Linköpings Stadsfest artister

Artister 2018

Musik är en självklar del av Linköpings Stadsfest. Klara artister för året är Rhys som spelar på Borggården fredag 24 augusti och Molly Sandén på samma scen lördag 25 augusti.

Fler musikevenemang kommer uppdateras löpande.

Bild på artisten Blenda som uppträder på Linköpings Stadsfest den 22 augusti

Blenda, Onsdag 22 augusti

Musikaliska alfahonan Blenda​ är en stockholmsbaserad artist som lyssnar blint till sitt alter ego Puncahontas​. Total auktoritet möter total vibe eller som hon själv beskriver sig “A superhero on a mission”. Element av jazz, afrobeat & gospel gifter sig med avant garde soundet från producent kollektivet Edgeology​ i en hänsynslös & in-your-face take på modern popmusik.

Debutsingeln från Blenda​ heter Chill​ och är en rå mix av trap & RnB med stråk av skör melodiös pop.

 

Plats: Hospitalstorget

RIX FM Festival, onsdag 22 augusti

Dessa artister kommer att stå på RIX FM Festivals scen i Linköping i sommar.

Liamoo klav rakt in i TV-tittarnas hjärtan hösten 2016 och vann hela tävlingen. Liams vinnarlåt Playing with fire har toppat listor och har spelats frekvent på radio. I vintras deltog Liam i Melodifestivalen med låten Last Breath.

Även 2017 års vinnare av Idol kommer vi att få möta i Linköping den 22 augusti. Chris Kläffords röst och tolkningar av låtar som Imagine och Utan dina andetag gjorde honom snabbt till en favorit hos TV-tittarna. Debutsingeln Treading Water tog sig direkt in på Spotify-listans förstaplats. I höst ska Chris ut på turné men först får vi se honom på Borggården under Linköpings Stadsfest.

Mike Perry slog igenom 2016 med låten Ocean som blev det årets tredje mest spelade låt på Spotify i Sverige och låg på topp 10 i över 20 länder. Sedan dess har Mike Perry spelat på flera stora festivaler runtom i världen och släppt flera låtar med miljontals streams på Spotify.

Låten Save me som Wiktoria debuterade med i Melodifestivalen 2016 blev en omedelbar hit med över 14 miljoner streams på Spotify. Där och då vann också Wiktoria svenska folkets hjärtan och har sedan dess varit en självklar och omtyckt artist på den svenska pophimlen med sin fantastiska röst och orubbliga leende.

John Lundvik såg vi med låten My Turn i Melodifestivalen i vintras. Han har dock många år bakom sig som låtskrivare och artist och är en förstklassig entertainer som med stor scennärvaro och musikkunnande alltid bjuder publiken på en extraordinär sångupplevelse.

Vigiland är houseduon från Västervik som består av Claes Remmered Persson och Otto Pettersson. Duons musik har haft flera hundra miljoner spelningar på Spotify och låten Shots & Squats har grammisnominerats i kategorin årets låt. Nu fortsätter Vigiland att leverera kompromisslösa partylåtar med kvicka texter och vilt smittsamma beats.

Sabina Ddumba har under de senaste åren briljerat med stora hits som Not Too Young, Did it for the fame och Effortless. Sedan hennes medverkan i Så mycket Bättre i höstas har vi även fått höra henne i svenska tolkningar så som Vågorna och Varför är kärleken röd.

Bild på Cecilia Kallin

Cecilia Kallin, torsdag 23 augusti

Cecilia Kallin uppträder i samband med After Skejten på Scandic City (uteserveringen) torsdag den 23 augusti. After Skejt startar kl. 20:00.

Norrköpings Symfoniorkester, torsdag 23 augusti

Norrköpings Symfoniorkester bjuder på sprudlande och festlig orkesterkonsert under Linköpings Stadsfest – ett fyrverkeri av toner!
 

Östgöta Blåsarsymfoniker och Magnus Carlson, fredag 24 augusti

Östgöta Blåsarsymfoniker skapar en konsert tillsammans med Magnus Carlson och kliver upp på Borggårdens scen fredag 24 augusti under Linköpings Stadsfest. 

Rhys, fredag 24 augusti

Rhys musik har tagit Sverige med storm det senaste året. Få människor har undgått att höra Rhys ”Last Dance”. Låten har idag över 23 miljoner streams på Spotify. Uppföljaren ”Too Good To Be True” blev även den en stor hit och har gått varm på såväl radio som spellistor. Succédebuten gav henne en nominering till Årets Artist i P3 Guld och under årets Grammisgala berörde hon hela musikbranschen när hon framförde ”Last Dance” tillsammans med Tingsek. Karriären har bara börjat för Rhys och framtiden ser helt klart ljus ut för detta stjärnskott. Fredag 24 augusti uppträder Rhys på Borggården.

P4 Nästa final, lördag 25 augusti

Hjärtligt välkommen till riksfinalen av P4 Nästa 2018.

Finalen sänds live inför publik i Crusellhallen i Linköping Konsert & Kongress i samband med Linköpings stadsfest och direkt i P4 kl 19.00 den 25 augusti. Välkomna att närvara på plats eller var med oss och lyssna i P4. Gästartister är Benjamin Ingrosso, Anna Bergendahl och Stiko Per Larsson


Fri entré - men ett begränsat antal platser.

Sandro Cavazza, lördag 25 augusti

Få har kunnat undgå Sandro Cavazzas sommarhit ”High With Somebody” som spelats frekvent under sommaren. Med över 320 miljoner streams på både eget material och som featureartist är chansen stor att du redan tidigare har hört Sandro Cavazzas röst. Han har bland annat hörts på världshits som ”Gonna Love Ya” och ”Without You” med Avicii, eller på tropical house hiten ”Beautiful Life” av Lost Frequencies.

Förra våren släppte han sin egna debut-EP som innehåller den internationellt hyllade singeln ”What It Feels Like”. Låten adderades på Spotifys New Music Friday i USA och ryktet började spridas på några av de största bloggarna i USA att ett nytt stjärnskott från Sverige började se dagens ljus.
 

Molly Sandén, lördag 25 augusti

Molly Sandén har under många år varit en självklar och folkkär artist i Sverige. Men det var när hon nyligen började släppa eget material på svenska som vi fått träffa den artist som hon är idag. Första singeln ”Rygg mot rygg” från kommande albumet har sålt platina och senaste ”Utan Dig” har länge legat högt på topplistorna. I hennes nya musik får vi möta en mer personlig och sårbar sida än tidigare. I vintras kunde vi se henne som en av programledare i Musikhjälpen. Den 27 april släpper Molly sitt nya album "STÖRRE". Lördag 25 augusti står hon på scenen under Linköpings Stadsfest.


< Tillbaka till startsidan
 

Marigold på Stora torget 20.00 25/8

Marigold är indiebandet från Borlänge som har under de senaste åren hörts i P3 och P4, synts på TV4, Kanal 5, Spotify HQ Sthlm, under SXSW i Austin, på Peace & Love-festivalen (fem gånger) samt på flera av Stockholms mer välrenommerade scener.