Fasad på Flygvapenmuseum i Linköping
Flygvapenmsueum
Barn på Flygvapenmuseum

Flygvapenmuseum

TILLFÄLLIGT STÄNGT - Statens försvarshistoriska museer har beslutat att tillfälligt stänga Flygvapenmuseum för besökare från och med tisdag 24 mars. Stängningen genomförs utifrån Folkhälsomyndighetens tydliga signaler om vikten av att alla samhällsaktörer motverkar smittspridningen av covid-19 och särskilt skyddar personer i riskgrupper, däribland äldre över 70 år.

Övriga arbeten i museet kommer att pågå ungefär som vanligt. Våra föremål i museet och i magasin ska ses över och arbetet med registrering av våra samlingar fortsätter. Fram till dess att museet åter kan öppna kommer vi genom olika kanaler fortsätta erbjuda och försöka vidareutveckla utbudet av bland annat digitala visningar och digitalt material för skolor. Vi kommer också att kunna fokusera lite extra på att rengöra och snygga till utställningarna.

I nuläget kan vi inte svara på hur länge stängningen kommer att pågå – men vi kommer givetvis att uppdatera både hemsida och Facebook för att ge er så mycket information vi bara kan. Stängningen påverkar även restaurang Calle C som har samma öppettider som museet.

www.flygvapenmuseum.se

Botanisera bland en unik samling militärflygplan, bli stridspilot för en stund eller upplev Sverige under kalla kriget. På Flygvapenmuseum i Linköping finns mycket att upptäcka för både stora och små – här finns något för alla!
 

Flygvapenmuseum är ett modernt, kulturhistoriskt museum med en flygplanssamling av världsklass. I museets utställningar kan du botanisera i en unik samling militärflygplan och andra föremål med koppling till flygets hundraåriga historia. Eller så kan du kliva rakt in i folkhemsmiljöer från andra halvan av förra seklet i den stora utställningen ”Om kriget kommer – Sverige under kalla kriget”. Kronjuvelen i samlingarna är vraket av den svenska DC-3:a som sköts ned av sovjetiskt jaktflyg över Östersjön 1952.

Flygvapenmuseum med barn
Att göra ett besök på Flygvapenmuseum passar verkligen alla åldrar oberoende av förkunskaper. I Flyglabbet, museets science center, kan barn och vuxna lära om flyg i spännande experimentstationer. Bygg ett flygplan, testa hur det är att stå mitt i en storm eller spaka JAS 39 Gripen i simulatorn – som att flyga på riktigt. Som om inte detta vore nog, erbjuds det även ofta roliga och kluriga barnaktiviteter och evenemang – besök gärna museets kalender inför planeringen av ert besök!

Calle C Restaurang & Café
Du även avnjuta en god lunch eller fikapaus på Calle C. Här serveras klimatsmart lunch tisdagar-onsdagar kl. 11.30-14.00. Övriga tider är cafét öppet. Calle C använder närodlade och ekologiska råvaror och erbjuder särskild barnmeny med barnportioner som mättar magarna alldeles lagom när de börjar kurra.

Kom ihåg att stanna till i museishopen på vägen hem – här finns mycket roligt att köpa med sig hem som minne av Flygvapenmuseum!

Besök webbplats

Flygvapenmuseum


 


Carl Cederströms gata 2
586 63 Linköping
info@flygvapenmuseum.se