innovativa lösningar har gjort oss till en av Sveriges mest framgångsrika
kundserviceorganisationer. Våra kontor finns i Barcelona, Borås,
Borlänge, Linköping och Stockholm. Vi arbetar med att skapa den bästa kundupplevelsen oavsett kanal. Vi skapar tusentals relationer… en i taget! Vi är kollektivavtalsanslutna och tror på trygga anställningar, mångfald och arbetsglädje

SGI

SGI

Kom förbi SGI:s tält på Stora torget i Linköping och hör mer om våra ”rasande” intressanta uppdrag

Statens geotekniska institut (SGI) är en expertmyndighet. Vår vision är att det ska vara säkert och hållbart att bo och färdas. Det innebär att vi arbetar för ett säkert, effektivt och hållbart byggande och ett hållbart användande av mark och naturresurser. I våra arbetsuppgifter ingår att förebygga jordskred, ras och
stranderosion och att ta fram nya metoder för att sanera förorenade områden. I år fyller SGI 75 år som myndighet, huvudkontoret har funnits i Linköping sedan 1975.
www.swedgeo.se

Dukaten

dukaten

Kom till Dukatens tält på Stadsfesten där vi finns för att informera och svara på frågor om vår parkeringsapp Linpark. Du får även möjlighet att lämna in ditt förslag på vad du vill se på framtiden parkeringsplats med chans att vinna ett månadsabonnemang. 

Vi kommer även att ha Linköpings elcykelpool Linbike på plats. Du kan testa en elcykel och får veta mer om elcykelpoolen som lanseras i september. Välkommen!

Engströms Bil

engströms bil

Vi älskar vårt jobb. Och bilar förstås. På Engströms Bil är vi stolta över att arbeta med marknadens bästa varumärken, men det är ägaren av fordonet som är vårt fokus och främsta drivkraft. Med över 80 års erfarenhet vågar vi säga att vi vet vad våra kunder vill ha och behöver. Vi vet hur det känns att få hämta ut en sprillans ny pärla med nybilsdoft. Och vi vet också hur det känns när varningslampan börjar lysa halvvägs på resan. Därför är vårt främsta mål att alltid ge bra och personlig service från första kontakten till sista körda milen.

Välkommen till vår monter där vi visar upp våra absolut hetaste nyheter och missa inte att tävla om fina priser!

Forsbergs Fritidscenter

forsbergs fritidscenter

Under Linköpings stadsfest finns vi på Stora torget, kom förbi oss och snacka lite husbil och passa på att ta en titt på vad vi kan erbjuda just er!Självklart har vi en husbil med alla tillbehör på plats. Vi på Forsbergs Fritidscenter hjälper dig att förverkliga dina fritidsdrömmar!

Kunskap om livet på hjul
Vi vågar med gott samvete påstå att vi kan det här med husbilar och husvagnar. I snart tre decennier har Forsbergs Fritidscenter hjälpt människor som förstått glädjen och friheten av ett liv med hjul under semesterboendet, bostaden eller hemmet att hitta sin favorit.

Det är ett sätt att leva, resa och uppleva man måste förstå och ha i ryggraden, för att kunna guida människor till rätt val.
Sedan starten 1991 i Hyssna med fem medarbetare har vi idag växt till
Nordens största husbils- och husvagnsförsäljare.
Med cirka 100 anställda på sju center runtom i Sverige – Hyssna, Bjuv, Stockholm, Borlänge, Mantorp, Karlstad, och Kalmar – erbjuder vi
marknadens starkaste varumärken: Hobby, Bürstner, Frankia, Niesmann Bischoff och Concorde.
Sedan 2011 är Nalka Invest AB huvudägare med Forsbergs grundare Christian och Mathias Forsberg som delägare och drivande i bolaget. En
ägarkonstellation som säkerställer stabilitet, kunskap och kompetens. Det får man efter att ha kört husbil i över 30 år.

Under Linköpings stadsfest finns vi på Stora torget, kom förbi oss och snacka lite husbil och passa på att ta en titt på vad vi kan erbjuda just er!

Efter Linköpings Stadsfest är ni välkomna till vår stora utställningshall i Mantorp där ni har möjlighet att se hela vårt utbud. Vi har alltid ett stort och varierat utbud av husbilar & husvagnar i lager, både nytt och begagnat för omgående leverans.

Välkomna till Forsbergs Fritidscenter i Mantorp, Vi tar hand om dig!

Kontakt Linköping - Linköpings Kommun

Linköpings kommun logotype

Kontakt Linköping är kommunens center för service. Här finns personal med bred kunskap inom kommunens verksamhet, som kan svara på frågor, handlägga ärenden eller slussa dig vidare till rätt personer.

Genom att samla all service på en och samma plats kan vi korta handläggningstiderna, ge snabbare svar och erbjuda bättre service till alla som bor och verkar i Linköping.

Välkommen att ställa din fråga eller kom med din synpunkt till kommunen i vårt mobila kontor på Stora torget. Dessutom har vi ett spel för både stora och små med pris till alla som deltar!

Mio

mio

På Stora Torget i Linköping finns vi på Fredag och Lördag. Kom till oss och bli Medlem (alla som blir medlemmar fre/lör får en värdecheck värd 200kr). Du kan även boka tid för för att
träffa våra sängexperter och inredningsexperter.

Mio är en ledande svensk detaljhandelskedja för möbler och heminredning som i snart 60 år har levererat inredningslösningar för hemmet. Vi finns med butiker på över 70 platser i
Sverige samt på nätet med e-handel. Mio ägs av handlarna som driver sina butiker framåt utifrån Mios koncept och den lokala marknadens behov. Grunden är en stark och positiv
entreprenörskultur.

Vi brinner för att förgylla kundernas liv hemma med riktiga möbler och prisvärd kvalitet. Vi vill vara det spännande alternativet som inspirerar kunderna att förnya sina hem som de ska
vara stolta över och trivas i.

Svensk Blåsmusikfestival i Linköping

svensk blåsmusikfestival

Få en försmak av vad som händer under Svensk Blåsmusikfestival i Linköping i september!

Svensk Blåsmusikfestival i Linköping fyller under ett veckoslut i september staden med konserter, parader, tävlingar och ett Tattoo. Under Stadsfesten kan du i vårat
informationstält på Stora Torget se bilder från tidigare års Blåsmusikfestivaler i Linköping, och du får veta mer om vad som kommer att hända under Svensk Blåsmusikfestival 12-15 september i år. Vid tältet kommer vi att bjuda på levande musik, och du kan delta i ett festivalquiz med möjlighet att vinna biljetter till festivalens avslutande Tattooföreställning i Saab Arena! Du kan också passa på att köpa biljetter till festivalens konserter och Tattoo hos oss och hos Visit Linköping & Co.

Cyperns Turistråd

Visit Cypern

Cypern är ett av svenskarnas mest populära semestermål och finns med som utställare på Stora Torget. Här kan du få resmålsinformation och tävla om ett resepresentkort värde 5 000 kr.

The Cyprus Deputy Ministry of Tourism, eller Cyperns Turistråd på svenska, har förutom sitt Huvudkontor i Nicosia ett flertal utlandskontor varav ett i Stockholm med ansvar för de Nordiska länderna och Baltikum.

Vårt uppdrag är att marknadsföra Cypern och inspirera människor till att besöka ön som har långt mycket mer än ett fantastiskt klimat och underbara stränder att erbjuda.

Varmt välkommen!

Visit Linköping & Co

Visit Logga

Kom och träffa Visit Linköping & Co på Stora Torget under Linköpings Stadsfest! Hos oss får du full koll på höstens evenemangsutbud i Linköping och har möjlighet att tävla om konsertbiljetter genom att delta i vårt roliga quiz.

Du kan också köpa evenemangsbiljetter på plats och ta del av rabatterbjudanden för utvalda föreställningar. 23-24 augusti kan du köpa biljetter till Lasse-Maja och Hamletmysteriet med 25 % rabatt på plats hos oss på Stora Torget eller i Linköping Konsert & Kongress. För barnen finns möjlighet att pyssla en stund. Även Norrköpings Symfoniorkester kommer att finnas på plats hos oss med rabatterbjudanden för några av höstens konserter på Linköping Konsert & Kongress. 

Linköpings kommun, Råd och stöd, Brottsförebyggandegruppen och Fältverksamheten

Råd & Stöd

Brottsförebyggande gruppen informerar om Stödcentrum för unga brottsutsatta mellan kl 13-16.
Fältverksamheten finns på plats från kl 16 för att informera om verksamheten samt arbeta trygghetsskapande för ungdomar i City.

-Brottsförebyggande gruppen, Stödcentrum för unga brottsutsatta. Ger information om sin verksamhet och om vilket stöd de kan erbjuda.

-Fältverksamheten finns för ungdomar mellan 10-20 år i Linköpings kommun. Fältverksamheten består av sex stycken medarbetare som är utbildade socionomer, beteendevetare och behandlingspedagoger. Fältverksamheten arbetar förebyggande och uppsökande på alla platser där det finns ungdomar men framförallt på platser där det saknas andra vuxna. Fältverksamheten medverkar också i ett flertal samverkansgrupper för ungdoms- och trygghetsfrågor i kommunen.
Under stadsfesten kan man i vårt tält få information om vår verksamhet och lämna tips om platser som vi borde besöka.
Som ungdom kan du komma till tältet om du behöver stöd och praktisk hjälp eller bara vill prata.


 

Dessa aktörer hittar du i S:t Larsparken

JM

JM

Kom förbi hos oss på JM och upptäck våra bostäder med några av Linköpings bästa lägen. Ta chansen att vinna en elcykel!

JM är en av Nordens ledande projektutvecklare av bostäder och
bostadsområden med mer än 70 års erfarenhet. Vi bygger hus som erbjuder kvalité och elegans med stora valmöjligheter i attraktiva områden. Kom förbi hos oss på JM och upptäck våra bostäder med några av Linköpings bästa lägen. Vi hjälper dig hitta hem! Du har chansen att tävla med oss och vinna en elcykel. Perfekt för citynära utflykter. Vi har även separat tävling för barn upp till 12 år. Läs mer om våra aktuella projekt på vår hemsida www.jm.se

Östgötatrafiken

logga

 

Välkommen till bussen! Här får du information om våra digitala kanaler samt tävlingar för barnen. Vi hjälper dig gärna att komma igång med att köpa din biljett i appen eller ladda resekortet i vår webbutik. Passa även på att hämta en ny reflex inför höstmörkret. Alla barn som deltar i tävlingen, som finns ombord på bussen, får ett reflexmjukdjur.

HSB

 

HSB logotype

Det där med kooperation har visat sig vara en hållbar idé!

HSB har en lång historia av nya idéer. Vi var först med sopnedkastet, tvättstugan och badrum i vanliga lägenheter. Vi har sedan starten 1923 byggt och förvaltat bostäder där man
ska kunna trivas och må bra. Vi fortsätter att utveckla vårt sätt att bygga nya bostäder, med sunda material och minskade utsläpp från våra fastigheter. Kom förbi vårt tält så berättar vi
mer om vilka lägenheter vi kan erbjuda till uthyrning och försäljning samt hur bospar fungerar?

Hyresgästföreningen

Hyresgästföreningen logotype

Hyresgästföreningen kommer att kunna informera om och diskutera marknadshyror och bostadssituationen i Linköping. Vi delar ut material och inbjuder till samtal. Har du frågor om ditt boende eller hur hyran förhandlas? Oroas du av diskussionerna om marknadshyror? Skulle du vilja engagera dig i ditt bostadsområde? Sök upp oss på stadsfesten!

Säkerhetsenheten - Linköpings Kommun

Linköpings kommun logotype

Linköpings kommun kommer att informera om krisberedskap och kommunens trygghetspunkter. Hur kan du som enskild individ förbereda dig och vad gör kommunen? En trygghetspunkt är en samlingslokal dit människor kan vända sig vid samhällsstörningar, till exempel vid vatten-, el-, eller värmeavbrott. Trygghetspunktens funktion kan variera beroende
på vad som har inträffat och den kommer att bemannas av Frivilliga resursgruppen, FRG.

På kvällen, fredagen den 23/8, kommer tältet att finnas tillhands för föräldrar och andra vuxna, nattvandrargrupper, volontärer, fältgruppen och inte minst polisen, som kan ta emot och vidarebefordra viktig information. Tältet hålls bemannat mellan kl 18 och 24. Se även denna länk för mer info.

Röda Korset

Röda Korset logo
Kom och besök Röda Korsets Lokala Beredskapsgrupp. Tillsammans i kris är vi starka i Linköping, i Sverige och i världen.

Vi finns på plats i S:t Larsparken den 23 och 24 augusti 2019. Ta en fika med oss och titta på vår utställning, få information, och handla nytillverkat från Röda Korsets syateljé.

Varmt Välkomna till Världens största beredskapsorganisation.

Skandiamäklarna

skandiamäklarna

Kom och träffa oss i S:t Larsparken! Tillsammans med oss får ni även träffa vår samarbetspartner Villaägarna Linköping. Ni har möjlighet att delta i roliga tävlingar och vinna fina priser. Om du bokar en fri värdering under helgen så bjuder vi på en fin gåva.Hoppas vi ses!

Svenska Bilsportförbundet

Bilsportsförbundet

Bilsport On Tour rullar ut i Sommarsverige!

Inom ramen för Riksidrottsförbundets satsning Idrottslyftet, med mål att få fler svenskar att ta del av idrottsrörelsen, har Svensk Bilsport startat upp rekryteringsprojektet Bilsport On Tour. Ett projekt som nu besöker Linköpings stadsfest. Det kommer erbjudas konbanekörning med elbil och för yngre kommer trampbilar att finnas med. Det planeras även för en
bilbana, samt en del fordon att titta och provsitta i.
- Målet är att få fler att komma in bakom ratten och testa på bilsport. Det finns en stor målgrupp där ute, både av yngre som direkt kan köra både karting och crosskart. Sen har vi hela spelgenerationen och där ligger vi inom bilsporten redan långt framme, men även den stora målgruppen som har körkort och en liten slant som de kan spendera på en hobby, säger
Pier Steffansson, projektledare för Bilsport On Tour.

Tillsammans för Sverige

Tillsammans för Sverige logotype
Vi i Tillsammans för Sverige kommer att ha ett tält på stadsfesten där vi bjuder in till diskussion genom workshops, hispitch och teater. Vi bjuder även på fika!

Vår verksamhet Tilsammans För Sverige(TFS) är grundat i Stockholm genom Fryshuset. TFS startades på initiativ av imamen Othman Al Tawalbeh och prästen Maria Kjellsdotter Rydinger den 8 mars 2011 med stöd av flera samfund och religiösa organisationer. Bland annat; Svenska kyrkan, Sofia församling, Judiska församlingen, Islamiska förbundet, Ibn Rushd, Sensus och Sveriges unga Dharmis och Ashavaner. TFS kom till Linköping 2018 genom att Svenska Kyrkan startat ett interreligiöst sammarbete mellan olika
trosamfund i Linköping. Genom åren kom vi på den nya iden att starta TFS i Linköping. VI kontaktade Stockholm och efter en lång utbildning blev vi diplomerade i Linköpings Stadshus med närvaro av dåvarande Borgmästare Helena Balthammar(S). Vi som arbetar med TFS kommer ifrån Svenska kyrkan, SMFR - Svenska muslimer för fred och rättvisa, Religion och kulturhuse m fl.

Villaägarna

Villaägarna

Villaägarna är i första hand en intresseorganisation för dig med eget hus eller fritidshus. Som medlem får du låna någon av våra släpvagnar kostnadsfritt under 4 timmar. När du besöker
oss berättar vi gärna om vilka fördelar och förmåner ett medlemskap medför. Du får information om Bra Byggare, en stor hjälp till dig som ska renovera eller vill ha offerter från
seriösa hantverkare och vårt medlemsverktyg Min Villa.

Under lördagen träffar du även underhållaren och ballongkonstnären Mr Goran. Lotteri där medlemmar kan vinna bl a presentkort från Blomstertorget. Är du inte medlem kan du bli det under stadsfesten!

Välkomna till S:t Larsparken och Villaägarna!
 

CUF Östergötland

CUF

Centerpartiets Ungdomsförbund är det gröna liberala ungdomsförbundet som håller hårt om marknaden och individens frihet, men samtidigt värnar om att hela samhället ska leva och att det ska vara lika lätt att bo och verka i både stad som landsbygd.

I vårt tält kommer du kunna prata om vår politik, bli medlem i CUF eller någon av centerrörelsens andra organisationer, ta del av vårt material, äta snacks eller ladda din telefon i vår laddstation. Om du är politiskt intresserad eller nyfiken på oss, tveka då inte att besöka vårt tält!

Dessa aktörer hittar du på Lilla Torget

Kommunal

kommunal

Kom och möt fackförbundet Kommunal på stadsfesten i Linköping.

Kommunal organiserar ett stort antal yrken och är fackförbundet med kärnan i välfärden. Låt oss berätta varför det är viktig att vara organiserad och hur vår organisation är uppbyggd. Hur viktigt är det med kollektivavtal och varför är fackförbund som Kommunal en sådan viktig del i den svenska modellen? Kom till vårt tält och ta en fika och ställ den där fackliga frågan du funderat kring!

Kommunal är Sveriges största fackförbund och organiserar runt en halv
miljon människor inom välfärdsyrken och gröna sektorn. Kommunal bevakar och arbetar med frågor inom arbetsrätt, arbetsmiljö och mycket annat som påverkar yrkeslivet och arbetsförhållanden. Vårt arbete ägnas till stor del av att förhandla till bra och starka kollektivavtal som reglerar hur arbetslivet ska se ut. Kommunal arbetar efter fem stycken värdeord som är: frihet,
solidaritet, demokrati, rättvisa och alla människors lika värde. För oss är det en självklarhet att alla har samma rätt och ges förutsättningar för att tryggt och hållbart arbetsliv.

Kommunal är även en del av LO kollektivet där fackförbund som exempelvis Byggnads, Livs och IF Metall även ingår. Arbetar du inom våra yrken? Går du i tankar på att utbilda dig? Är du redan vår medlem? Extra välkommen att besöka vårt tält för mer information och ta gärna med familjen eller varför inte en kollega som ännu inte blivit vår medlem!

Vi berättar gärna mer om vårt arbete och vår organisation om du kommer och besöker vårt tält. Där bjuder vi på fika, material, godis och ballonger till barnen.

Varmt välkomna!
Kommunal Syd

Linköpings Stadsmission

Stadsmissionen logotype

Välkommen till vår Stads(missions)fest! Här kan du tävla i vår 3-kamp för mumsiga priser, gå loss på pannkaksbuffén hos Stadsmissionens Café, besök Stadsmissionens Second Hand på Lilla Torget, testa Unga Forums fördomsmaskin och/eller lär dig mer om våra verksamheter.

Linköpings Stadsmission arbetar för att stärka den enskilda människan, förbättra hela livssituationen och stötta till egenmakt genom social omsorg och socialt företagande. Vi ska utmana
samhället genom att bedriva och utforma social verksamhet utifrån den enskilda individens behov. Vi ska även som opinionsbildare visa på brister i samhället och därigenom verka för
samhällsförbättring. Idag driver vi 16 olika verksamheter inom bredden av arbetsintegration, beroendeproblematik, våld i nära relation, psykisk ohälsa samt hemlöshet och fattigdom.