Fasad på Flygvapenmuseum i Linköping
Flygvapenmsueum
Barn på Flygvapenmuseum

Flygvapenmuseum

Flygvapenmuseum är ett modernt, kulturhistoriskt museum med en flygplanssamling av världsklass. I museets utställningar kan du botanisera i en unik samling militärflygplan och andra föremål med koppling till flygets hundraåriga historia. Att göra ett besök på Flygvapenmuseum passar verkligen alla åldrar oberoende av förkunskaper – det erbjuds det även ofta roliga och kluriga barnaktiviteter och evenemang.

Fram till våren 2022 genomgår museet ombyggnationer och delar av museet påverkas – Flyglabbet, JAS 39 Gripen-simulatorn och utställningarna "Det svenska militärflyget 1910-1945" samt "Flygets teknikutveckling" är stängt.

För öppettider och utställningar se museets hemsida flygvapenmuseum.se

Flygvapenmuseum är ett modernt, kulturhistoriskt museum med en flygplanssamling av världsklass. I museets utställningar kan du botanisera i en unik samling militärflygplan och andra föremål med koppling till flygets hundraåriga historia. Eller så kan du kliva rakt in i folkhemsmiljöer från andra halvan av förra seklet i den stora utställningen ”Om kriget kommer – Sverige under kalla kriget”. Kronjuvelen i samlingarna är vraket av den svenska DC-3:a som sköts ned av sovjetiskt jaktflyg över Östersjön 1952.

Flygvapenmuseum med barn
Att göra ett besök på Flygvapenmuseum passar verkligen alla åldrar oberoende av förkunskaper. I Flyglabbet (tillfälligt stängt), museets science center, kan barn och vuxna lära om flyg i spännande experimentstationer. Bygg ett flygplan, testa hur det är att stå mitt i en storm eller spaka JAS 39 Gripen i simulatorn (tillfälligt stängt) – som att flyga på riktigt. Som om inte detta vore nog, erbjuds det även ofta roliga och kluriga barnaktiviteter och evenemang – besök gärna museets kalender inför planeringen av ert besök!

Calle C Restaurang & Café
Du även avnjuta en god lunch eller fikapaus på Calle C. Här serveras klimatsmart lunch. Calle C använder närodlade och ekologiska råvaror och erbjuder särskild barnmeny med barnportioner som mättar magarna alldeles lagom när de börjar kurra.

Kom ihåg att stanna till i museishopen på vägen hem – här finns mycket roligt att köpa med sig hem som minne av Flygvapenmuseum!

Besök webbplats


Carl Cederströms gata 2
586 63 Linköping
info@flygvapenmuseum.se