Spökvandring på Ekenäs slott

I oktober, när höstmörkret sveper sin tunga dimma runt tornen, då börjar spökvandringarna på  slottet. Du får följ följa med på tur i de ruvande korridorerna. Spänning och skratt blandas när Du visas runt i slottet och får höra berättelser från flydda dagar och får pröva ditt mod!

200 kr
14/10
Ekenäs slott

Läs mer

En klassiker i höstmörkret

I oktober, när höstmörkret sveper sin tunga dimma runt tornen, då börjar spökvandringarna på  slottet. Du får följ följa med på tur i de ruvande korridorerna. Spänning och skratt blandas när Du visas runt i slottet och får höra berättelser från flydda dagar och får pröva ditt mod!

 

Spökvandringarna är för vuxen publik och sker endast under säsong, oktober till november! (Spökvandring för barn sker bland annat på Löfstad slott, Ljungs slott samt en specialbarnspökvandring under julmarknaden på Ekenäs slott i mitten av november).

 

Nytt för i år! Under höstlovet kommer vi vid ett par tillfällen att köra spökturen i matinéversion på eftermiddagen, dvs utan effekter. Denna tur blir då lämpligare för yngre barn att gå med på.

 

Bokning

Hur gör man?

På grund av begränsat antal platser per grupp måste biljetter förbokas! När en spöktur är fullbokad släpps biljetter till en ny spöktur samma kväll. Vi gör max två spökturer per kväll. Bokning sker endast per mail slottsfogde@ekenasslott.se. När du bokar, vänligen ange datum, önskat antal biljetter, namn, adress och telefonnummer. Information kan ges på telefonnummer 0736-50 24 20 (ej sms), men bokning sker endast per mail.

 

När ni mailat oss och bokat önskat datum, antal biljetter samt angett namn, adress och telefonnummer får ni ett bekräftelsemail med hur ni betalar. När betalningen mottagits skickas biljetterna till er per post eller överlämnas på ett sätt vi kommer överens om ifall tiden är knapp mellan bokning och vandring.

 

När det är dags för själva vandringen

Samling i spökcafét minst tio minuter innan turen börjar så vi vet att ni hunnit fram i mörkret. Spökcafét öppnar 45 minuter innan turens början och där finns kaffe/te och tilltugg till försäljning. Vi kan även ordna enklare smörgåsar om man beställer sådana senast dagen innan vandringen. Kontakta oss på slottsfogde@ekenasslott.se så kan vi ge er priser och olika alternativ.

 

En spökvandring tar lite drygt en timme. Det är mörkt i slottet och endast gruppens ledsagare får ha lyse med sig. Särskilda straff finns för dem som fuskar! Spökvandringarna görs om varje år så det blir aldrig samma tur även om man har besökt oss förr.

 

Vi rekommenderar denna tur för vuxna och barn över 15 år. Någon övre åldersgräns har vi inte, men det är mycket trappor och mörkt i slottet. Om man vill medföra barn yngre än 15 år på turen sker detta på egen risk. Vi anpassar inte ordinarie spökturen efter barn! Vi litar på att föräldrar känner sina barn bäst och ber er därför tänka över en extra gång om turen är lämplig för just ert barn.


Ekenäs slott
585 94 Linköping
slottsfogde@ekenasslott.se