Musik på Hospitalstorget, 22-25 augusti

Under Linköpings Stadsfest kommer flera musikakter att ta plats på scen på Hospitalstorget mellan den 22-25 augusti. Välkommen att lyssna på allt från jazz- och blues till världsmusik och upcomning akter. Spelschemat och tider hittar du nedan.

Med reservation för eventuella ändringar.

< Tillbaka till startsidan

Onsdag 22 augusti

kl 18.00
Indiana Sky

Indiana Sky har sitt ursprung i genuin och mestadels amerikansk, folk rock musik. Bandets genre har genuina rötterna från USA då en av grundarna växte upp i där, så med amerikansk folkmusik i blodet lades således grunden till den omtyckta folk rock som Indiana Sky bjuder på idag.

Indiana Sky är omtyckta för sina egna versioner och tolkningar av amerikanska folkmusiker (tänk Springsteen-stil) som tillsammans med egenskrivet material bildar bandets repertoar. Indianas sound är typiskt "folk rockigt" med grund på gitarrer och med stöd av munspel, bas och slagverk. 

kl 19.15
Gubbröra band  

Gubbröra Band är ett gäng gubbar och en tjej som lirar Rock och Blues (Brock´n´roll och Blues). Vi är alla musiker med många års erfarenhet.


kl 21.00
Blenda

Musikaliska alfahonan Blenda är en stockholmsbaserad artist som lyssnar blint till sitt alter ego Puncahontas . Total auktoritet möter total vibe eller som hon själv beskriver sig “A superhero on a mission”. Element av jazz, afrobeat & gospel gifter sig med avant garde soundet från producent kollektivet Edgeology i en hänsynslös & in-your-face take på modern popmusik.

Debutsingeln från Blenda heter Chill och är en rå mix av trap & RnB med stråk av skör melodiös pop. Influerad av artister som Jill Scott, Erykah Badu och Beyoncé visar Blenda ett brett spektra av artistiskt uttryck som ryms i denna tre minuter långa debut. “Att ta vara på min stora röst och personlighet har alltid varit viktigast i min musik. Uppfattas des starkt, direkt och stökigt, bra.” Genom att förlita sig på intuition och magkänsla fastnar Blenda sällan i genrer utan öppnar ständigt upp för en lekfull artistisk frihet, en välkomnad injektion på marknaden.
    

Torsdag 23 augusti

kl 19.00
On Stage - Talangtävling Final 


kl 20.30
Men kel el alamm

Men kel el alamm är arabiska och betyder ”från världens alla hörn”, vilket är något som stämmer både gällande bandets medlemmar och dess musik. Här bjuds en spännande och kulturöverskridande blandning av svenska och arabiska toner. Med sin sång, musik och dans vill de inspirera till en ökad kulturell mångfald, något som de i sin tur hoppas leder till en gränsöverskridande kärlek till medmänniskan och därmed internationell solidaritet.

Csilla quica ucãyali: slaginstrument
Jon Haraldsson: gitarr/sång
Gabriel Gabor Szenaszki: slaginstrument
Marija Aurell: orientalisk dans
Morgan Merza: sång
Niet Mora: slaginstrument
Sylvain Soutendijk: gitarr/bas


kl 21.15
Zagros Duo

Sarkawt var 10 år när han i Kurdistan började söka efter ett instrument han hade hört, men inte visste vilket det var. Instrumentet visade sig vara klarinetten. Nu 11 år senare spelar han ännu och kärleken till instrumentet och den orientaliska musiken har bara vuxit sig starkare. Med sig har han den akustiska gitarristen Salomon Jakobsson som kombinerar sin "allt i en tagning – allt från gitarren"-spelstil med den orientaliska klarinettens känslosamma uttryck.kl 22.00
Ana Imraa Dance & Culture Center

Under de senaste fem åren har Ana Imraa Dance & Culture Center turnerat runt i Sverige och uppträtt på en mängd scener vid festivaler, publika evenemang och folkfester. Genom den orientaliska dansen bjuds det på svängande hår, mäktiga vingar, ösiga käppar och rytmiska höfter; en upplevelse som gör det svårt att stå still helt enkelt!
    

Fredag 24 augusti

kl 17:00
Saudade

Singersongwriter, jazz, vis och pop.

kl 18.00
Delta Dullards

Rå elektrisk musik med tyngd som för tankarna till den amerikanska södern. 95 % eget material och ett jävla drag

kl 19.00
Forsyth and friends

Rock, pop, blues, soul, jazz....

kl 20.00
Dalen

Progressivt inspirerade låtar på svenska.

kl 21.00
Cirkus Prütz

Blues är ingen musikstil det är en känsla och det tar Cirkus Prütz till vara på. Man blandar och ger, letar och plockar fram låtar. Bluesmän som Jack White, Glenn Danzig och Slide ´n Slim får träffa Albert King, Muddy Waters och Johnny Cash. Tillsammans blir det något unik men inte nytt, traditionen ska följas men samtidigt utvecklas. Neil Young har lika mycket blues i sig som Dave Grohl. Men Cirkus Prütz nynnar The Houndog Taylor blues som en av låtarna på deras nyligen inspelade platta heter. På plattan medverkar deras tidigare gitarrist Robert ”Strängen” Dalhqvist (1976 – 2017) som nog var mest känd som gitarrist i The Hellacopters.
Vi kallar det ”Cirkus Prütz”

kl 22.00
Farmers Blues Band

Blues

Lördag 25 augusti

Sång av Linköpings-körer:

kl 12.30
Barnkören JOY

kl 13.30
Sensuskören

kl 14.15
Stadsmissionens kör
Upcoming akter:

kl 17.00
Aguson

 Vi är ett högenergiskt popband med låtar på svenska som släpper nytt fräscht album snart.    

kl 18.00
Anton Nessvi

Med sina 80-talsdoftande poplåtar och vardagspoetiska texter blev Anton Nessvi nominerad som "Årets Nykomling" på Manifestgalan 2018. Detta efter att under 2017 ha släppt sina debutsinglar Sveriges Största Zombie och Dina Lakan , som av Festivalrykten.se beskrevs som "en atombomb i popform”. Anton är även låtskrivare och sångare i Pilotsonen sedan 2014 och har bland annat varit förband till Love Antell, Laakso och Thomas Stenström.  Under 2018 släpper han sin debutEP "Under Låghusen" som just nu färdigställs i studion.

kl 19.00
Edvin Greneskog & Molotovmaskinen

Vi är ett band som siktar mot toppen, tidigt i vår resa vann vi Livekarusellen i region öst och kammade hem både pris för bästa scenpersonlighet (till vår frontman Edvin) och årets instrumentallist (till vår trummis max). Vi spelar emotionell pop med intressanta arrangemang och välskrivna texter och melodier som berör. Vi levererar allt från lätt drömmig pop till stor arenarock.

kl 20.00
RÅNDA

Indie-folkmusik. Sättningen och kärnan i RÅNDAs unika sound inkluderar femstämmig sång, el/ akustisk gitarr, dragspel, fiol, banjo, bas och trummor och kombineras med personliga, suggestiva och gripande texter med starka influenser från indiepop -och rock. Tillsammans med sin uppenbara kärlek för liveframträdanden skapas något helt eget som tillåtit RÅNDA att spela frekvent över landet på både stora och små scener de senaste åren, turnera i Israel/Palestina, 
medverka och uppträda i radio och tv sammanhang, ta emot priser och nominering på bl.a Dalacarlia Music Awards och mycket mer. 

kl 21.00
Agnes Matsdotter

Agnes Matsdotter är låtskrivare och artist verksam i Östergötland. Sedan hon släppte sin första singel tillsammans med sin nuvarande producent i höstas har hon spelat på bland annat “Where’s the music?” och är nu aktuell till Norrköpingsfestivalen “Location East”. Nästa vecka släpper hon en ny singel som kommer att följas av fler våriga poplåtar inför sommaren. 

Med nyskapande produktioner som injicerats med tung bas och popharmonier gör Agnes Matsdotter något som vi aldrig hört förut men som vi ändå känner igen. I låtarna hörs bubbelplast, beats på en gammal barstol, men framförallt Agnes kraftfulla men samtidigt sköra stämma.

kl 22.00
Souled Out

Souled Out är ett 11-mannaband som levererar partysoul till fester, företagsevents och happenings. Gammal och ny soul, funk och R'n'B med mycket blås, sång och groove.


Hospitalstorget
582 27 Linköping