Konstnären Nathan Sawaya poserar med LEGO-bitar

Från advokat till LEGO-konstnär

Den tidigare toppadvokaten från Wall Street i New York, nu mera konstnärssjälen Nathan Sawaya, skrotade kostymen och ägnar istället all sin tid åt sitt livslånga intresse – LEGO-bitar. Nu ställer han för första gång ut sina alster på skandinavisk mark med världsutställningen The Art of the Brick, i Linköping på Saab Arena fram till och med den 12 augusti.

Amerikanen med svenskt påbrå, Nathan Sawaya, har flera år på nacken av att arbeta som advokat på Wall Street. Men känslan av att något saknades växte sig starkare desto mer han arbetade. Han kände hur kreativiteten började bubbla inom sig och han började skapa. Han skrev, måla, skulpterade i lera. Men inget kändes riktigt helt rätt. Den dag han återigen tog upp en LEGO-bit, då kände han sig hemma. Det var tack vare denna lilla leksak han fick utlopp för sin kreativitet som kom att forma en helt ny karriär.

Det som började som en hobbyverksamhet med en enkel hemsida för beställningar bara växte. Den dagen hans webbsida kraschade och han märkte att förfrågan var tillräckligt hög, lämnade han kostymen bakom sig och satsade helhjärtat på sin dröm – som LEGO-konstnär.


Det var på den vägen det började. Det som idag kommit att bli en världsturnerande konstutställning med miljontals LEGO-bitar, som fascinerats och beundrats av en hel värld. Vem kunde tro att de färgglada små LEGO-bitarna kunde få en helt ny dimension och få både stora som små att imponeras av i utställningen som kom att heta The Art of the Brick?

Vill du läsa mer om utställningen? Klicka här.