RIX FM Festival i Linköping 2018
RIX FM Festival

RIX FM Festival, 22 augusti

Den 22 augusti besöker RIX FM Festival Linköping med artister, programledare och konsert.

På dagen bjuds det på aktiviteter med RIX FM Festivals sponsorer samt sänder RIX FM live från staden. Framåt kvällen levererar artister och programledare en storslagen show från stora scen! De artister vi kommer att få se är Chris Kläfford, Liamoo, Wiktoria, John Lundvik, Mike Perry, Vigiland och Sabina Ddumba.

Missa inte när RIX FM Festival kommer till stan, under Linköpings Stadsfest! Platsen är Borggården kl 19-21!

< Tillbaka till startsida

Mer om artisterna

Liamoo klav rakt in i TV-tittarnas hjärtan hösten 2016 och vann hela tävlingen. Liams vinnarlåt Playing with fire har toppat listor och har spelats frekvent på radio. I vintras deltog Liam i Melodifestivalen med låten Last Breath.

Även 2017 års vinnare av Idol kommer vi att få möta i Linköping den 22 augusti. Chris Kläffords röst och tolkningar av låtar som Imagine och Utan dina andetag gjorde honom snabbt till en favorit hos TV-tittarna. Debutsingeln Treading Water tog sig direkt in på Spotify-listans förstaplats. I höst ska Chris ut på turné men först får vi se honom på Borggården under Linköpings Stadsfest.

Mike Perry slog igenom 2016 med låten Ocean som blev det årets tredje mest spelade låt på Spotify i Sverige och låg på topp 10 i över 20 länder. Sedan dess har Mike Perry spelat på flera stora festivaler runtom i världen och släppt flera låtar med miljontals streams på Spotify.

Låten Save me som Wiktoria debuterade med i Melodifestivalen 2016 blev en omedelbar hit med över 14 miljoner streams på Spotify. Där och då vann också Wiktoria svenska folkets hjärtan och har sedan dess varit en självklar och omtyckt artist på den svenska pophimlen med sin fantastiska röst och orubbliga leende.

John Lundvik såg vi med låten My Turn i Melodifestivalen i vintras. Han har dock många år bakom sig som låtskrivare och artist och är en förstklassig entertainer som med stor scennärvaro och musikkunnande alltid bjuder publiken på en extraordinär sångupplevelse.

Vigiland är houseduon från Västervik som består av Claes Remmered Persson och Otto Pettersson. Duons musik har haft flera hundra miljoner spelningar på Spotify och låten Shots & Squats har grammisnominerats i kategorin årets låt. Nu fortsätter Vigiland att leverera kompromisslösa partylåtar med kvicka texter och vilt smittsamma beats.

Sabina Ddumba har under de senaste åren briljerat med stora hits som Not Too Young, Did it for the fame och Effortless. Sedan hennes medverkan i Så mycket Bättre i höstas har vi även fått höra henne i svenska tolkningar så som Vågorna och Varför är kärleken röd.

 


Borggården
Storgatan 70
582 28 Linköping