Fiske

Stora och Lilla Rängen, Järnlunden, Roxen, Ärlången, Kinda Kanal och Göta kanal. Alla dessa är vattendrag i och kring Linköping som ger möjlighet till bra fiske.Här nedan hittar du information hur du lättast köper fiskekort till Linköpings bästa fiskesjöar. Vi har också samlat ihop våra bästa fisketips i en karta så att du enkelt kan hitta just din favoritsjö! 

Digitala fiskekort

Det är väldigt enkelt att köpa fiskekort till sjöarna som ligger i Linköpings kommun. De allra flesta finns på hemsidan & appen ifiske.se som är Sveriges ledande portal för digitala fiskekort.

Här kan du enkelt och smidigt köpa fiskekort online med swish, faktura, bankdosa, sms eller betalkort. Fiskekortet skickas sedan elektroniskt via email & till appen och det finns också möjlighet att få en SMS-avisering direkt till mobilen. 

På deras hemsida och app kan du enkelt söka efter fiskevatten och få mer information som exempelvis kartor, fiskerapporter, fiskarter med mera.

För mer information besök www.ifiske.se

Karta över Linköpings fiskesjöar

Om du är på jakt den perfekta fiskesjön så kan vi glädja dig med att det finns massa sjöar att välja mellan runtom Linköping! För att göra det ännu enklare så har vi tagit fram en Google-karta där vi märkt ut en stor del av alla fiskesjöar som ligger i Linköpings kommun.

Såhär funkar kartan:

Om du klickar på de gröna ikonerna på kartan så får du den mest nödvändiga information så som adress, fiskarter och mer information om sjön & hur man köper fiskekort.

I den grå huvudspalten finns sedan ett par ikoner som gör det desto ännu enklare för er att planera er fisketur:

  • Klicka på första ikonen till vänster för att få upp en lista/sammanställning på alla sjöar och fiskebutiker som finns med på kartan.
  • Klicka på den andra ikonen till höger om du vill dela kartan till vänner och familj via Facebook, Twitter eller mejl.
  • Klicka på den tredje ikonen längst till höger om du har mobilen till hands och vill öppna kartan i Google Maps. Du har då möjlighet att få vägbeskrivning direkt via appen hur du tar dig till platserna; till fots, med cykel eller genom bil- och kollektiv trafik.

 

Guidade fisketurer

Top Catch Fishing Guide
Top Catch Fishing Guide tar dig med på en oförglömlig dag på Roxens blå vidder. Jaga efter stora gäddor och abborrar med gott resultat. De håller även guidningar i övriga av Linköping kommuns fiskrika sjöar.
Besök webbplats


Vill du upptäcka mer av Linköpings natur?

Kanot & kajak - Paddla i Linköping

Ett utmärkt sätt att uppleva Linköping och vår vackra natur är från vattnet. Följ med på en guidad kajaktur, bege dig ut på egen hand eller med en grupp vänner. Det finns många alternativ för ...

Cykla i Linköping - Upptäck Linköping på cykel

Cykel är i särklass det bästa och smidigaste sättet att ta sig runt Linköping. Här finns ca 50 mil cykelväg, varav 10 mil underhålls vintertid, så förutsättningarna för en lyckad cykeltur är riktigt ...