S:t Lars församling
 S:t Lars församling

S:t Lars församling

S:t Lars kyrka ligger mitt i Linköping, i korsningen mellan Storgatan och S:t Larsgatan. Det är en till utseendet klassisk 1800-talskyrka, med ett tämligen karaktäristiskt torn. I tornet finns ett fint klockspel som spelar för stadens invånare tre gånger per dag.

Inne i kyrkan märks först avsaknaden av en traditionell altartavla. Istället finns en "korvägg" i marmor som omsluter nästan hela koret. De tidigare altartavlorna (2 st), målade av Pehr Hörberg sitter numera placerade över norra och södra portarna. Direkt innanför vapenhuset finns ett litet rum - Bildrummet - där konstnärer kan ställa ut sina verk under en månads tid.

Bildrummet är också den givna platsen för kyrkkaffet, om utrymmet räcket till, förstås. Nederst i själva kyrksalen finns ett litet kapell, med den gamla dopfunten och ett litet altare för morgon- och middagsbön.

S:t Lars kyrka tillhör S:t Lars församling. S:t Lars församling är belägen i centrala Linköping. Våra två kyrkor är S:t Lars kyrka i innerstaden och Tannefors kyrka i stadsdelen Tannefors.

Besök webbplats


S:t Larsgatan
Linköping
stlars@svenskakyrkanlinkoping.se