Nya Slottet Bjärka-Säby

Nya Slottet Bjärka-Säby

Nya slottet Bjärka-Säby stod färdigt vid sekelskiftet 1799-1800 och är byggt i prunkande barockstil med säteritak. Upphovsman till det nya slottet var Germund Ludvig Cederhielm, arvtagare av Bjärka-Säbys gamla slott.

En engelsk park anlades runt det nya slottet som är uppfört 250 meter nordöst om det gamla. Från ca 1867 var Oscar Ekman ägare till gården. Han kom att göra vissa förändringar, bland annat inreddes ett slottskapell i slottets östra flygel.

1980 övertogs slottet av Pingstkyrkan Linköping som en donation från familjen Ekman. Idag är nya slottet öppet året runt för retreats och studier. Här hålls även seminarier och konferenser med varierande inriktning.

Under sommarmånaderna är Slottskaféet öppet och historiska guidningar erbjuds. På övre våningen i slottet samt i annexet finns i mån av plats, rum till uthyrning där bibelskolans elever annars bor. Gudstjänster ges i Slottskapellet och Övre salen.

Bjärka-Säby är vackert beläget ca 2 mil söder om Linköping, vid sjön Stora Rängens östra strand mitt i det prunkande eklandskapet.

Besök webbplats


Bjärka-Säby
Nya Slottet
589 64 Sturefors
bokning@nyaslottet.se